Na Linhartovem trgu vas pričakuje bistro z vrhunsko kulinarično ponudbo, ki nastaja pod taktirko priznanega chefa Uroša Štefelina.
V prijetni restavraciji se lahko podružite ob novodobnih gostilniških jedeh, uživate ob sonaravnih vinih, lokalnih ginih, craft pivih, Illy kavici, vroči »fair trade« čokoladi ter ob pogledu na prekrasen Linhartov trg naredite načrt za potep po Radovljici.
Staro mestno jedro Radovljice z meščanskimi hišami se ponaša z najpomembnejšo srednjeveško in renesančno arhitekturno ter kulturno dediščino na Slovenskem. Hiša Linhart od leta 2020 gosti hotel, restavracijo in kuharsko šolo. V njej ustvarja priznani kuhar Uroš Štefelin z ekipo, prejemnik Michelinove zvezdice in zelene zvezdice za trajnost.
Ekipa Uroša Štefelina in Marcele Klofutar je od 1.6.2013 ustvarjala na posestvu Podvin. V dve leti zaprti restavraciji je obudila življenje, se povezala v okolju z umetniki, gostinci, pridelovalci, kulturniki...
Po neuspešni prodajni ponudbi za restavracijo Podvin pred dvema letoma sta Marcela in Uroš kupila Hišo Linhart in ji vdahnila nove vsebine. Od decembra 2021 dalje vsa ekipa ustvarja v Linhartu. Podvinska tržnica je postala Radolška tržnica in se premaknila na trg pred cerkvijo, kuharska šola, jedi nove slovenske kuhinje, bistrojske jedi za ta domače ostajajo, rojevale pa se bodo nove in nove zgodbe. Povezovanje je še vedno glavno vodilo ekipe.
Stavba, v kateri se nahaja Hiša Linhart, izhaja iz 16. stoletja. Povsem prenovljena je sprejela prve goste spomladi 2017.
Vabijo vas, da se podružite ob jedeh nove slovenske kuhinje. Za vas jih pripravlja chef Uroš Štefelin z ekipo. Uroš je domačin, ki se trudi, da se okoliške sestavine in jedi ohranijo!
Če se boste odločili za bivanje v Hiši Linhart, vam bodo postregli še z odličnim zajtrkom ali brančem.
Vsako sredo v bistroju organizirajo happy hour za mlade do 25 let. Nudijo jim 25 % popust na jedi in jim sporočajo: "Mladi spoznavamo tipične gorenjske in slovenske jedi, ker nam je mar."
Hiša Linhart, Linhartov trg 17, Radovljica
info@hotellinhart.si, 00386 (0)41 747 636, 00386 (0)8 384 34 70
8. junija so bili razglašeni dobitniki letošnjih Michelinovih zvezdic v Sloveniji. Že tretjič zapored je zvezdico prejel Uroš Štefelin, prvič za njegovo novo restavracijo Hišo Linhart. Vila Podvin pa je z novim chefom ohranila mesto v kulinaričnim vodniku.
Sprehodite se po enem najlepših starih mestnih jeder v Sloveniji. Občudujte slikovite hiše iz 16. in 17. stoletja ter se poglobite v zgodbe, ki jih pišejo njihovi prebivalci.
Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra.
Med prejemniki posebnih nagrad Gault&Millau Slovenija 2020 je letos tudi chef Vile Podvin.