Mesec Okusov Radol'ce

01.11.2020 00:00

Lokalne sestavine in vrhunska priprava po dostopnih cenah, letos s surovinami iz naših gozdov. V devetih restavracijah v Radovljici in njeni okolici.

 

Lokalni meniji iz sledljivih sestavin

Meniji, ki imajo največkrat tri hode, so pripravljeni z lokalnimi in sledljivimi sestavinami. Vsi meniji imajo enotno ceno, ponekod pa ob doplačili lahko okusiti dodatne hode. V letošnjem letu bodo navdih za lokalne menije poiskali v gozdu. V tri hodni meni bodo vsak na svoj način vpletli surovine, ki nam jih ponuja naš gozd.

Lokalni meniji bodo na voljo od 31. oktobra do 30. novembra 2020.
Cena lokalnega novembrskega menija: 19 € za 3-hodni meni. 

 

9 Gostiln in restavracij

Gostilne in restavracije, ki sodelujejo v mesecu lokalnih menijev so vključene v projekt Okusi Radol'ce. To je projekt, ki preko celega leta povezuje gostince v občini Radovljica, za katere je še posebej pomembna kakovost jedi in surovin. Poleg meseca lokalne kulinarike sodelujejo tudi na drugih prireditvah v destinaciji Radol'ca, se medsebojno spoštujejo in so eden drugemu odlični partnerji pri promociji in razvoju kulinarike v destinaciji. 

Sodelujoče restavracije in gostilne 2019: 

Vila Podvin, Mošnje
Gostilna Kunstelj, Radovljica
Gostilna Avguštin, Radovljica
Gostilna Lectar, Radovljica
Gostišče Tulipan, Lesce
Restavracija Center, Lesce
Gostišče Draga, Begunje na Gorenjskem
Gostilna Pr'Tavčar, Begunje na Gorenjskem
Restavracija Tabor, Podbrezje

 

 Lokalni dobavitelji in dnevi odprtih vrat

Pomembno vlogo pri lokalni kulinariki predstavljajo kmetje, čebelarji, sadjarji in vsi drugi dobavitelji, ki preko celega leta skrbijo za zdrave proizvode iz našega okolja. Predstavili se bodo na otvoritvenem ter zaključnem dogodku, v mesecu novembru pa bodo nekateri odprli svoja vrata ob dnevih orptih vrat. Točni datumi bodo objavljeni v koledarju prireditev.

Kdo so naši lokalni dobavitelji, si oglejte tukaj.

 

 Nagradna igra: zbiraj žige in se poteguj za kulinarične nagrade

V mesecu lokalnih menijev obiščite vsaj petih različnih restavracij in se z zbranimi žigi potegujete za kulinarične nagrade. Med vsemi, ki boste zbrali vsaj 5 žigov bomo izžrebali nagrajence. Vsi pa boste dobili dva bona, ki jih lahko vnovčite na zaključni prireditvi na Linhartovem trgu  v Radovljici.
Zbirni kartončki so na voljo v TIC Radovljica ter pri vseh sodelujočih restavracijah. Kupon z zbranimi žigi je potrebno oddati v TIC Radovljica do zaključnega dogodka.
Pravila in pogoji nagradne igre

 

 Otvoritveni dogodek meseca radolške kulinarike

Otvoritveni dogodek letošnjih Okusov Radol'ce bo v petek, 30. oktobra od 17.00 dalje. Potekala bo tržnica lokalnih dobrot z degustacijami in glasbo, ob 19.00 pa bo devet Chefov pripravilo večerjo v gostilni. 

VEČ O OTVORITVENEM DOGODKU

 

 Zaključni dogodek meseca radolške kulinarike

Mesec lokalnih menijev se bo tudi letos zaključil s kulinarično-glasbenim dogodkom na Linhartovem trgu v Radovljici. Tam bo prvo soboto v decembru vseh 9 gostiln in restavracij skupaj z nekaterimi dobavitelji pripravilo kulinarično doživetje ob prižigu decembrskih lučk v starem mestnem jedru Radovljice.

 

 

Kulinarični oddih v Radovljici

 

 

Povezane novice

Ideje Gostilne Kunstelj za jedi iz gozdnih zelišč

Zapisala Maja Buden, oktober 2019

 

Kakšni so okusi gozda? Pisani in sveži! O tem se boste lahko prepričali v novembru, ko poteka že tradicionalni mesec lokalne radol'ške kulinarike. Tu pa si preberite, kako lahko nekatere gozdne dobrote pripravite tudi sami.

Narava, kultura in odlična kulinarika

Zapisala Kaja Beton, oktober 2019

 

Jesen je izvrsten čas za izlete po Sloveniji. Naj bodo to pohod v naravo ali spoznavanje kulturne dediščine, vsekakor k njim sodi tudi obisk dobre gostilne. Preberite naše tokratne predloge za jesenski izlet v okolico Radovljice.

Lokalne sestavine in odlične recepture

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra. 

Sadjarstvo pr Jernejc
Zdravi proizvodi zelenih dobrav in dežele

V zelenem okolju sončnih dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih s skrbnostjo vzgajajo kmetje, sadjarji in zeliščarji. 

04.01.2020 10:00
ODPOVEDANO Vila Podvin, vsaka prva sobota v mesecu

Tržnica lokalnih pridelovalcev hrane in rokodelcev se odvija enkrat mesečno na zelenem vrtu Vile Podvin.

01.12.2019 00:00
Linhartov trg, Radovljica

Kulinarična pravljica s prižigom lučk v starem mestnem jedru Radovljice.

Naziv vsebine

22.06.2020 10:48
Združenje zgodovinskih mest Slovenije
16.06.2020 13:03
Prve Michelinove zvezdice v Sloveniji
11.06.2020 14:07
11.06.2020 12:11
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih