Okusite dobrote radolških gostišč, kjer se združijo pristna domača hrana, lokalne sestavine in vrhunska priprava. Priznane gostilne in restavracije v Radovljici in njeni okolici so združene v Okuse Radol'ce, ki predstavljajo zgodbo kulinaričnega sodelovanja lokalnih dobaviteljev in priznanih kuharskih mojstrov.
Na Linhartovem trgu vas pričakuje bistro z vrhunsko kulinarično ponudbo, ki nastaja pod taktirko priznanega chefa Uroša Štefelina.
V gostišču nudijo tradicionalne slovenske jedi v neokrnjeni naravi ob potoku Begunjščica.
Gostišče Tulipan v Lescah ima dolgoletno družinsko tradicijo in je opremljeno v tradicionalnem alpskem slogu. Ponuja umirjeno in sproščeno vzdušje za vse generacije.
Nova, prostorna in elegantna restavracija, vas bo navdušila z odličnimi jedmi, ki temeljijo na skrbno izbranih sestavinah in proizvodih domačih, lokalnih proizvajalcev.
ŠMEKS bar & BAFFI house of pizza ni navaden, temveč je poseben lokal, ki je nastal z združitvijo moči bara in picerije. Slovi po odličnih napolitanskih picah in sproščenem vzdušju.
Vonj po morju in okusi Mediterana vas lahko zasvojijo tudi na Gorenjskem.
Raziščite čokolado v najslajšem slovenskem mestu. Edinstveno doživetje s prav posebnim gostiteljem vključuje obisk izbranih s čokolado povezanih točk v očarljivem mestu in okušanje čokoladnih dobrot.
8. junija so bili razglašeni dobitniki letošnjih Michelinovih zvezdic v Sloveniji. Že tretjič zapored je zvezdico prejel Uroš Štefelin, prvič za njegovo novo restavracijo Hišo Linhart. Vila Podvin pa je z novim chefom ohranila mesto v kulinaričnim vodniku.
Kaj imajo skupnega Ekološka kmetija Vegerila, hranilnica in pridelovalnica ekoloških semen Semenjalnica ter Gostilna pri Jarmu? Poleg tega, da so vse tri v radovljiški občini, imajo še en skupni imenovalec, to je – fižol!
Obisk kulinaričnih kritikov Uroša in Violete Mencinger v Linhartovi dvorani in predavanje na temo KRITERIJI KAKOVOSTI.
Sobote dopoldan so odličen čas za obisk mestnega jedra Radovljice. Prav poseben razlog pa je Radolška tržnica, ki se na trgu pred radovljiško cerkvijo odvija vsako prvo soboto v mesecu.
Piše: Špelina shramba
Kar 5 nastanitvenih obratov, ki so vsi tudi gostinski obrati in člani Okusov Radol'ce je v letošnjem poletju pridobilo okoljski znak Zeleni ključ oziroma Green Key.
Odlične enolončnice lahko od zdaj naprej kupite na različnih lokacijah po Gorenjski in v Ljubljani.
Vedno več ljudi se odloča za vegetarijansko ali vegansko prehrano, vedno več je tudi takih – med njimi tudi jaz – ki nam prehranske omejitve določajo alergije in bolezni. S tem v mislih sem obiskala nekaj restavracij Okusov Radol’ce.
Zapisala Adele Gray, junij 2019
Ker delam od doma, sta mi pri izbiri lokacije za kosilo ali večerjo enako pomembna tako sprememba okolice kot hrana, čeprav, iskreno, slabi hrani še tako dober razgled ne more pomagati.
Kakšni so okusi gozda? Pisani in sveži! O tem se boste lahko prepričali v novembru, ko poteka že tradicionalni mesec lokalne radol'ške kulinarike. Tu pa si preberite, kako lahko nekatere gozdne dobrote pripravite tudi sami.
V Okusih Radol'ce novembra restavracije odlično delamo in imamo gostilne polne. A ne želimo si le polnih gostiln, ampak predvsem zadovoljnih gostov, ki se vračajo in raziskujejo vedno nove kulinarične zgodbe.
Zapisal Uroš Štefelin, november 2018
Leto izida: 2017
V maju, ko praznujemo svetovni dan čebel, smo se sprehodili po Radovljici, ki velja za prestolnico slovenskega čebelarstva. Preverite, kaj in kje lahko doživite čebelarska doživetja.
Nedvomno je obisk destinacije najlepši v dnevih brez dežja, a tudi ko dežuje boste imeli v Radovljici in njeni okolici kaj početi. Predstavljamo naš izbor .
Vsako potovanje pušča sledi v okolju, zato je prav, da jih čim bolj zmanjšamo. Pripravili smo nekaj enostavnih predlogov.
Med 15. junijem in 15. septembrom vabljeni na brezplačne vodene oglede, ki jih pripravljajo TIC Begunje, TIC Radovljica ter lokalna turistična društva. V Radovljici so torkovi vodeni ogledi na voljo vse leto.