Video pop-up

Hiša Linhart

Oktobra in novembra zaprto.
V starem mestnem jedru Radovljice, na Linhartovem trgu vas od 3. decembra naprej, pričakuje bistro z vrhunsko kulinarično ponudbo, ki nastaja pod taktirko priznanega chefa Uroša Štefelina.

V prijetni restavraciji se lahko podružite ob novodobnih gostilniških jedeh, uživate ob sonaravnih vinih, lokalnih ginih, craft pivih, Illy kavici, vroči »fair trade« čokoladi ter ob pogledu na prekrasen Linhartov trg naredite načrt za potep po Radovljici. 

 

Staro mestno jedro Radovljice z meščanskimi hišami se ponaša z najpomembnejšo srednjeveško in renesančno arhitekturno ter kulturno dediščino na Slovenskem. Hiša Linhart od leta 2020 gosti hotel, restavracijo in kuharsko šolo. V njej ustvarja priznani kuhar Uroš Štefelin z ekipo, prejemnik Michelinove zvezdice in zelene zvezdice za trajnost.

 

Ekipa Uroša Štefelina in Marcele Klofutar je od 1.6.2013 ustvarjala na posestvu Podvin. V dve leti zaprti restavraciji je obudila življenje, se povezala v okolju z umetniki, gostinci, pridelovalci, kulturniki...

Po neuspešni prodajni ponudbi za restavracijo Podvin pred dvema letoma sta Marcela in Uroš kupila Hišo Linhart in ji vdahnila nove vsebine. Od decembra 2021 dalje vsa ekipa ustvarja v Linhartu. Podvinska tržnica je postala Radolška tržnica in se premaknila na trg pred cerkvijo, kuharska šola, jedi nove slovenske kuhinje, bistrojske jedi za ta domače ostajajo, rojevale pa se bodo nove in nove zgodbe.  Povezovanje je še vedno glavno vodilo ekipe.

 

Če se boste odločili za bivanje v Hiši Linhart,  vam bodo postregli še z odličnim zajtrkom ali brančem. 

 

Vsako sredo v bistroju organizirajo happy hour za mlade do 25 let. Nudijo jim 25 % popust na jedi in jim sporočajo: "Mladi spoznavamo tipične gorenjske in slovenske jedi, ker nam je mar."

 

ODPRTO

Od torka do nedelje: od 12.00 do 21.00

Hiša Linhart, Linhartov trg 17, Radovljica

info@hotellinhart.si, 00386 (0)41 747 636, 00386 (0)8 384 34 70

 

Povezane novice

Linhartov trg ob mraku
Najslajše mesto v Sloveniji

Sprehodite se po enem najlepših starih mestnih jeder v Sloveniji. Občudujte slikovite hiše iz 16. in 17. stoletja ter se poglobite v zgodbe, ki jih pišejo njihovi prebivalci.

Lokalne sestavine in odlične recepture

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra. 

Gault&Millau Slovenija 2020

Med prejemniki posebnih nagrad Gault&Millau Slovenija 2020 je letos tudi chef Vile Podvin. 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih