Skoči do osrednje vsebine

 

Kulinarična ponudba Radovljice in okolice

 

Ko govorimo o radovljiški kulinariki, najprej pomislimo na priljubljene stare gostilne z dolgo tradicijo, takoj zatem pa na sodobne kulinarične pristope, vrhunske kulinarične dogodke ter lokalne sestavine

 

Ko se potepate po Radol'ci ali kjerkoli po Gorenjskem, vam toplo priporočamo obisk v eni od priljubljenih gostiln ali restavracij. Odlično lokalno kulinariko bodo pospremili prijetni razgledi in domač ambient.

 

PrivošÄite si vrhunsko kulinariko z mednarodnimi priznanji

V mestu Radovljica in v okolici je več priznanih restavracij, med katerimi ima prvo mesto Hiša Linhart, ki je s chefom Urošem Štefelinom nosilka Michelinove zvezdice v letih 2022 in 2023. Uroš Štefelin je za svojo uspešno kulinarično zgodbo, ki jo snuje na podlagi gorenjske kulinarične tradicije, v obeh letih prejel tudi zvezdico za trajnost. 

 

Izberite preprostost okusov

Poleg vrhunskih kulinaričnih hiš vas v Radol'ci dobro pogostijo tudi v pristnih vaških gostilnah, dobrih picerijah, urejenih hotelskih restavracijah ter v manjših gostinskih obratih. Raznolikost ponudbe in dostopnost za vsak žep sta dodaten motiv za kulinaričen postanek v Radovljici na vašem izletu po Gorenjski. 

 

NAČRTUJTE OBISK RADOVLJICE JESENI

Jesen je čas, ko na poljih in njivah lokalni dobavitelji pobirajo zadnje plodove, istočasno pa spretni kuharji, združeni pod znamko Okusi Radol'ce, iz njih pripravljajo izvrstne lokalne menije. Kulinarična jesen v Radol'ci vabi na dogodke na kmetijah, na kulinarična doživetja ter na lokalne menije iz sledljivih sestavin. 

 

Radolca, kjer so doma dobre gostilne.

 

POSEBNO NOVO VODENO DOŽIVETJE

Za ljubitelje čokolade: Doživi mesto čokoladeedinstven voden sprehod po mestu, poln čokoladnih grižljajev in skrivnosti iz sveta mamljive dobrote.

 

Blog & kulinarične novice

 

28.08.2023 20:29
EKO Okusi Slovenije v Radol'ci
EKO Okusi Slovenije in jesenski dogodki

Radol'ca, ki je partner v medregijskem projektu sodelovanja LAS "EKO Okusi Slovenije", jeseni predstavlja dva nova kulinarična produkta.

Zdrav obrok na poti
Lokalna ekoloŔka malica na poti

Lokalna polnovredna malica iz ekoloških sestavin je odlična izbira za dneve, ko se odpravljate na daljši izlet po destinaciji ali drugam po Sloveniji.

Unikatno kulinarično doživetje

Letošnji mesec lokalne kulinarike v Radol'ci bomo otvorili z novim butičnim kulinaričnim doživetjem Kmetova miza, na katerem nas bodo razvajali najboljši radolški chefi. Edinstvena priložnost da se usedete za kmetovo mizo bo v soboto, 7. oktobra. 

Ponudba zajtrkov v Radovljici
Zajtrki za vse goste v destinaciji

Gostje, ki pri svojem ponudniku nastanitev nimate možnosti zajtrka, lahko izbirate med ponudbo gostinskih obratov v Radovljici, Lescah in Begunjah.

29.06.2023 10:46
Malica z razgledom

Malica z razgledom. Preverite s čim vas bodo postreglih v radovljiških planinskih postojankah. 

27.10.2023 17:00
Doživetje mesta čokolade
Voden čokoladen potep po Radovljici

RazišÄite čokolado v najslajšem slovenskem mestu. Edinstveno doživetje s prav posebnim gostiteljem vključuje obisk izbranih s čokolado povezanih točk v očarljivem mestu in okušanje čokoladnih dobrot.

30.03.2022 09:54
Z ekoloŔkimi semeni do tradicionalne kroparske jedi

Kaj imajo skupnega Ekološka kmetija Vegerila, hranilnica in pridelovalnica ekoloških semen Semenjalnica ter Gostilna pri Jarmu? Poleg tega, da so vse tri v radovljiški občini, imajo še en skupni imenovalec, to je – fižol!

01.03.2022 10:00
Obisk UroŔa in Violete Mencinger iz Vivi- Šola okusov

Obisk kulinaričnih kritikov Uroša in Violete Mencinger v Linhartovi dvorani in predavanje na temo KRITERIJI KAKOVOSTI.  

01.03.2022 15:20
RadolŔka tržnica
Sejem lokalnih dobaviteljev, rokodelskih izdelkov in starin

Sobote dopoldan so odličen čas za obisk mestnega jedra Radovljice. Prav poseben razlog pa je Radolška tržnica, ki se na trgu pred radovljiško cerkvijo odvija vsako prvo soboto v mesecu.

Piše: Špelina shramba

23.08.2021 10:47
Vrt Gostilne Kunstelj
Trajnostni turizem

Kar 5 nastanitvenih obratov, ki so vsi tudi gostinski obrati in člani Okusov Radol'ce je v letošnjem poletju pridobilo okoljski znak Zeleni ključ oziroma Green Key.

GostiŔče Draga

Odlične enolončnice lahko od zdaj naprej kupite na različnih lokacijah po Gorenjski in v Ljubljani.

07.09.2020 14:21
Kam na kosilo ali večerjo?

Vedno več ljudi se odloča za vegetarijansko ali vegansko prehrano, vedno več je tudi takih – med njimi tudi jaz – ki nam prehranske omejitve določajo alergije in bolezni. S tem v mislih sem obiskala nekaj restavracij Okusov Radol’ce.

19.06.2019 13:21
5 restavracij za najboljŔim razgledom

Zapisala Adele Gray, junij 2019

 

Ker delam od doma, sta mi pri izbiri lokacije za kosilo ali večerjo enako pomembna tako sprememba okolice kot hrana, čeprav, iskreno, slabi hrani še tako dober razgled ne more pomagati.

 

Naslov: Okusi Radol'ce / Radovljica restaurants promotional video

Opis: Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija.

Datum objave: 2018-10-24T11:56:19Z 

Thumbnail Photo

Lokalne surovine na vašem krožniku

 

Lokalni dobavitelji v Radovljici

Naši dobavitelji

 

V zelenem okolju sončnih dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi.

Za vas jih gojijo, nabirajo in predelujejo kmetje, sadjarji, čebelarji in drugi ustvarjalci dobrega.

 

Tržnico lokalnih pridelkov lahko obišÄete vsako prvo soboto v mesecu pred Vilo Podin.

 

  • med in medeni izdelki
  • sadje
  • zelenjava
  • pekovski izdelki
  • čaji in zelišÄa
  • čokolade
  • mlečni izdelki

 

PREBERI VEČ

 

Aktualno & Blog

 

Unikatno kulinarično doživetje

Letošnji mesec lokalne kulinarike v Radol'ci bomo otvorili z novim butičnim kulinaričnim doživetjem Kmetova miza, na katerem nas bodo razvajali najboljši radolški chefi. Edinstvena priložnost da se usedete za kmetovo mizo bo v soboto, 7. oktobra. 

01.10.2023 00:00
Oktober in november, več lokacij

Lokalne sestavine, vrhunska priprava in nepozabna doživetja! Oktobra vabljeni na dneve odprtih vrat na kmetijah ter na vodena kulinarična doživetja, novembra pa v najboljše radolške restavracije vabijo izbrani meniji iz lokalnih sestavin.

29.06.2023 10:46
Malica z razgledom

Malica z razgledom. Preverite s čim vas bodo postreglih v radovljiških planinskih postojankah. 

07.09.2022 14:10
Ideje za bolj trajnostne obisk Radol'ce

Vsako potovanje pušÄa sledi v okolju, zato je prav, da jih čim bolj zmanjšamo. Pripravili smo nekaj enostavnih predlogov. 

PiŔkotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljŔo uporabniŔko izkuŔnjo.
PiŔkotki za družabna omrežja
PiŔkotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piŔkotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglaŔate z uporabo in beleženjem piŔkotkov.V redu Več o piŔkotkih