Skoči do osrednje vsebine

Michelinova zvezdica za Hišo Linhart

Michelinova zvezdica v Radovljico, priporočilo v Podvin

09.09.2022 08:17

8. junija so bili razglašeni dobitniki letošnjih Michelinovih zvezdic v Sloveniji. Že tretjič zapored je zvezdico prejel Uroš Štefelin, prvič za njegovo novo restavracijo Hišo Linhart. Vila Podvin pa je z novim chefom ohranila mesto v kulinaričnim vodniku.

Skupno je Michelin, ki velja za eno najprestižnejših nagrad na področju kulinarike, tokrat podelil zvezdice kar devetim restavracijam v Sloveniji. Med "novimi" je tudi Hiša Linhart. Za chefa Uroša Štefelina to sicer ni prva zvezdica, saj je v letu 2020 in 2021 Michelinovo zvezdico prejel v Vili Podvin. Ocenjevalce je v Hiši Linhart navdušila polnost okusov, ki slonijo na lokalnih sestavinah. Ocenjavalci so pohvalili tudi izbrane sestavine dneva. Poleg zvezdice je Hiša Linhart prejela tudi zeleno zvezdico, ki označuje trajnostno usmeritev in delo restavracije. To zvezdico je prejelo 6 restavracij.

 

Na spisek Michelinovih priporočil se je umestila tudi Vila Podvin, kjer ustvarja odličen chef Janez Šetina. Skupaj se je v tretjo izdajo Michelinovega vodnika uvrstilo 58 restavracij.

Povezane novice

Linhartov trg, Radovljica

Na Linhartovem trgu vas pričakuje restavracija z vrhunsko kulinarično ponudbo, ki nastaja pod taktirko priznanega chefa, domačina, Uroša Štefelina, prejemnika michelinove zvezdice.

01.10.2023 00:00
Oktober in november, več lokacij

Lokalne sestavine, vrhunska priprava in nepozabna doživetja! Oktobra vabljeni na dneve odprtih vrat na kmetijah ter na vodena kulinarična doživetja, novembra pa v najboljše radolške restavracije vabijo izbrani meniji iz lokalnih sestavin.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih