Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra.
Okusi Radol'ce v svojih lokalih ponujajo lokalno pridelane surovine in iz njih ustvarjajo jedi, značilne za radolško okolje. Vključene gostilne prepoznate po napisu na vhodih, lokalne jedi pa so v jedilnih listih označene s stilizirano radolško čebelico.
Chefi navdih za jedi črpajo iz okolja, v katerem so zrasli in se oblikovali. Ponekod v jedeh ohranjajo tradicionalno pripravo, drugod pa jim nadenejo novo preobleko ter jih na svojevrstne načine oživijo.
Okusi Radol'ce združujejo pet gostiln in restavracij na območju Radol'ce. Te so se zavezale ne le skupni promociji, temveč predvsem sodelovanju in povezovanju. Med seboj in z lokalnimi ponudniki surovin.
Leta 2017 so Okusi Radol'ce povabili kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja, da jih oceni. Po njunem obisku so restavracije prejele srčke. Prav vse restavracije, združene v Okuse Radol'ce imajo 3 ali več srčkov.
Zbrane gostilne preko celega leta ponujajo na svojih menijih jedi iz sezonskih lokalnih sestavin. Vsako leto novembra se skupaj predstavijo s posebnimi jedmi in kulinaričnimi dogodki. Na otvoritvenem dogodku ob koncu oktobra se združijo kuharji in natakarji ter pripravijo izvrstno kulinarično doživetje.
Na izbranih dogodkih v starem mestnem jedru Radovljice, se Okusi Radol'ce predstavljajo z ulično prehrano. Za okrepčilo obiskovalcev poskrbijo na julijskih četrtkovih koncertih, ob prižigu decembrskih lučk ter ob nekaterih drugih priložnostih.
Ob večjih prireditvah, pripravijo tematsko kulinarično ponudbo. V času Festivala čokolade ponujajo čokoladne menije, v septembru pa medene menije.
Lokalne sestavine, vrhunska priprava in nepozabna doživetja! Oktobra vabljeni na dneve odprtih vrat na kmetijah ter na vodena kulinarična doživetja, novembra pa v najboljše radolške restavracije vabijo izbrani meniji iz lokalnih sestavin.
Radovljiški chefi, na čelu z najboljšim, Urošem Štefelinom, verjamejo, da je trajnost izjemnega pomena za kakovost ponudbe. Temelj združenja Okusi Radol'ce je sodelovanje in uporaba lokalnih sestavin.
V gostišču nudijo tradicionalne slovenske jedi v neokrnjeni naravi ob potoku Begunjščica.
Na Linhartovem trgu vas pričakuje bistro z vrhunsko kulinarično ponudbo, ki nastaja pod taktirko priznanega chefa Uroša Štefelina.