Skoči do osrednje vsebine

Daljinska kolesarska pot skozi Radovljico

Radol'ca del daljinske kolesarske poti Green Gourmet Route

27.07.2023 14:27

Destinacija Radol'ca se v daljinsko kolesarsko pot, ki poudarja kulinarična doživetja in trajnost, vključuje z dvema trasama, ki povezujeta Kranj in Radovljico. 

Daljinska kolesarska povezava čez Jamnik
Kolesarji v Kropi
Sladka Radol'ca
Okusi Radol'ce

Slovenia Green Gourmet Route (SGGR) je daljinska kolesarska pot po Sloveniji, ki kolesarjenje dopolnjuje s priložnostmi za kulinarična doživetja. Tura, ki jo v celoti lahko kolesarski popotnik v lastni režiji prevozi v 16 dneh, povezuje Ljubljano preko podeželskih cest in makadamov s slikovitimi kraji, kakovostno kulinarično ponudbo ter kulturnimi doživetji. 

 

Pot poteka skozi zeleno certificirane destinacije, kakršna je tudi Radovljica. Zahodna trasa vodi iz Ljubljane preko Škofje Loke in Kranja v Radovljico. Kolesar Radovljico doseže tretji dan popotovanja, in sicer prične pot v Kranju, od tam pa ga vodita dve možni trasi. Lažja pot vodi iz Kranja proti Tržiču ter se po cesti pod Dobrčo spusti v Begunje na Gorenjskem ter v Radovljico, kjer je zaključek etape. Druga, težja, a nekoliko bolj slikovita možnost pa vodi iz Kranja skozi Besnico ter Podblico na razgledni Jamnik, od tam pa sledi spust v Kropo. Pot se nato nadaljuje čez Zgornjo Dobravo in skozi Globoko do vasi Mošnje ter mimo gozdne učne poti v Radovljico.

 

Radovljica, ki je kulinarično ena najbolj bogatih destinacij na Gorenjskem, kolesarju z željo po dobri lokalni hrani ponuja številne možnosti. Tu so restavracije in ponudniki Okusov Radol'ce in pristne podeželske gostilne ob poti. Radovljica pa ob tem ponuja številna sladka razvajajanja v slaščičarnah in lokalni čokoladnici, vinske degustacije ter posebno čokoladno doživetje.

 

Po Radovljici je naslednja postaja Bled, od tam pa se kolesarjem priporoča slikovita vožnja z vlakom do Mosta na Soči, od koder se pot nadaljuje po reki Soči do Kobarida ter čez vinorodna Brda proti Vipavski dolini in Krasu. Celotno traso si lahko ogledate tukaj:

 

 

Daljinska kolesarska pot je bila sicer v manjšem obsegu prvič predstavljena leta 2021 in bila že deležna odličnih odzivov tudi s strani mednarodnih medijev. V letu 2023 so se v turo poleg Radovljice vključili še Škofja Loka, Kranj, Postojna in Krško. Projekt je zasnovalo in nastaja v sodelovanju s podjetjem Goodplace, Tovarna trajnostnega turizma d.o.o.

 

Povezane novice

18.05.2023 10:11
Zeleni znak za Radovljico
Novice zelenega koordinatorja

Destinacija Radol'ca še naprej v družbi trajnostnih destinacij Slovenia Green

06.07.2023 12:26
Bajta Kropar'ca

V Kropi bogatejši za novo turistično namestitev. 

Doživetje mesta čokolade
Voden čokoladen potep po Radovljici

Raziščite čokolado v najslajšem slovenskem mestu. Edinstveno doživetje s prav posebnim gostiteljem vključuje obisk izbranih s čokolado povezanih točk v očarljivem mestu in okušanje čokoladnih dobrot.

14.09.2022 09:42
Trajnost in lokalne sestavine v gostilnah

Radovljiški chefi, na čelu z najboljšim, Urošem Štefelinom, verjamejo, da je trajnost izjemnega pomena za kakovost ponudbe. Temelj združenja Okusi Radol'ce je sodelovanje in uporaba lokalnih sestavin.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih