Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra.
Okusi Radol'ce v svojih lokalih ponujajo lokalno pridelane surovine in iz njih ustvarjajo jedi, značilne za radolško okolje. Vključene gostilne prepoznate po napisu na vhodih, lokalne jedi pa so v jedilnih listih označene s stilizirano radolško čebelico.
Chefi navdih za jedi črpajo iz okolja, v katerem so zrasli in se oblikovali. Ponekod v jedeh ohranjajo tradicionalno pripravo, drugod pa jim nadenejo novo preobleko ter jih na svojevrstne načine oživijo.
Okusi Radol'ce združujejo šest gostiln in restavracij na območju Radol'ce. Te so se zavezale ne le skupni promociji, temveč predvsem sodelovanju in povezovanju. Med seboj in z lokalnimi ponudniki surovin.
Zbrane gostilne preko celega leta ponujajo na svojih menijih jedi iz sezonskih lokalnih sestavin. Vsako leto novembra se skupaj predstavijo s posebnimi jedmi in kulinaričnimi dogodki.
Na izbranih dogodkih v starem mestnem jedru Radovljice, se Okusi Radol'ce predstavljajo z ulično prehrano. Za okrepčilo obiskovalcev poskrbijo na julijskih četrtkovih koncertih, ob prižigu decembrskih lučk ter ob nekaterih drugih priložnostih.
Ob večjih prireditvah, pripravijo tematsko kulinarično ponudbo. V času Festivala čokolade ponujajo čokoladne menije, v septembru pa medene menije.
Restavracije Okusov Radol'ce so ocenjene s strani kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja iz Vivi šole okusov, organizatorja Tedna restavracij. Prav vse restavracije, združene v Okuse Radol'ce imajo 3 ali več srčkov.
Lokalne sestavine, vrhunska priprava in nepozabna doživetja! Oktobra vabljeni na dneve odprtih vrat na kmetijah ter na vodena kulinarična doživetja, novembra pa v najboljše radolške restavracije vabijo izbrani meniji iz lokalnih sestavin.
Radovljiški chefi, na čelu z najboljšim, Urošem Štefelinom, verjamejo, da je trajnost izjemnega pomena za kakovost ponudbe. Temelj združenja Okusi Radol'ce je sodelovanje in uporaba lokalnih sestavin.
V gostišču nudijo tradicionalne slovenske jedi v neokrnjeni naravi ob potoku Begunjščica.
Na Linhartovem trgu vas pričakuje restavracija z vrhunsko kulinarično ponudbo, ki nastaja pod taktirko priznanega chefa, domačina, Uroša Štefelina, prejemnika michelinove zvezdice.