Novice in razpisi

 

nov pravilnik o kategorizaciji nastanitvenega obrata

S 1. oktobrom 2018 je za─Źel veljati nov Pravilnik o kategorizaciji nastanitvenih obratov.

Vsi nastanitveni obrati bodo morali kategorijo nastanitvenega obrata uskladiti z dolo─Źbami tega pravilnika v roku pol leta od uveljavitve tega pravilnika (do 1. aprila 2019), razen nastanitveni obrati, ki jim je kategorijo dodelil ocenjevalec nastanitvenih obratov.

Nastanitveni obrati opravite kategorizacijo sami, preko elektronskega sistema, link najdete na tej povezavi:

http://www.mgrt.gov.si/si/delovna_podrocja/turizem/kategorizacija_nastanitvenih_obratov/

Nastanitvenim obratom je na voljo brezpla─Źno svetovanje, ki ga izvaja Turisti─Źno gostinska zbornica Slovenije.

Kontakt: 01 5898 230 ali kategorizacija@tgzs.si

 

 

POMO─î PRI PRIDOBIVANJU CERTIFIKATA SLOVENIA GREEN ACCOMODATION

Javni zavod Triglavski narodni park v sodelovanju s Skupnostjo Julijske Alpe, v letošnjem letu izvaja raziskavo in celostno analizo stanja o potencialih Triglavskega narodnega parka in biosfernega obmo─Źja UNESCO MaB Julijske Alpe, glede uvajanja ukrepov zelene sheme slovenskega turizma.

Na obmo─Źju UNESCO MaB Biosfernega obmo─Źja Julijske Alpe je trenutno certificiranih 6 prejemnikov znaka SLOVENIA GREEN ACCOMODATION. Triglavski narodni park je v preteklosti ┼że pridobil znak SLOVENIA GREEN PARK, kot SLOVENIJA GREEN DESTINATION pa so certificirane subdestinacije Bled, Bohinj in Kranjska gora. 

Ve─Ź o zeleni shemi slovenskega turizma >>

V okviru projekta bo mo┼żno sofinanciranje tehni─Źne pomo─Źi posameznim ponudnikom iz obmo─Źja, ki se v letošnjem letu vklju─Źujejo v sistem certificiranja in pridobivanja enega izmed trajnostnih, okoljskih ali ekoloških znakov, verificiranih s strani SLOVENIA GREEN. 

 

Zainteresirani turisti─Źni ponudniki iz BO JA se lahko za ve─Ź informacij s tem v zvezi prijavijo pri posamezni lokalni turisti─Źni organizaciji skupnosti Julijske Alpe (Bled, Bohinj, Kranjska gora, dolina So─Źe, Radovljica) ali na JZ Triglavski narodni park, Bled davorin.koren@tnp.gov.si

 

Pomo─Ź se nanaša predvsem na svetovanje in pripravo potrebne dokumentacije za certificiranje zainteresiranim ponudnikom pri uvajanju, s strani SLOVENIA GREEN verificiranih, trajnostnih, okoljskih in ekoloških znakov ter vklju─Źitvi v Zeleno shemo slovenskega turizma. Pri tem bodo imeli prednost ponudniki s sede┼żen na obmo─Źju TNP.

Za ponudnike in/ali destinacije, ki bodo vklju─Źene v Zeleno shemo slovenskega turizma bo mo┼żna tudi povezava s sistemom znaka kakovosti Triglavskega narodnega parka.

-------------------------------

OBJAVA PROSTEGA DELOVNEGA MESTA

26. junij 2018

Javni zavod Turizem in kultura Radovljica iš─Źe novega sodelavca ali sodelavko za podro─Źje multimedije. Delovno mesto je v Linhartovi dvorani s polnim delovnim ─Źasom.

Rok za prijavo: 11. julij 2018

Vloge sprejemomo po e-pošti na naslov natasa.mikelj@radolca.si

Ve─Ź o razpisu >>

 

-------------------------------

 

Javni razpis za sofinanciranje tradicionalnih prireditev na obmo─Źju ob─Źine Radovljica

maj 2018

 

Društva pozivamo na prijavo na razpis za tradicionalne prireditve v Ob─Źini Radovljica.
Rok za prijavo na razpis je 25. maj 2018 ob 12.00. 

-------------------------------

Pridru┼żite se Okusom Radol'ce

marec 2018

 

Od leta 2013 se gostinci na obmo─Źju ob─Źine Radovljica zdru┼żujejo v Okuse Radol'ce. Trenutno je pridru┼żenih 9 ─Źlanov. Ker se kulinari─Źna ponudbna destinacije stalno spreminja, vabimo v krog nove partnerje.

Pogoji za priklju─Źitev:
  • redna uporaba lokalnih sestavin za pripravo jedi
  • ponudba jedi zajema slovenske in gorenjske jedi oziroma surovine, lahko pripravljene na sodoben ali tradicionalen na─Źin
  • ocena kulinari─Źnih kritikov Uroša in Violete Mencinger minialno 3,5 son─Źka
  • strošek kulinari─Źnih kritikov krije gostinski obrat
  • obrat se mora nahajati na obmo─Źju Ob─Źine Radovljica
Kdo se lahko vklju─Źi:

Vklju─Źijo se lahko vsi obrati s ponudbo hrane na obmo─Źju ob─Źine Radovljici, ki zadostijo zgornjim pogojem. To so lahko poleg restavracij tudi turisti─Źne kmetije, ponudniki uli─Źne prehrane, planinske ko─Źe in podobno.

 

Zakaj kulinari─Źni kritiki?

Leta 2017 so Okusi Radol'ce sprejeli predlog, da se strokovno ocenijo. Tovrstna ocena je zagotovoilo kakovosti, ki ga kot znamka Okusi Radol'ce obljubljamo našim gostom.  Ocenjevanje je ┼że v letu 2017 prevzel vsak gostinec sam in enako ostaja tudi za nove ─Źlane. Ocenjevanje izvajata Violeta in Uroš Mencinger, strošek pa je 300,00 €. Poleg tega obrat krije tudi stroške njune pogostitve in potne stroške iz Maribora.

Kontakt: Violeta Mencinger, violeta@vivo.si, 041 931 669

 

Ve─Ź o Okusih Radol'ce

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za bele┼żenje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo bolj┼ío uporabni┼íko izku┼ínjo.
Pi┼íkotki za dru┼żabna omre┼żja
Pi┼íkotki potrebni za vti─Źnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omre┼żja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta sogla┼íate z uporabo in bele┼żenjem pi┼íkotkov.V redu Ve─Ź o pi┼íkotkih