Restavracije iz združenja Okusi Radol'ce vas v mesecu novembru razvajajo z izbranimi meniji iz lokalnih sestavin.
Gostilne in restavracije Okusov Radol'ce, ki sodelujejo v letošnjem mesecu lokalnih menijev so tudi letos pripravile izbor lokalnih jedi, ki temeljijo na lokalnih in sledljivih sestavinah. Osnovni meni iz 3 hodov, stane 30,00 €, v večini restavracij pa lahko doživetje dopolnite z dodatnimi hodi ob doplačilu.
Meniji bodo na voljo v med 25. oktobrom in 1. decembrom 2025 v vseh restavracijah Okusi Radol'ce, v času rednega obratovanja restavracij. Obvezna je predhodna rezervacija.
POSTANITE RADOL'ŠKI GURMAN!
Zveste ljubitelje lokalnih menijev nagrajujemo s povabilom na ekskluzivni dogodek v družbi chefov. Vstopnico na dogodek, ki se bo 4. decembra odvijal v Baffi House of Pizza, si pridobite tako, da v mesecu lokalnih menijev okusite vsaj 3 lokalne menije in tako pridobite žig v zbirni kartonček. Kartončki bodo na voljo pri vključenih restavracijah, na otvoritvenem dogodku meseca lokalnih menijev ter v TIC Radovljica. Do 2. decembra kartonček z žigi dostavite v TIC Radovljica (Linhartov trg 9, 4240 Radovljica) in prejeli boste vabilo na dogodek.
Novembrski meniji so del dogodkov v sklopu Kulinarični jeseni v Radovljici
MESEC OKUSOV RADOL'CE 2025
NOVEMBRSKI MENIJI
Gostišče Tulipan, Lesce
Pozdrav iz kuhinje: Bučna pašteta z domačo bageto
***
Bogatajeva skuta s hrenom, hladno dimljena Bohinjska Zlatovčica, limonino olje, čemažev cvet
***
Račja prsa v pomarančni omaki, kostanjev pire, glaziran ohrovt in korenček
Ali
Domači skutni svaljki, popečena bula, bučni čips
***
Vanileva tartaleta z lešniki, karamelni mousse, pasijonkin gel
Dobavitelji: Mlin Korošec, Ažman, ribogojnica Goričar, sirarna Bogataj, kmetija Svetic, Gorenjka Lesce
Gostišče Draga, Begunje na Gorenjskem
Pozdrav iz kuhinje
***
Jelenov carpaccio
olje iz borovih iglic
ajda in limona
***
Kremna pesina juha z
ingverjem in hrenovo peno
***
Domač raviol s krvavico
in omaka iz kozic
***
File postrvi
Ješprenj z jurčki
Maslena omaka Hokaido
Ali
Divji pujs v divjačinski redukciji
z bučnim štrukljem,
rdečo pesa in ribez
Sladica doplačilo: 6.90€
Čokoladni mousse karamelizirana hruška jabolčno omako in ajdov drobljenec
Dobavitelji: Dobavitelji: Meglen divjačina, Mlekarstvo Podjed, Mesarija Mlinaric, Kmetija Likozar
Restavracija Tabor, Podbrezje
Pozdrav iz kuhinje
***
Losos Gravelax, črna redkev, jabolko z domačo kislo smetano
***
Rižota s kozicami in vanilijevo soljo
***
File bele ribe, krema šampinjonov, čips vijoličnega krompirja, sveža zelenjava, bela ribja omaka
Sladica: doplačilo 8,00€
Medena tortica
Dobavitelji: Kmetija Golar, kmetija Jerala, kmetija Stroj
Vila Podvin, Mošnje
Muškatna buča, skuta, kostanj, hruška in oreh
***
Koruza trdinka in črni fižol
***
Postrv, ohrovt, kisla smetana, brusnice in jabolko
ali
Jagnje, kozja skuta, jagodni kis, lešniki, pesa in čokolada
Sladica doplačilo: 8€
Breskev iz ozimnice, bela čokolada, bazilika, oljčno olje, pistacija in koruza
Dobavitelji: Sirarstvo Orešnik, Mesarija Mlinarič, buče z Vilinega vrta, Mlekarstvo Podjed
Restavracija Šobec, Lesce
Leča z bučnim oljem, dimljena račja prsa, esenca pomaranče
ALI
Leča z olivnim oljem in česnom, marinirana kraljeva kozica, esenca pomaranče
***
Kostanjeva juha, opečene kruhove kocke, popečena slanina
ALI
Kostanjeva juha z dimljeno postrvjo, hrenova kisla smetana
***
Domači bučni njoki s Podjedovim maslom, žajbljem in espumo bohinjskega dimljenega sira
***
Rezine telečjega hrbta, redukcija vipavskega merlota, gomolj zelene in kolerabe, pire korenčka in graha, jurčkov crumble
ALI
Piranski file brancina »Fonda«, vinska redukcija koprske malvazije, gomolj zelene in kolerabe, pire korenčka in graha, jurčkov crumble
Sladica za doplačilo: 5,90eur
Hruškova pita z orehi, domač sladoled Podjedovega jogurta, omaka cimeta, čokoladni crumble »Gorenjka«, ˝Martinkov˝ medeni kuli
Dobavitelji: Mesarstvo Rešet, Mlekarstvo Podjed, Ribogojnica Brumec-Ručigaj, Ribogojnica Fonda, Gorenjka čokolada, ˝Blejski˝ Martinkov med, Oljčno olje Gregor Lisjak, Bohinjska sirarna
Hiša Linhart, Radovljica
chefov pozdrav in pogrinjek
***
buči maslenka in špagetarica, Golarjev jogurt
(bučno olje, bučna semena, vložena redkev, solata radiča in jabolka)
***
fižolova (sorta Sivček) juha s fritati
***
krapci polnjeni z dimljeno Golarjevo skuto, gobami in s kostanjem
(krema topinamburja, zelene in hrena, drobtine, črna trobenta, maslena omaka z žajbljem)
***
sirni bandeljc (jed iz 1. Kuharice v slovenščini, Valentin Vodnik 1799) porova omaka sladoled kisle smetana
ali / in
file Zupanove šarenke, kislo zelje, Mrkotova polenta trdinka
(ohrovt, gobe)
ali / in
Krškopoljec, pire z rjavim maslom
(gomoljna zelenjave in fižol Sivček, prašičkova omaka, kostanjev med, kisla buča)
***
“ta bel kafe” in makovka
3 hodi: 30,00 € (pozdrav, juha, glavna jed, sladica), 3 hodi: 45,00 € (pozdrav, buča ali krapci, glavna jed, sladica), 4 hodi: 52,00 € (pozdrav, buča, juha, glavna jed, sladica), 5 hodov: 59,00 € (pozdrav, buča, juha, krapci, glavna jed, sladica), 6 hodov: 69,00 €(pozdrav, buča, juha, krapci, 2x glavna jed, sladica), 7 hodov: 79,00 €
Dobavitelji: Kmetija Mrkot, Ribogojnica Zupan, Kmetija Golar
Baffi House of Pizza, Radovljica
Ponudba: *namesto menija lokalna Specialka
Panuozzo sendvič s kranjsko klobaso, kimčijem, gochujang majonezo in karamelizirana jabolka
Cena menija: 14,5€
Dobavitelji: mesarstvo Mlinarič, lokalna trgovina Doza domač'ga
Osnovni meni iz 3 hodov, stane 30,00 €, v večini restavracij pa lahko doživetje dopolnite z dodatnimi hodi ob doplačilu.
Edinstveno kulinarično doživetje, ki ga le enkrat letno, ob pričetku meseca lokalnih menijev, pripravi 7 izbranih radolških kuharjev. Bodite zraven in uživatje v pristnem vzdušju ter okusnih jedeh iz lokalnih sestavin.
Festival Kulinarična jesen 2025 v Radol'co prinaša vrsto zanimih kulinarično obarvanih dogodkov. Postanite Radol'ški gurman!
Poseben dogodek le za povabljene. Boste tudi vi med njimi? Preverite, kako si pridobite vstopnico za dogodek, ki bo potekal 4. decembra v Baffi House of Pizza v Radovljici.
Okusi Radol'ce so posebno kulinarično združenje. Za že več kot 10 let trajajoče lokalno povezovanje je na prvem mestu krivo odlično sodelovanje med partnerji. Kako in zakaj jim to uspeva, razkrivajo v pogovoru štirje radolški chefi.