Skoči do osrednje vsebine

 

Kulinarična ponudba Radovljice in okolice

 

Ko govorimo o radovljiški kulinariki, najprej pomislimo na priljubljene stare gostilne z dolgo tradicijo, takoj zatem pa na sodobne kulinarične pristope, vrhunske kulinarične dogodke ter lokalne sestavine

 

Ko se potepate po Radol'ci ali kjerkoli po Gorenjskem, vam toplo priporočamo obisk v eni od priljubljenih gostiln ali restavracij. Odlično lokalno kulinariko bodo pospremili prijetni razgledi in domač ambient.

 

PrivošÄite si vrhunsko kulinariko z mednarodnimi priznanji

V mestu Radovljica in v okolici je več priznanih restavracij, med katerimi ima prvo mesto Hiša Linhart s chefom Urošem Štefelinom. Uroš Štefelin je za svojo uspešno kulinarično zgodbo, ki jo snuje na podlagi gorenjske kulinarične tradicije, prejel številna priznanja, najbolj odmevna pa je leta 2020 in 2021 prejeta Michelinova zvezdica.

 

Izberite preprostost okusov

Poleg vrhunskih kulinaričnih hiš vas v Radol'ci dobro pogostijo tudi v pristnih vaških gostilnah, dobrih picerijah, urejenih hotelskih restavracijah ter v manjših gostinskih obratih. Raznolikost ponudbe in dostopnost za vsak žep sta dodaten motiv za kulinaričen postanek v Radovljici na vašem izletu po Gorenjski. 

 

Radolca, kjer so doma dobre gostilne.

 

NE SPREGLEJTE: POSEBNO NOVO VODENO DOŽIVETJE

Za ljubitelje čokolade: Doživi mesto čokoladeedinstven voden sprehod po mestu, poln čokoladnih grižljajev in skrivnosti iz sveta mamljive dobrote.

 

Blog & kulinarične novice

 

Doživetje mesta čokolade
Voden čokoladen potep po Radovljici

RazišÄite čokolado v najslajšem slovenskem mestu. Edinstveno doživetje s prav posebnim gostiteljem vključuje obisk izbranih s čokolado povezanih točk v očarljivem mestu in okušanje čokoladnih dobrot.

09.09.2022 08:17
Michelinova zvezdica za HiŔo Linhart
Zvezdica tretjič tudi UroŔu Štefelinu

8. junija so bili razglašeni dobitniki letošnjih Michelinovih zvezdic v Sloveniji. Že tretjič zapored je zvezdico prejel Uroš Štefelin, prvič za njegovo novo restavracijo Hišo Linhart. Vila Podvin pa je z novim chefom ohranila mesto v kulinaričnim vodniku.

30.03.2022 09:54
Z ekoloŔkimi semeni do tradicionalne kroparske jedi

Kaj imajo skupnega Ekološka kmetija Vegerila, hranilnica in pridelovalnica ekoloških semen Semenjalnica ter Gostilna pri Jarmu? Poleg tega, da so vse tri v radovljiški občini, imajo še en skupni imenovalec, to je – fižol!

01.03.2022 10:00
Obisk UroŔa in Violete Mencinger iz Vivi- Šola okusov

Obisk kulinaričnih kritikov Uroša in Violete Mencinger v Linhartovi dvorani in predavanje na temo KRITERIJI KAKOVOSTI.  

01.03.2022 15:20
RadolŔka tržnica
Sejem lokalnih dobaviteljev, rokodelskih izdelkov in starin

Sobote dopoldan so odličen čas za obisk mestnega jedra Radovljice. Prav poseben razlog pa je Radolška tržnica, ki se na trgu pred radovljiško cerkvijo odvija vsako prvo soboto v mesecu.

Piše: Špelina shramba

23.08.2021 10:47
Vrt Gostilne Kunstelj
Trajnostni turizem

Kar 5 nastanitvenih obratov, ki so vsi tudi gostinski obrati in člani Okusov Radol'ce je v letošnjem poletju pridobilo okoljski znak Zeleni ključ oziroma Green Key.

GostiŔče Draga

Odlične enolončnice lahko od zdaj naprej kupite na različnih lokacijah po Gorenjski in v Ljubljani.

07.09.2020 14:21
Kam na kosilo ali večerjo?

Vedno več ljudi se odloča za vegetarijansko ali vegansko prehrano, vedno več je tudi takih – med njimi tudi jaz – ki nam prehranske omejitve določajo alergije in bolezni. S tem v mislih sem obiskala nekaj restavracij Okusov Radol’ce.

19.06.2019 13:21
5 restavracij za najboljŔim razgledom

Zapisala Adele Gray, junij 2019

 

Ker delam od doma, sta mi pri izbiri lokacije za kosilo ali večerjo enako pomembna tako sprememba okolice kot hrana, čeprav, iskreno, slabi hrani še tako dober razgled ne more pomagati.

Ideje Gostilne Kunstelj za jedi iz gozdnih zeliŔč

 

 

Kakšni so okusi gozda? Pisani in sveži! O tem se boste lahko prepričali v novembru, ko poteka že tradicionalni mesec lokalne radol'ške kulinarike. Tu pa si preberite, kako lahko nekatere gozdne dobrote pripravite tudi sami.

UspeŔna kulinarična zgodba

V Okusih Radol'ce  novembra restavracije odlično delamo in imamo gostilne polne. A ne želimo si le polnih gostiln, ampak predvsem zadovoljnih gostov, ki se vračajo in raziskujejo vedno nove kulinarične zgodbe.

 

Zapisal Uroš Štefelin, november 2018

 

Naslov: Okusi Radol'ce / Radovljica restaurants promotional video

Opis: Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija.

Datum objave: 2018-10-24T11:56:19Z 

Thumbnail Photo

Lokalne surovine na vašem krožniku

 

Lokalni dobavitelji v Radovljici

Naši dobavitelji

 

V zelenem okolju sončnih dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi.

Za vas jih gojijo, nabirajo in predelujejo kmetje, sadjarji, čebelarji in drugi ustvarjalci dobrega.

 

Tržnico lokalnih pridelkov lahko obišÄete vsako prvo soboto v mesecu pred Vilo Podin.

 

  • med in medeni izdelki
  • sadje
  • zelenjava
  • pekovski izdelki
  • čaji in zelišÄa
  • čokolade
  • mlečni izdelki

 

PREBERI VEČ

 

Aktualno & Blog

 

10.05.2023 12:37
Svetovni dan čebel

V maju, ko praznujemo svetovni dan Äebel, smo se sprehodili po Radovljici, ki velja za prestolnico slovenskega čebelarstva. Preverite, kaj in kje lahko doživite čebelarska doživetja.

13.09.2022 21:00
Predlogi doživetij za deževne dni

Nedvomno je obisk destinacije najlepši v dnevih brez dežja, a tudi ko dežuje boste imeli v Radovljici in njeni okolici kaj početi. Predstavljamo naš izbor .

07.09.2022 14:10
Ideje za bolj trajnostne obisk Radol'ce

Vsako potovanje pušÄa sledi v okolju, zato je prav, da jih čim bolj zmanjšamo. Pripravili smo nekaj enostavnih predlogov. 

Voden ogled Kamne Gorice
Julija in avgusta 2023

Med 15. junijem in 15. septembrom vabljeni na brezplačne vodene oglede, ki jih pripravljajo TIC Begunje, TIC Radovljica ter lokalna turistična društva. V Radovljici so torkovi vodeni ogledi na voljo vse leto.

PiŔkotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljŔo uporabniŔko izkuŔnjo.
PiŔkotki za družabna omrežja
PiŔkotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piŔkotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglaŔate z uporabo in beleženjem piŔkotkov.V redu Več o piŔkotkih