Skoči do osrednje vsebine

Okusi Radol'ce

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra. 

Okusi Radol'ce v svojih lokalih ponujajo lokalno pridelane surovine in iz njih ustvarjajo jedi, značilne za radolško okolje. Vključene gostilne prepoznate po napisu na vhodih, lokalne jedi pa so v jedilnih listih označene s stilizirano radolško čebelico.

 

 

GORENJSKE TRADICIONALNE IN SODOBNE JEDI

Chefi navdih za jedi črpajo iz okolja, v katerem so zrasli in se oblikovali. Ponekod v jedeh ohranjajo tradicionalno pripravo, drugod pa jim nadenejo novo preobleko ter jih na svojevrstne načine oživijo. 
 

PRIDRUŽENE GOSTILNE

 

SODELOVANJE IN POVEZOVANJE

Okusi Radol'ce združujejo pet gostiln in restavracij na območju Radol'ce. Te so se zavezale ne le skupni promociji, temveč predvsem sodelovanju in povezovanju. Med seboj in z lokalnimi ponudniki surovin.
 

LOKALNI DOBAVITELJI

 

ZAVEZA KAKOVOSTI

Leta 2017 so Okusi Radol'ce povabili kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja, da jih oceni. Po njunem obisku so restavracije prejele srčke. Prav vse restavracije, združene v Okuse Radol'ce imajo 3 ali več srčkov.
 

 

November - mesec lokalnih menijev

Zbrane gostilne preko celega leta ponujajo na svojih menijih jedi iz sezonskih lokalnih sestavin. Vsako leto novembra se skupaj predstavijo s posebnimi jedmi in kulinaričnimi dogodki. Na otvoritvenem dogodku ob koncu oktobra se združijo kuharji in natakarji ter pripravijo izvrstno kulinarično doživetje.
 

MESEC LOKALNIH MENIJEV

 

ULIČNA PONUDBA HRANE IN TEMATSKI MENIJI

Na izbranih dogodkih v starem mestnem jedru Radovljice, se Okusi Radol'ce predstavljajo z ulično prehrano. Za okrepčilo obiskovalcev poskrbijo na julijskih četrtkovih koncertih, ob prižigu decembrskih lučk ter ob nekaterih drugih priložnostih.

 

Ob večjih prireditvah, pripravijo tematsko kulinarično ponudbo. V času Festivala čokolade ponujajo čokoladne menije, v septembru pa medene menije.
 

KULINARIČNE PRIREDITVE

 

 

 

Povezane novice

01.10.2023 00:00
Oktober in november, več lokacij

Lokalne sestavine, vrhunska priprava in nepozabna doživetja! Oktobra vabljeni na dneve odprtih vrat na kmetijah ter na vodena kulinarična doživetja, novembra pa v najboljše radolške restavracije vabijo izbrani meniji iz lokalnih sestavin.

14.09.2022 09:42
Trajnost in lokalne sestavine v gostilnah

Radovljiški chefi, na čelu z najboljšim, Urošem Štefelinom, verjamejo, da je trajnost izjemnega pomena za kakovost ponudbe. Temelj združenja Okusi Radol'ce je sodelovanje in uporaba lokalnih sestavin.

Gostišče ob izhodišču planinskih poti

V gostišču nudijo tradicionalne slovenske jedi v neokrnjeni naravi ob potoku Begunjščica.

Linhartov trg, Radovljica

Na Linhartovem trgu vas pričakuje bistro z vrhunsko kulinarično ponudbo, ki nastaja pod taktirko priznanega chefa Uroša Štefelina.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih