Mesec Okusov Radol'ce

01.11.2019 00:00

Lokalne sestavine in vrhunska priprava po dostopnih cenah, letos s surovinami iz naših gozdov. V devetih restavracijah v Radovljici in njeni okolici.

 

Lokalni meniji iz sledljivih sestavin

Meniji, ki imajo največkrat tri hode, so pripravljeni z lokalnimi in sledljivimi sestavinami. Vsi meniji imajo enotno ceno, ponekod pa ob doplačili lahko okusiti dodatne hode. V letošnjem letu bodo navdih za lokalne menije poiskali v gozdu. V tri hodni meni bodo vsak na svoj način vpletli surovine, ki nam jih ponuja naš gozd.

Lokalni meniji bodo na voljo od 26. oktobra do 30. novembra 2019.
Cena lokalnega novembrskega menija: 19 € za 3-hodni meni. 

OGLEJTE SI LETOŠNJE MENIJE

 

V TIC Radovljica in na naši spletni strani so na voljo darilni boni Okusov Radol'ce.

 

9 Gostiln in restavracij

Gostilne in restavracije, ki sodelujejo v mesecu lokalnih menijev so vključene v projekt Okusi Radol'ce. To je projekt, ki preko celega leta povezuje gostince v občini Radovljica, za katere je še posebej pomembna kakovost jedi in surovin. Poleg meseca lokalne kulinarike sodelujejo tudi na drugih prireditvah v destinaciji Radol'ca, se medsebojno spoštujejo in so eden drugemu odlični partnerji pri promociji in razvoju kulinarike v destinaciji. 

Sodelujoče restavracije in gostilne 2019: 

Vila Podvin, Mošnje
Gostilna Kunstelj, Radovljica
Gostilna Avguštin, Radovljica
Gostilna Lectar, Radovljica
Gostišče Tulipan, Lesce
Restavracija Center, Lesce
Gostišče Draga, Begunje na Gorenjskem
Gostilna Pr'Tavčar, Begunje na Gorenjskem
Restavracija Tabor, Podbrezje

 

 Lokalni dobavitelji in dnevi odprtih vrat

Pomembno vlogo pri lokalni kulinariki predstavljajo kmetje, čebelarji, sadjarji in vsi drugi dobavitelji, ki preko celega leta skrbijo za zdrave proizvode iz našega okolja. Predstavili se bodo na otvoritvenem ter zaključnem dogodku, v mesecu novembru pa bodo nekateri odprli svoja vrata ob dnevih orptih vrat. Vsak petek boste lahko okušali lokalne dobrote trgovin KGZ Sava in 18sedem3, en dan v mesecu pa bodo degustacije in predstavitev pripravili Kmetija Dolenc in trgovina Medeni darovi. Točni datumi bodo objavljeni v koledarju prireditev.

Kdo so naši lokalni dobavitelji, si oglejte tukaj.

 

 Nagradna igra: zbiraj žige in se poteguj za kulinarične nagrade

V mesecu lokalnih menijev obiščite vsaj petih različnih restavracij in se z zbranimi žigi potegujete za kulinarične nagrade. Med vsemi, ki boste zbrali vsaj 5 žigov bomo izžrebali nagrajence. Vsi pa boste dobili dva bona, ki jih lahko vnovčite na zaključni prireditvi na Linhartovem trgu  v Radovljici.
Zbirni kartončki so na voljo v TIC Radovljica ter pri vseh sodelujočih restavracijah. Kupon z zbranimi žigi je potrebno oddati v TIC Radovljica do 1. decembra.
Žrebanje nagrad bo 1. decembra na zaključnem dogodku na Linhartovem trgu.
Pravila in pogoji nagradne igre

 

 Sodelujte v nagradni igri in si priborite 2 lokalna menija!

Tudi vi jeseni radi zahajate v gozd? Potem ne zamudite naše oktobrske nagradne igre. Med 1. oktobrom in 3. novembrom na družabnih omrežjih Facebook in Instagram delite vaše doživetje v gozdu z @visitradolca in #radolca. 4. novembra bomo na vsakem omrežju izžrebali po enega dobitnika kar dveh bonov za lokalni meni v mesecu novembru. 
Pravila in pogoji nagradne igre

 

 Otvoritveni dogodek meseca radolške kulinarike

Otvoritveni dogodek letošnjih Okusov Radol'ce bo v Gostišču Draga v Begunjah na Gorenjskem. V petek, 25. oktobra od 17.00 dalje bo pred gostiščem potekala tržnica lokalnih dobrot z degustacijami ob zvokih Veselih Begunjčanov. Ob 19.00 pa bo devet Chefov pripravilo večerjo v gostilni. 

VEČ O OTVORITVENEM DOGODKU

 

 Zaključni dogodek meseca radolške kulinarike

Mesec lokalnih menijev se bo tudi letos zaključil s kulinarično-glasbenim dogodkom na Linhartovem trgu v Radovljici. Tam bo 1. decembra vseh 9 gostiln in restavracij skupaj z nekaterimi dobavitelji pripravilo kulinarično doživetje ob prižigu decembrskih lučk v starem mestnem jedru Radovljice.

 

 

Povezane novice

Ideje Gostilne Kunstelj za jedi iz gozdnih zelišč

Zapisala Maja Buden, oktober 2019

 

Kakšni so okusi gozda? Pisani in sveži! O tem se boste lahko prepričali v novembru, ko poteka že tradicionalni mesec lokalne radol'ške kulinarike. Tu pa si preberite, kako lahko nekatere gozdne dobrote pripravite tudi sami.

Narava, kultura in odlična kulinarika

Zapisala Kaja Beton, oktober 2019

 

Jesen je izvrsten čas za izlete po Sloveniji. Naj bodo to pohod v naravo ali spoznavanje kulturne dediščine, vsekakor k njim sodi tudi obisk dobre gostilne. Preberite naše tokratne predloge za jesenski izlet v okolico Radovljice.

Lokalne sestavine in odlične recepture

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra. 

Sadjarstvo pr Jernejc
Zdravi proizvodi zelenih dobrav in dežele

V zelenem okolju sončnih dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih s skrbnostjo vzgajajo kmetje, sadjarji in zeliščarji. 

07.12.2019 10:00
Vila Podvin, vsaka prva sobota v mesecu

Tržnica lokalnih pridelovalcev hrane in rokodelcev se odvija enkrat mesečno na zelenem vrtu Vile Podvin.

01.12.2019 00:00
Linhartov trg, Radovljica

Kulinarična pravljica s prižigom lučk v starem mestnem jedru Radovljice.

Naziv vsebine

Nagradi za Radovljico in Kamno Gorico
25.10.2019 11:00
Nagrada za največji kamp v destinciji
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih