Skoči do osrednje vsebine

Jedi na žlico v steklenih kozarcih

Odlične enolončnice lahko od zdaj naprej kupite na različnih lokacijah po Gorenjski in v Ljubljani.

"Jedi shranjene v kozarcih nam pridejo prav, ko nimamo časa ali pa za rezanje in mešanje nismo razpoloženi...." pravi Aleš Tavčar, ki je vedno na preži za novimi recepti. Ker je Gostišče Draga, kjer ustvarja svojo kulinarično zgodbo zaradi epidemije zaprto, je novo priložnost našel v ponudbi domačih jedi na žlico v kozarcih. 

 

In ker novi recepti potrebujejo vsakič nove sestavine, na domači kmetiji Likozar ves čas sadijo novo zelenjavo. Domačo Likozarjevo zelenjavo tako najdete v raznovrstnih enolončnicah, ki jih od decembra naprej Gostišče Draga nudi v steklenih kozarcih. Ti so bili najprej na voljo v Gostišču Draga, od januarja dalje pa tudi v:

  • Mesarija Mlinarič v Lescah,
  • Mesarija Snedic v Predosljah,
  • trgovina Korotan v Kranju,
  • Kvedrova kajža v Ljubljani,
  • avtomat pred Gostilno Kunstelj (divjačinski golaž).
  • Kmalu tudi v spletni trgovini Gostišča Draga. 

 

V ponudbi so:

  • divjačinski golaž,
  • goveji golaž,
  • jota,
  • pasulj,
  • ričet,
  • segedin,
  • bograč,
  • goveji vampi
  • bolonjska omaka. 

 

Vse jedi so pripravljene brez dodanih konzervansov in ojačevalcev arome, Aleš pa obstojnost doseže s sterilizacijo kozarcev. Ko jih napolni in zapre, jih 80 minut greje pri 120 stopinjah Celzija. Jedi v kozarcu so tako obstojne vsaj mesec dni. 

 

Ko jih potrebujete, vsebino kozarca enostavno preložite v posodo in pogrejete ali pa na vodni kopeli pogrejete cel kozarec in jed potem preložite na krožnik. 

 

Poleg nove ponudbe jedi v kozarcih pa v Gostišču Draga še vedno lahko naročite tudi Tinine vložnine, od kumaric, paprike, feferonov, stročjega fižola do namaza iz paprike in različnih marmelad. 

 

V času ko so gostilne zaprte in vam vseeno ne diši ali nimate časa za kuhanje, so jedi v kozarcih odlična izbira. 

 

Povezane novice

Lokalne sestavine in odlične recepture

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra. 

Gostišče ob izhodišču planinskih poti

V gostišču nudijo tradicionalne slovenske jedi v neokrnjeni naravi ob potoku Begunjščica.

Dostava in prevzem menijev pri Okusih Radol'ce
Jesensko-zimska ponudba TO GO

Že drugič letos so morali gostinci ponovno zapreti svoja vrata za obiskovalce. To ne pomeni, da so zaprli tudi svoje kuhinje. Nekateri bodo v prihodnjih tednih pripravljali dobrote za s seboj oziroma za dostavo na vaš dom.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih