Novice in razpisi

 

POMO─î PRI PRIDOBIVANJU CERTIFIKATA SLOVENIA GREEN ACCOMODATION

Javni zavod Triglavski narodni park v sodelovanju s Skupnostjo Julijske Alpe, v letošnjem letu izvaja raziskavo in celostno analizo stanja o potencialih Triglavskega narodnega parka in biosfernega obmo─Źja UNESCO MaB Julijske Alpe, glede uvajanja ukrepov zelene sheme slovenskega turizma.

Na obmo─Źju UNESCO MaB Biosfernega obmo─Źja Julijske Alpe je trenutno certificiranih 6 prejemnikov znaka SLOVENIA GREEN ACCOMODATION. Triglavski narodni park je v preteklosti ┼że pridobil znak SLOVENIA GREEN PARK, kot SLOVENIJA GREEN DESTINATION pa so certificirane subdestinacije Bled, Bohinj in Kranjska gora. 

Ve─Ź o zeleni shemi slovenskega turizma >>

V okviru projekta bo mo┼żno sofinanciranje tehni─Źne pomo─Źi posameznim ponudnikom iz obmo─Źja, ki se v letošnjem letu vklju─Źujejo v sistem certificiranja in pridobivanja enega izmed trajnostnih, okoljskih ali ekoloških znakov, verificiranih s strani SLOVENIA GREEN. 

 

Zainteresirani turisti─Źni ponudniki iz BO JA se lahko za ve─Ź informacij s tem v zvezi prijavijo pri posamezni lokalni turisti─Źni organizaciji skupnosti Julijske Alpe (Bled, Bohinj, Kranjska gora, dolina So─Źe, Radovljica) ali na JZ Triglavski narodni park, Bled davorin.koren@tnp.gov.si

 

Pomo─Ź se nanaša predvsem na svetovanje in pripravo potrebne dokumentacije za certificiranje zainteresiranim ponudnikom pri uvajanju, s strani SLOVENIA GREEN verificiranih, trajnostnih, okoljskih in ekoloških znakov ter vklju─Źitvi v Zeleno shemo slovenskega turizma. Pri tem bodo imeli prednost ponudniki s sede┼żen na obmo─Źju TNP.

Za ponudnike in/ali destinacije, ki bodo vklju─Źene v Zeleno shemo slovenskega turizma bo mo┼żna tudi povezava s sistemom znaka kakovosti Triglavskega narodnega parka.

-------------------------------

OBJAVA PROSTEGA DELOVNEGA MESTA

26. junij 2018

Javni zavod Turizem in kultura Radovljica iš─Źe novega sodelavca ali sodelavko za podro─Źje multimedije. Delovno mesto je v Linhartovi dvorani s polnim delovnim ─Źasom.

Rok za prijavo: 11. julij 2018

Vloge sprejemomo po e-pošti na naslov natasa.mikelj@radolca.si

Ve─Ź o razpisu >>

 

-------------------------------

 

Javni razpis za sofinanciranje tradicionalnih prireditev na obmo─Źju ob─Źine Radovljica

maj 2018

 

Društva pozivamo na prijavo na razpis za tradicionalne prireditve v Ob─Źini Radovljica.
Rok za prijavo na razpis je 25. maj 2018 ob 12.00. 

-------------------------------

Pridru┼żite se Okusom Radol'ce

marec 2018

 

Od leta 2013 se gostinci na obmo─Źju ob─Źine Radovljica zdru┼żujejo v Okuse Radol'ce. Trenutno je pridru┼żenih 9 ─Źlanov. Ker se kulinari─Źna ponudbna destinacije stalno spreminja, vabimo v krog nove partnerje.

Pogoji za priklju─Źitev:
  • redna uporaba lokalnih sestavin za pripravo jedi
  • ponudba jedi zajema slovenske in gorenjske jedi oziroma surovine, lahko pripravljene na sodoben ali tradicionalen na─Źin
  • ocena kulinari─Źnih kritikov Uroša in Violete Mencinger minialno 3,5 son─Źka
  • strošek kulinari─Źnih kritikov krije gostinski obrat
  • obrat se mora nahajati na obmo─Źju Ob─Źine Radovljica
Kdo se lahko vklju─Źi:

Vklju─Źijo se lahko vsi obrati s ponudbo hrane na obmo─Źju ob─Źine Radovljici, ki zadostijo zgornjim pogojem. To so lahko poleg restavracij tudi turisti─Źne kmetije, ponudniki uli─Źne prehrane, planinske ko─Źe in podobno.

 

Zakaj kulinari─Źni kritiki?

Leta 2017 so Okusi Radol'ce sprejeli predlog, da se strokovno ocenijo. Tovrstna ocena je zagotovoilo kakovosti, ki ga kot znamka Okusi Radol'ce obljubljamo našim gostom.  Ocenjevanje je ┼że v letu 2017 prevzel vsak gostinec sam in enako ostaja tudi za nove ─Źlane. Ocenjevanje izvajata Violeta in Uroš Mencinger, strošek pa je 300,00 €. Poleg tega obrat krije tudi stroške njune pogostitve in potne stroške iz Maribora.

Kontakt: Violeta Mencinger, violeta@vivo.si, 041 931 669

 

Ve─Ź o Okusih Radol'ce

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za bele┼żenje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo bolj┼ío uporabni┼íko izku┼ínjo.
Pi┼íkotki za dru┼żabna omre┼żja
Pi┼íkotki potrebni za vti─Źnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omre┼żja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta sogla┼íate z uporabo in bele┼żenjem pi┼íkotkov.V redu Ve─Ź o pi┼íkotkih