Skoči do osrednje vsebine

Novembrski meniji Okusov Radol'ce

28.10.2023 00:00

6 restavracij iz združenja Okusi Radol'ce vas v mesecu novembru razvaja z izbranimi meniji iz lokalnih sestavin.

Gostilne in restavracije Okusov Radol'ce, ki sodelujejo v letošnjem mesecu lokalnih menijev so tudi letos pripravile izbor lokalnih jedi, ki temeljijo na lokalnih in sledljivih sestavinah. Osnovni meni iz 3 hodov, stane 26 €, v večini restavracij pa lahko doživetje dopolnite z dodatnimi hodi ob doplačilu. 

Novembrski meniji so del dogodkov v sklopu Kulinarični jeseni v Radovljici

PODARITE DARILNI BON

 

PRENESI PONUDBO

MESEC OKUSOV RADOL'CE 2023

NOVEMBRSKI MENIJI

 

Restavracija Šobec, Lesce

MENI KOPNO

Ocvirk kalamate, nekej na Berkel, brusceta s skuto, kapro in inčunom

***

Koruzni kremni cappuccino s kuhanim kostanjem, ajdovimi kokicami in kapucinko

***

Raviol z dušeno svinjsko ličnico, omaka sladkega refoška in suhih sliv, drobljeni lešniki

***

Goveji medaljon iz »lava grilla«, ajdov krapec z jurčki, krema korenja, demi-glace redukcija, goveji ocvirk

ali

MENI VODA

Ocvirk kalamate, nekej na Berkel, brusceta s skuto, kapro in inčunom

***

Koruzni kremni cappuccino s kuhanim kostanjem, ajdovimi kokicami in kapucinko

***

Raviol z jadransko kozico in mediteransko zeliščno omako, pražene pinjole, olje koperca

***

File zlatovčice »Zupan«, fregola s sušenim paradižnikom, espuma kozjega sira, čips postrvi

...

Za doplačilo:

»CUKR« razstavljen štrudl »Jernejčevih« jabolk, orehov sladoled z medom, omaka »Podjedovega« jogurta s cimetom, maslen drobljenec (5,90€)

Dobavitelji: Oljarna Lisjak, mlekarstvo Podjed, mesarija Mlinaric, sadjarstvo Jernejc, ribogojništvo Zupan

 

Gostišče Tulipan, Lesce

Domača piščančja pašteta z rdečo peso, papriko, maslom in popečenim kruhkom

***

Goveji zvitek s suhimi slivami in omako modre frankinje, Sirov štrukelj, Julien zelenjava

Ali

File postrvi z grahovim pirejem in pečeno zelenjavo

***

Cimetov mus z drobljencem, karamelnim sladoledom in karameliziranimi jabolki

...

Za doplačilo:

Juha (4€)

Dobavitelji: Kmetija Ažman Predoslje, Kmetija Bogataj Gorenja vas, Miro Košenina, Mesarstvo Maver, KGZ Lesce

 

Hiša Linhart, Radovljica

“jesh flajš”

Mlinaričev goveji hrbet z EKO Šlibarjevo jesensko zelenjavo, prepeličjim jajčkom in dvojno močno zeliščno juho

***

Zupanova jezerska postrv s pokljuškimi gobami

beli fižol, bela ribja omaka, ohrovt

ali

“filan pšanc” Eko kmetije Vegerila

krompirjeva pita z Gartnerjevim mohantom

piščančja omaka

Eko Šlibarjeva zelenjava

***

“rumov lonc”

alkoholne slive z EKO Šlibarjevo proseno kašo, bučo in s Kralovim medom

Za doplačilo:

Topla predjed: “bakalca v krapcu”

krapec, polnjen z EKO Vegerilinim jagenjčkom, Mrkotovo trdinko, EKO Cuderjevim ovčjim sirom, korenje in šetrajeva omaka

Dodatna glavna jed: obe zgodaj zapisani možnosti

Dobavitelji: Mesarija Mlinarič, kmetija Šlibar, ribogojništvo Zupan, kmetija Gartner, kmetija Mrkot, kmetija Vegerila, kmetija Cuder

 

Šmeks – Baffi, house of pizza, Radovljica

Domača bučna juha

***

La Speciale: krema pora, mocarela, panceta, pesto bučnih semen, čips rdeče pese, krema buče

***

Bučni tiramisu

Dobavitelji: Oljarna Kocbek, lokalna trgovina Doza domačga

 

Gostišče Draga, Begunje na Gorenjskem

Pozdrav iz kuhinje

***

Avokadov sladoled, Alpski pršut, Blejski sir, Česnova majoneza, Tinine vložnine

 ***

Juha s koromačem, čičeriko in limeto

 ***

Divjačina, vinska redukcija z brusnicami, Likozarjeva zelenjava, Ajdovi Štruklji

 Ali

Postrv, rdeča pesa, Mrkotova polenta z kozjim sirom, Ribja omaka

Za doplačilo:

Topla predjed:

Ravioli z morskimi sadeži,  škampova omaka, tartufi (8,60€)

Čokolada krogla , gozdne borovnice, hokaido buča - sladoled (8,60€)

Dobavitelji: Kmetija Likozar, Mlekarstvo Podjed, Piščančereja Galjot, Mesarija Mlinarič,Ribogojnica GORIČAR, Divjačina Meglen

 

Restavracija Tabor, Podbrezje

Pozdrav iz kuhinje

***

Doma dimljen losos na solatki iz kolerabe in domače kisle smetana

***

Škampova juha z opečenim kruhom in česnovo majonezo

***

File bele ribe, kuskus s pečeno cvetačo in lešniki, omaka pečene rdeče paprika in sezama

….

Za doplačilo:

Topla predjed

Kapesanta na petršiljevem velouteju, črni tartufi  (10€)

Sladica

Čokoladni brownie z ješprenovim misom, vanilijev sladoled in orehova karamela  (7€)

Dobavitelji: Kmetija Dolenc, Kmetija Golar Eva Škerjanec, Bluefin, Kmetija pr Šuštar

 

Povezane novice

01.10.2023 00:00
Oktober in november, več lokacij

Lokalne sestavine, vrhunska priprava in nepozabna doživetja! Oktobra vabljeni na dneve odprtih vrat na kmetijah ter na vodena kulinarična doživetja, novembra pa v najboljše radolške restavracije vabijo izbrani meniji iz lokalnih sestavin.

25.10.2023 10:33
Pogovor s Chefi
Za mizo s chefi

Okusi Radol'ce so posebno kulinarično združenje. Za že več kot 10 let trajajoče lokalno povezovanje je na prvem mestu krivo odlično sodelovanje med partnerji. Kako in zakaj jim to uspeva, razkrivajo v pogovoru štirje radolški chefi. 

17.10.2023 14:57
Gospod na vrtu
Pogovor z lokalnim pridelovalcem

Restavracije Okusov Radol'ce odlikujejo vrhunske jedi, ki temeljijo na svežih, sezonskih in lokalno pridelanih sestavinah. Obiskali smo kmetijo Vegerila, ki je eden od dobaviteljev Okusov Radol'ce. 

03.02.2024 10:00
Linhartov trg, trg pred cerkvijo, vsako prvo soboto

Sejem lokalnih pridelovalcev, rokodelskih izdelkov in starin poteka vsako prvo soboto v mesecu, med 10. in 12. uro, na trgu pred cerkvijo, v primeru slabega vremena pa v Radovljiški graščini.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih