Sko─Źi do osrednje vsebine

Naziv vsebine

Brezpla─Źna kartica ugodnosti Julijske Alpe
30.04.2024 12:15
15.04.2024 08:20
─îokoladni mozaik

Razpisi

 

OBJAVA PROSTEGA DELoVNEGA MESTA PODRO─îNI SVETOVALEC iii - TURIZEM

Javni zavod Turizem in kultura Radovljica objavlja prosto delovno mesto PODRO─îNI SVETOVALEC III - TURIZEM za dolo─Źen ─Źas 6 mesecev. Kandidati se lahko prijavijo do 9. januarja 2022.

 

OBJAVA

 

 

Javni zavod Turizem in kultura Radovljica skladno s 64. ─Źlenom Zakona o stvarnem premo┼żenju dr┼żave in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18 in 79/18) in 19. ─Źlenom Uredbe o stvarnem premo┼żenju dr┼żave in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 31/18) objavlja Namero o sklenitvi neposredne najemne pogodbe

OGLEJTE SI VE─î

 

Objava prostega delovnega mesta direktorja javnega zavoda Turizem in kultura Radovljica

Na spletni strani Ob─Źine Radovljica je objalvjen razpis za prosto delovno mesto DIREKTORJA javnega zavoda Turizem in kultura Radovljica. 

OGLEJTE SI VE─î

 

 

Javni razpis za sofinanciranje tradicionalnih prireditev na obmo─Źju ob─Źine Radovljica

marec 2023

Društva pozivamo na prijavo na razpis za tradicionalne prireditve v Ob─Źini Radovljica.
Rok za prijavo na razpis je 8.maj  2023

NAPOVED RAZPISOV MGRT V LETU 2021

Na spletni strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo so objavljene napovedi razpisov, ki jih bo v letu 2021 izvedno ministrstvo ali njegove izvajalske organizacije. Na podro─Źju turizma bodo objavljeni ti razpisi za nepovratna sredstva:

 • Javni poziv poslovnim subjektom, ki opravljajo dejavnost tursti─Źnega vodenja v Sloveniji
  upravi─Źenci: samostojni turisti─Źni vodniki in turisti─Źne agencije
  upravi─Źeni stroški: storitev posebnega turisti─Źnega vodenja po destinacijah (mestih)
  izvajalec in predvidena objava razpisa: STO, marec 2021
   
 • Spodbujanje tr┼żenjskih aktivnosti receptivnih potovalnih agencij in organizatorjev potovanj na tujih trgih
  Upravi─Źenci: turisti─Źne agencije ali organizatorji turisti─Źnih potovanj
  Izvajalec in predvidena objava: STO, februar 2021
   
 • Sofinanciranje uvedbe okoljskih znakov za turisti─Źne nastanitve
  Upravi─Źenci: pravne in fizi─Źne osebe, društva in drugi subjekti javnega in zasebnega prava, ki delujejo na podro─Źju turizma in gostinstva, ki doslej niso bili prejemniki sredstev ministrstva za namen uvedbe istega okoljskega znaka za isto turisti─Źno nastanitev ali gostinski obrat
  Izvajalec in predvidena objava: MGRT, marec 2021

Ve─Ź informacij o najavljenih razpisih na tej povezavi.

 

Kartica Julijske Alpe: Radovljica

junij 2021

Turizem in kultura Radovljica v ─Źasu poletne sezone, med 15. aprilom in 15. novembrom 2021 na pobudo turisti─Źnega gospodarstva in skupnosti Julijskih Alp za goste uvaja kartico mobilnosti oz. ugodnosti. Do prejema kartice bodo upravi─Źeni gostje, ki bodo v tem obdobju vsaj dve no─Źi bivali v ob─Źini Radovljica. 

S kartico bo partnerski ponudnik Turizma in kulture Radovljica svojemu gostu podaril mo┼żnost koriš─Źenja brezpla─Źnih prevozov, vodenih ogledov ter vstopnin v nekatere muzeje. Spisek ugodnosti 

KAKO PRISTOPITI V PROJEKT:

Za pristop v partnerstvo morajo lastniki nastanitvenih obratov izpolniti in podpisati pogodbo o sodelovanju (DOSTOPNA TUKAJ) ter jo poslati ali prinesti na naslov: TIC Radovljica, Linhartov trg 9, 4240 Radovljica. S podpisom pogodbe partner jam─Źi, da izpolnjuje tudi spodnje pogoje:

 • vpis v Register nastanitvenih obratov (RNO)
 • vpis sobodajalca in ostalih poslovnih subjektov v Poslovni register Slovenije (registracija dejavnosti SKD 55.100, 55.201, 55.202, 55.203, 55.204, 55.209 ali 55.300).
 • pla─Źilo turisti─Źne in promocijske takse za obdobje preteklih 12 mesecev (─Źe niste poslovali v vseh 12 preteklih mesecih, zadoš─Źa pla─Źilo zgolj za mesece, ko ste poslovali oziroma oddajali sobe (npr. nova podjetja oziroma sobodajalci, ki so v preteklem letu odprli dejavnost in tisti, ki se s sobodajalstvom ukvarjajo le del leta)
DOKUMENTACIJA:

Kontaktna oseba za produkt "Kartica Julijske Alpe: Radovljica" je Blanka Graši─Ź, blanka.grasic@radolc.si, tel: 041 366 821

 

nov pravilnik o kategorizaciji nastanitvenega obrata

S 1. oktobrom 2018 je za─Źel veljati nov Pravilnik o kategorizaciji nastanitvenih obratov.

Vsi nastanitveni obrati bodo morali kategorijo nastanitvenega obrata uskladiti z dolo─Źbami tega pravilnika v roku pol leta od uveljavitve tega pravilnika (do 1. aprila 2019), razen nastanitveni obrati, ki jim je kategorijo dodelil ocenjevalec nastanitvenih obratov.

Nastanitveni obrati opravite kategorizacijo sami, preko elektronskega sistema, link najdete na tej povezavi:

http://www.mgrt.gov.si/si/delovna_podrocja/turizem/kategorizacija_nastanitvenih_obratov/

Nastanitvenim obratom je na voljo brezpla─Źno svetovanje, ki ga izvaja Turisti─Źno gostinska zbornica Slovenije.

Kontakt: 01 5898 230 ali kategorizacija@tgzs.si

 

 

POMO─î PRI PRIDOBIVANJU CERTIFIKATA SLOVENIA GREEN ACCOMODATION

Javni zavod Triglavski narodni park v sodelovanju s Skupnostjo Julijske Alpe, v letošnjem letu izvaja raziskavo in celostno analizo stanja o potencialih Triglavskega narodnega parka in biosfernega obmo─Źja UNESCO MaB Julijske Alpe, glede uvajanja ukrepov zelene sheme slovenskega turizma.

Na obmo─Źju UNESCO MaB Biosfernega obmo─Źja Julijske Alpe je trenutno certificiranih 6 prejemnikov znaka SLOVENIA GREEN ACCOMODATION. Triglavski narodni park je v preteklosti ┼że pridobil znak SLOVENIA GREEN PARK, kot SLOVENIJA GREEN DESTINATION pa so certificirane subdestinacije Bled, Bohinj in Kranjska gora. 

Ve─Ź o zeleni shemi slovenskega turizma >>

V okviru projekta bo mo┼żno sofinanciranje tehni─Źne pomo─Źi posameznim ponudnikom iz obmo─Źja, ki se v letošnjem letu vklju─Źujejo v sistem certificiranja in pridobivanja enega izmed trajnostnih, okoljskih ali ekoloških znakov, verificiranih s strani SLOVENIA GREEN. 

 

Zainteresirani turisti─Źni ponudniki iz BO JA se lahko za ve─Ź informacij s tem v zvezi prijavijo pri posamezni lokalni turisti─Źni organizaciji skupnosti Julijske Alpe (Bled, Bohinj, Kranjska gora, dolina So─Źe, Radovljica) ali na JZ Triglavski narodni park, Bled davorin.koren@tnp.gov.si

 

Pomo─Ź se nanaša predvsem na svetovanje in pripravo potrebne dokumentacije za certificiranje zainteresiranim ponudnikom pri uvajanju, s strani SLOVENIA GREEN verificiranih, trajnostnih, okoljskih in ekoloških znakov ter vklju─Źitvi v Zeleno shemo slovenskega turizma. Pri tem bodo imeli prednost ponudniki s sede┼żen na obmo─Źju TNP.

Za ponudnike in/ali destinacije, ki bodo vklju─Źene v Zeleno shemo slovenskega turizma bo mo┼żna tudi povezava s sistemom znaka kakovosti Triglavskega narodnega parka.

-------------------------------

OBJAVA PROSTEGA DELOVNEGA MESTA

26. junij 2018

Javni zavod Turizem in kultura Radovljica iš─Źe novega sodelavca ali sodelavko za podro─Źje multimedije. Delovno mesto je v Linhartovi dvorani s polnim delovnim ─Źasom.

Rok za prijavo: 11. julij 2018

Vloge sprejemomo po e-pošti na naslov natasa.mikelj@radolca.si

Ve─Ź o razpisu >>

 

-------------------------------

Pridru┼żite se Okusom Radol'ce

marec 2018

 

Od leta 2013 se gostinci na obmo─Źju ob─Źine Radovljica zdru┼żujejo v Okuse Radol'ce. Trenutno je pridru┼żenih 9 ─Źlanov. Ker se kulinari─Źna ponudbna destinacije stalno spreminja, vabimo v krog nove partnerje.

Pogoji za priklju─Źitev:
 • redna uporaba lokalnih sestavin za pripravo jedi
 • ponudba jedi zajema slovenske in gorenjske jedi oziroma surovine, lahko pripravljene na sodoben ali tradicionalen na─Źin
 • ocena kulinari─Źnih kritikov Uroša in Violete Mencinger minialno 3,5 son─Źka
 • strošek kulinari─Źnih kritikov krije gostinski obrat
 • obrat se mora nahajati na obmo─Źju Ob─Źine Radovljica
Kdo se lahko vklju─Źi:

Vklju─Źijo se lahko vsi obrati s ponudbo hrane na obmo─Źju ob─Źine Radovljici, ki zadostijo zgornjim pogojem. To so lahko poleg restavracij tudi turisti─Źne kmetije, ponudniki uli─Źne prehrane, planinske ko─Źe in podobno.

 

Zakaj kulinari─Źni kritiki?

Leta 2017 so Okusi Radol'ce sprejeli predlog, da se strokovno ocenijo. Tovrstna ocena je zagotovoilo kakovosti, ki ga kot znamka Okusi Radol'ce obljubljamo našim gostom.  Ocenjevanje je ┼że v letu 2017 prevzel vsak gostinec sam in enako ostaja tudi za nove ─Źlane. Ocenjevanje izvajata Violeta in Uroš Mencinger, strošek pa je 300,00 €. Poleg tega obrat krije tudi stroške njune pogostitve in potne stroške iz Maribora.

Kontakt: Violeta Mencinger, violeta@vivo.si, 041 931 669

 

Ve─Ź o Okusih Radol'ce

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za bele┼żenje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo bolj┼ío uporabni┼íko izku┼ínjo.
Pi┼íkotki za dru┼żabna omre┼żja
Pi┼íkotki potrebni za vti─Źnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omre┼żja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Pi┼íkotki omogo─Źajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vti─Źnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI sogla┼íate z uporabo pi┼íkotkov na na┼íih straneh.Potrdi Ve─Ź o pi┼íkotkih