6 restavracij iz združenja Okusi Radol'ce vas v mesecu novembru razvaja z izbranimi meniji iz lokalnih sestavin.
Gostilne in restavracije Okusov Radol'ce, ki sodelujejo v letošnjem mesecu lokalnih menijev so tudi letos pripravile izbor lokalnih jedi, ki temeljijo na lokalnih in sledljivih sestavinah. Osnovni meni iz 3 hodov, stane 26 €, v večini restavracij pa lahko doživetje dopolnite z dodatnimi hodi ob doplačilu.
Novembrski meniji so del dogodkov v sklopu Kulinarični jeseni v Radovljici
MESEC OKUSOV RADOL'CE 2023
NOVEMBRSKI MENIJI
Restavracija Šobec, Lesce
MENI KOPNO
Ocvirk kalamate, nekej na Berkel, brusceta s skuto, kapro in inčunom
***
Koruzni kremni cappuccino s kuhanim kostanjem, ajdovimi kokicami in kapucinko
***
Raviol z dušeno svinjsko ličnico, omaka sladkega refoška in suhih sliv, drobljeni lešniki
***
Goveji medaljon iz »lava grilla«, ajdov krapec z jurčki, krema korenja, demi-glace redukcija, goveji ocvirk
ali
MENI VODA
Ocvirk kalamate, nekej na Berkel, brusceta s skuto, kapro in inčunom
***
Koruzni kremni cappuccino s kuhanim kostanjem, ajdovimi kokicami in kapucinko
***
Raviol z jadransko kozico in mediteransko zeliščno omako, pražene pinjole, olje koperca
***
File zlatovčice »Zupan«, fregola s sušenim paradižnikom, espuma kozjega sira, čips postrvi
...
Za doplačilo:
»CUKR« razstavljen štrudl »Jernejčevih« jabolk, orehov sladoled z medom, omaka »Podjedovega« jogurta s cimetom, maslen drobljenec (5,90€)
Dobavitelji: Oljarna Lisjak, mlekarstvo Podjed, mesarija Mlinaric, sadjarstvo Jernejc, ribogojništvo Zupan
Gostišče Tulipan, Lesce
Domača piščančja pašteta z rdečo peso, papriko, maslom in popečenim kruhkom
***
Goveji zvitek s suhimi slivami in omako modre frankinje, Sirov štrukelj, Julien zelenjava
Ali
File postrvi z grahovim pirejem in pečeno zelenjavo
***
Cimetov mus z drobljencem, karamelnim sladoledom in karameliziranimi jabolki
...
Za doplačilo:
Juha (4€)
Dobavitelji: Kmetija Ažman Predoslje, Kmetija Bogataj Gorenja vas, Miro Košenina, Mesarstvo Maver, KGZ Lesce
Hiša Linhart, Radovljica
“jesh flajš”
Mlinaričev goveji hrbet z EKO Šlibarjevo jesensko zelenjavo, prepeličjim jajčkom in dvojno močno zeliščno juho
***
Zupanova jezerska postrv s pokljuškimi gobami
beli fižol, bela ribja omaka, ohrovt
ali
“filan pšanc” Eko kmetije Vegerila
krompirjeva pita z Gartnerjevim mohantom
piščančja omaka
Eko Šlibarjeva zelenjava
***
“rumov lonc”
alkoholne slive z EKO Šlibarjevo proseno kašo, bučo in s Kralovim medom
…
Za doplačilo:
Topla predjed: “bakalca v krapcu”
krapec, polnjen z EKO Vegerilinim jagenjčkom, Mrkotovo trdinko, EKO Cuderjevim ovčjim sirom, korenje in šetrajeva omaka
Dodatna glavna jed: obe zgodaj zapisani možnosti
Dobavitelji: Mesarija Mlinarič, kmetija Šlibar, ribogojništvo Zupan, kmetija Gartner, kmetija Mrkot, kmetija Vegerila, kmetija Cuder
Šmeks – Baffi, house of pizza, Radovljica
Domača bučna juha
***
La Speciale: krema pora, mocarela, panceta, pesto bučnih semen, čips rdeče pese, krema buče
***
Bučni tiramisu
Dobavitelji: Oljarna Kocbek, lokalna trgovina Doza domačga
Gostišče Draga, Begunje na Gorenjskem
Pozdrav iz kuhinje
***
Avokadov sladoled, Alpski pršut, Blejski sir, Česnova majoneza, Tinine vložnine
***
Juha s koromačem, čičeriko in limeto
***
Divjačina, vinska redukcija z brusnicami, Likozarjeva zelenjava, Ajdovi Štruklji
Ali
Postrv, rdeča pesa, Mrkotova polenta z kozjim sirom, Ribja omaka
…
Za doplačilo:
Topla predjed:
Ravioli z morskimi sadeži, škampova omaka, tartufi (8,60€)
Čokolada krogla , gozdne borovnice, hokaido buča - sladoled (8,60€)
Dobavitelji: Kmetija Likozar, Mlekarstvo Podjed, Piščančereja Galjot, Mesarija Mlinarič,Ribogojnica GORIČAR, Divjačina Meglen
Restavracija Tabor, Podbrezje
Pozdrav iz kuhinje
***
Doma dimljen losos na solatki iz kolerabe in domače kisle smetana
***
Škampova juha z opečenim kruhom in česnovo majonezo
***
File bele ribe, kuskus s pečeno cvetačo in lešniki, omaka pečene rdeče paprika in sezama
….
Za doplačilo:
Topla predjed
Kapesanta na petršiljevem velouteju, črni tartufi (10€)
Sladica
Čokoladni brownie z ješprenovim misom, vanilijev sladoled in orehova karamela (7€)
Dobavitelji: Kmetija Dolenc, Kmetija Golar Eva Škerjanec, Bluefin, Kmetija pr Šuštar
Lokalne sestavine, vrhunska priprava in nepozabna doživetja! Oktobra vabljeni na dneve odprtih vrat na kmetijah ter na vodena kulinarična doživetja, novembra pa v najboljše radolške restavracije vabijo izbrani meniji iz lokalnih sestavin.
Okusi Radol'ce so posebno kulinarično združenje. Za že več kot 10 let trajajoče lokalno povezovanje je na prvem mestu krivo odlično sodelovanje med partnerji. Kako in zakaj jim to uspeva, razkrivajo v pogovoru štirje radolški chefi.
Pogovor z lokalnim pridelovalcem.
Sejem lokalnih pridelovalcev, rokodelskih izdelkov in starin poteka vsako prvo soboto v mesecu, med 10. in 12. uro, na trgu pred cerkvijo, v primeru slabega vremena pa v Radovljiški graščini.