Skoči do osrednje vsebine

Radovljica: srebrna zelena destinacija

 

Nastanitve s certifikatom Green Key

 

★★★★☆

V Gostišču Tulipan v Lescah imajo devet dvoposteljnih sob, v šestih so tudi pomožna ležišča. Restavracija v gostišču je odprtega tipa in nudi širok izbor slovenskih in mednarodnih jedi.

★★★★☆

Hiša Linhart je hiša povezovanja z restavracijo in sobami. Pri nas se družimo ob jedeh nove slovenske kuhinje. Za vas jih pripravlja chef Uroš Štefelin z ekipo. Uroš je domačin, ki se trudi, da se okoliške sestavine in jedi ohranijo!

 

Begunje na Gorenjskem

Gostišče v zeleni dolini Draga, tik ob izhodišču za pohode na planine in vrhove Karavank.

Tik ob reki Savi, med Bledom in Lescami, vas pričakuje čudovit prostor v naravi. Kamp se ponaša s certifiktaom Green Key.

 

Nasveti za okolju prijazen obisk Radol'ce

 

05.04.2023 21:43
Festival čokolade 2023

Festival čokolade je največji dogodek v destinaciji Radovljica. Vsako leto privabi velike množice obiskovalcev, zato je nagovarjanje obiskovalcev k naravi prijaznejšemu obisku toliko pomembnejše.

Z vlakom ali avtobusom ugodno na pot

Radovljica je ena najlažje in najhitreje dostopnih destinacij v Sloveniji, saj jo vlaki povezujejo z Ljubljano, Jesenicami, Kranjem, z avtobusi pa je odlično povezana z Bledom, Bohinjem ter Kranjsko Goro.

07.09.2022 14:10
Ideje za bolj trajnosten obisk Radol'ce

Vsako potovanje pušča sledi v okolju, zato je prav, da jih čim bolj zmanjšamo. Pripravili smo nekaj enostavnih predlogov. 

13.09.2022 22:24
Lokalni pridelki in izdelki

Z nakupom lokalnih specialitet, pridelkov in izdelkov, ki jih s skrbnostjo vzgajajo in izdelujejo marljivi domačini, poskrbimo za svoje zdravje in zdravo prihodnost.

25.08.2022 10:55
Pitna voda v Radovljici

V času med aprilom in oktobrom v občini Radovljica obratuje več kot 20 pitnikov na katerih se lahko odžejate. Pitniki se nahajajo v devetih krajih občine.

Radovljica nad dolino reke Save
7 razlogov in izletniških idej

Radovljica se je s ponudbo v starem mestnem jedru in s tematskimi potmi priljubila tudi družinam. Če vas k nam pripelje vlak, bo otroško doživetje še polnejše!

Zdravi proizvodi zelenih dobrav in dežele

V zelenem okolju sončnih dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih s skrbnostjo vzgajajo kmetje, sadjarji, zeliščarji in čebelarji. 

06.07.2024 10:00
Linhartov trg, trg pred cerkvijo, vsako prvo soboto

Sejem lokalnih pridelovalcev, rokodelskih izdelkov in starin poteka vsako prvo soboto v mesecu, med 10. in 12. uro, na trgu pred cerkvijo, v primeru slabega vremena pa v Radovljiški graščini.

22.03.2021 14:25
Letos bo kartica gosta digitalna
Brezplačna digitalna kartica ugodnosti

Gostje, ki bodo letos v občini Radovljica bivali najmanj dve noči pri partnerskih nastanitvah, bodo prejeli brezplačno kartico ugodnosti Julijske Alpe: Radovljica.

 

Zelena doživetja v destinaciji Radol'ca

 

Pogrnjena miza ob vrtu
Unikatno kulinarično doživetje

V sklopu Kulinaričen jeseni, ki poteka oktobra in novembra v Radol'ci, smo leta 2023 predstavitli tudi novo butično kulinarično doživetje Kmetova miza,  ki združuje vrhunske chefe in ekološke kmete. 

Zdrav obrok na poti
Lokalna ekološka malica na poti

Lokalna polnovredna malica iz ekoloških sestavin je odlična izbira za dneve, ko se odpravljate na daljši izlet po destinaciji ali drugam po Sloveniji.

27.07.2023 14:27
Daljinska kolesarska pot skozi Radovljico
širitev gastronomske poti po Sloveniji

Destinacija Radol'ca se v daljinsko kolesarsko pot, ki poudarja kulinarična doživetja in trajnost, vključuje z dvema trasama, ki povezujeta Kranj in Radovljico. 

Lokalne sestavine in odlične recepture

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra. 

Čebelarski muzej Radovljica
 Živeti skupaj. O čebeli in človeku.

Čebelarski muzej s sodobno razstavo odstira izjemen svet čebele kranjske sivke in slovenskega čebelarstva. Razstava približa zapuščino svetovno znanih čebelarjev in opominja o pomenu ohranjanja čebel in zdravega okolja zanje.

Češnjica pri Kropi, pot Kropa-Jamnik-Kropa
Po hribih in dolinah Radol'ce

V okolici Radovljice se nahaja nekaj zelo priljubljenih pohodniških in izletniških ciljev: Jamnik, sv. Peter, Lovska koča na Taležu, romarske Brezje, svetovljanski Bled. Obiščite jih na krožnih pohodniških izletih!

06.07.2024 10:00
Linhartov trg, trg pred cerkvijo, vsako prvo soboto

Sejem lokalnih pridelovalcev, rokodelskih izdelkov in starin poteka vsako prvo soboto v mesecu, med 10. in 12. uro, na trgu pred cerkvijo, v primeru slabega vremena pa v Radovljiški graščini.

 

Novice zelenega koordinatorja destinacije

 

22.11.2023 14:27
Novice zelenega koordinatorja

Anketo o zadovoljstvu s turizmom, ki je bila izvedena po končani poletni turistični sezoni med lokalnimi prebivalci v destinaciji Radovljica je izpolnilo 220 ljudi. 70 % anketiranih izraža zadovoljstvo z razvojem turizma v destinaciji.

28.08.2023 20:29
EKO Okusi Slovenije v Radol'ci
EKO Okusi Slovenije in jesenski dogodki

Radol'ca, ki je partner v medregijskem projektu sodelovanja LAS "EKO Okusi Slovenije", jeseni predstavlja dva nova kulinarična produkta.

18.05.2023 10:11
Zeleni znak za Radovljico
Novice zelenega koordinatorja

Destinacija Radol'ca še naprej v družbi trajnostnih destinacij Slovenia Green

30.01.2023 15:11
Na poti k bolj zelenemu turizmu
Izpolnjevanje zelene zaveze destinacije Radol'ca

Destinacija Radovljica je že od leta 2019 nosilka zlatega znaka Slovenia Green. Znak občino zavezuje k trajnostnemu delovanju in zelenim aktivnostim na različnih področjih delovanja.

16.11.2022 11:04
Radolška tržnica
Znani so rezultati ankete

Avgusta 2022 je 289 prebivalcev občine v spletni anketi podalo svojo vizijo razvoja radovljiškega turizma. Podpora turizmu je še vedno zelo visoka. Jeseni so na anketo odgovarjali tudi obiskovalci destinacije.

23.08.2021 10:47
Vrt Gostilne Kunstelj
Trajnostni turizem

Kar 5 nastanitvenih obratov, ki so vsi tudi gostinski obrati in člani Okusov Radol'ce je v letošnjem poletju pridobilo okoljski znak Zeleni ključ oziroma Green Key.

Radovljica, zelena in varna destinacija
Radol'ca pridobila certifikati

Turizem Radovljica je pridobil dva pomembna certifikata za organizacijo dogodkov ter turističnih doživetij. S certifikatoma se zavezujemo, da je naša destinacija trajnostna, ter da pri organizaciji dogodkov upoštevamo varnostna priporočila. 

17.11.2020 14:39
Kamp Šobec, vaš prostor v naravi
Zeleni znak Green Key in tekmovanje Naj kamp Adria 2020

Največji kamp v destinaciji, Kamp Šobec, je nosilec trajnostnega znaka Zeleni ključ. Nov leški kamp River Camping Bled pa je v tekmovanju portala avtokampi.si osvojil kar dve nagradi, Kamp Šobec pa eno. 

02.03.2020 11:58
Slovenia Green

Občina Radovljica, ki je lansko leto pristopila k pridobivanju znaka Slovenia Green, je kandidiranje uspešno zaključila. Prejela je zlati znak za destinacije.

31.12.2019 14:06
Ob vstopu v Zeleno shemo Slovenskega turizma

Občina Radovljica se je v letu 2019 vključila v Zeleno shemo slovenskega turizma z namenom, da s pomočjo mednarodno priznanega orodja za razvoj zelenih destinacij vzpostavi trajnostni model turizma.

24.10.2019 10:59
Občina Radovljica podpira zeleni turizem

Destinacija Radol'ca in Občina Radovljica sta se s podpisom Zelene politike slovenskega turizma zavezali trajnostnemu turizmu.

12.06.2019 15:35
Aktivnosti javnega zavoda

S pridobitvijo znaka Slovenia Green Destination se bo občina Radovljica na slovenskem, evropskem in globalnem trgu pozicionirala kot okolju in družbi prijazna destinacija.

STRATEŠKI DOKUMENTI zelenega znaka destinacije

 

Destinacija Občine Radovljica si je za svoj cilj trajnostni razvoj destinacije. V raziskavi, ki je bila izvedena ob kreiranju destinacijskega slogana, je bilo ugotovljeno da naravne, kulturne in zgodovinske danosti predstavljajo primerno okolje za razvoj butičnega in trajnostnega turizma. Z ozirom na to je bila razvita tudi destinacijska znamka in kasneje pripravljena prva turistična strategija destinacije. Tudi v novi turistični strategiji so trajnostne usmeritve na prvem mestu.

VSEBINE ZA PONUDNIKE

Radol'ca skozi oči domačinov

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih