Mesec Okusov Radol'ce

Lokalne sestavine in vrhunska priprava! Vsako leto novembra vabljeni v najboljše radolške restavracije na lokalne menije po enotni ceni ter na dneve odprtih vrat lokalnih kmetij.

Zaradi poostrenih ukrepov v zvezi z zajezitvijo širjenja virusa korona, je dogodek PRESTAVLJEN. Nov termin bomo sporočili naknadno.

 

RAZLOGI ZA OBISK RADOVLJIŠKIH GOSTILN NOVEMBRA:

  • Lokalni meniji iz sledljivih sestavin po enotni ceni 20 €
  • 9 sodelujočih restavracij
  • Lokalni dobavitelji in dnevi odpritih vrat
  • Otvoritveni dogodek 
  • Zaključni dogodek s prižigom lučk na Linhartovem trgu

 

Lokalni meniji iz sledljivih sestavin

Meniji, ki imajo največkrat tri hode, so pripravljeni z lokalnimi in sledljivimi sestavinami. Vsi meniji imajo enotno ceno, ponekod pa ob doplačili lahko okusiti dodatne hode. 

Lokalni meniji bodo na voljo od 31. oktobra do 30. novembra 2020.
Cena lokalnega novembrskega menija: 20€. 

Podarite lokalni meni prijateljem. Podarite jim DARILNI BON OKUSI RADOL'CE.

 

9 Gostiln in restavracij

Gostilne in restavracije, ki sodelujejo v mesecu lokalnih menijev so vključene v projekt Okusi Radol'ce. To je projekt, ki preko celega leta povezuje gostince v občini Radovljica, za katere je še posebej pomembna kakovost jedi in surovin. Poleg meseca lokalne kulinarike sodelujejo tudi na drugih prireditvah v destinaciji Radol'ca, se medsebojno spoštujejo in so eden drugemu odlični partnerji pri promociji in razvoju kulinarike v destinaciji. 

Sodelujoče restavracije in gostilne 2020: 

Vila Podvin, Mošnje
Gostilna Kunstelj, Radovljica
Gostilna Avguštin, Radovljica
Gostilna Lectar, Radovljica
Gostišče Tulipan, Lesce
Restavracija Center, Lesce
Gostišče Draga, Begunje na Gorenjskem
Gostilna Pr'Tavčar, Begunje na Gorenjskem
Restavracija Tabor, Podbrezje

 

 Lokalni dobavitelji in dnevi odprtih vrat

Pomembno vlogo pri lokalni kulinariki predstavljajo kmetje, čebelarji, sadjarji in vsi drugi dobavitelji, ki preko celega leta skrbijo za zdrave proizvode iz našega okolja. Predstavili se bodo na otvoritvenem ter zaključnem dogodku, v mesecu novembru pa bodo nekateri odprli svoja vrata ob dnevih orptih vrat. Točni datumi bodo objavljeni v koledarju prireditev.

Kdo so naši lokalni dobavitelji, si oglejte tukaj.

 

 Otvoritveni dogodek meseca radolške kulinarike

Otvoritveni dogodek letošnjih Okusov Radol'ce bo v petek, 30. oktobra od 15.00 dalje v Radovljici. Potekala bo tržnica lokalnih dobrot z degustacijami in glasbo, otvoritvena večerja pa bo tokrat potekala malo drugače, tudi zaradi epidemioloških razmer. Več o otvoritvi izdamo kmalu. 

VEČ O OTVORITVENEM DOGODKU

 

 Zaključni dogodek meseca radolške kulinarike

Mesec lokalnih menijev se bo tudi letos zaključil s kulinarično-glasbenim dogodkom. Več informacij o izvedbi letošnjega zaključnega dogodka bomo objavili v mesecu oktobru.

 

Povezane novice

Dostava in prevzem menijev pri Okusih Radol'ce
Jesensko-zimska ponudba TO GO

Že drugič letos so morali gostinci ponovno zapreti svoja vrata za obiskovalce. To ne pomeni, da so zaprli tudi svoje kuhinje. Nekateri bodo v prihodnjih tednih pripravljali dobrote za s seboj oziroma za dostavo na vaš dom.

16.10.2019 22:34
Narava, kultura in odlična kulinarika

Jesen je izvrsten čas za izlete po Sloveniji. Naj bodo to pohod v naravo ali spoznavanje kulturne dediščine, vsekakor k njim sodi tudi obisk dobre gostilne. Preberite naše tokratne predloge za jesenski izlet v okolico Radovljice.

Lokalne sestavine in odlične recepture

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra. 

Sadjarstvo pr Jernejc
Zdravi proizvodi zelenih dobrav in dežele

V zelenem okolju sončnih dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih s skrbnostjo vzgajajo kmetje, sadjarji in zeliščarji. 

03.07.2021 10:00
Vila Podvin, vsaka prva sobota v mesecu

Tržnica lokalnih pridelovalcev hrane in rokodelcev se odvija enkrat mesečno na zelenem vrtu Vile Podvin.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih