Okusite dobrote radolških gostišč, kjer se združijo pristna domača hrana, lokalne sestavine in vrhunska priprava. Priznane gostilne in restavracije v Radovljici in njeni okolici so združene v Okuse Radol'ce, ki predstavljajo zgodbo kulinaričnega sodelovanja lokalnih dobaviteljev in priznanih kuharskih mojstrov.
Na Linhartovem trgu vas pričakuje bistro z vrhunsko kulinarično ponudbo, ki nastaja pod taktirko priznanega chefa Uroša Štefelina.
V gostišču nudijo tradicionalne slovenske jedi v neokrnjeni naravi ob potoku Begunjščica.
Gostišče Tulipan v Lescah ima dolgoletno družinsko tradicijo in je opremljeno v tradicionalnem alpskem slogu. Ponuja umirjeno in sproščeno vzdušje za vse generacije.
V gostilni na Linhartovem trgu vas bodo navdušili tako s hrano kot s čudovitim razgledom s terase.
Nova, prostorna in elegantna restavracija, vas bo navdušila z odličnimi jedmi, ki temeljijo na skrbno izbranih sestavinah in proizvodih domačih, lokalnih proizvajalcev.
ŠMEKS bar & BAFFI house of pizza ni navaden, temveč je poseben lokal, ki je nastal z združitvijo moči bara in picerije. Slovi po odličnih napolitanskih picah in sproščenem vzdušju.
Vonj po morju in okusi Mediterana vas lahko zasvojijo tudi na Gorenjskem.
Na vhodu v staro mestno jedro Radovljice stoji bogato založena prodajalna vina.
8. junija so bili razglašeni dobitniki letošnjih Michelinovih zvezdic v Sloveniji. Že tretjič zapored je zvezdico prejel Uroš Štefelin, prvič za njegovo novo restavracijo Hišo Linhart. Vila Podvin pa je z novim chefom ohranila mesto v kulinaričnim vodniku.
Kaj imajo skupnega Ekološka kmetija Vegerila, hranilnica in pridelovalnica ekoloških semen Semenjalnica ter Gostilna pri Jarmu? Poleg tega, da so vse tri v radovljiški občini, imajo še en skupni imenovalec, to je – fižol!
Obisk kulinaričnih kritikov Uroša in Violete Mencinger v Linhartovi dvorani in predavanje na temo KRITERIJI KAKOVOSTI.
Sobote dopoldan so odličen čas za obisk mestnega jedra Radovljice. Prav poseben razlog pa je Radolška tržnica, ki se na trgu pred radovljiško cerkvijo odvija vsako prvo soboto v mesecu.
Piše: Špelina shramba
Kar 5 nastanitvenih obratov, ki so vsi tudi gostinski obrati in člani Okusov Radol'ce je v letošnjem poletju pridobilo okoljski znak Zeleni ključ oziroma Green Key.
Odlične enolončnice lahko od zdaj naprej kupite na različnih lokacijah po Gorenjski in v Ljubljani.
Vedno več ljudi se odloča za vegetarijansko ali vegansko prehrano, vedno več je tudi takih – med njimi tudi jaz – ki nam prehranske omejitve določajo alergije in bolezni. S tem v mislih sem obiskala nekaj restavracij Okusov Radol’ce.
Zapisala Adele Gray, junij 2019
Ker delam od doma, sta mi pri izbiri lokacije za kosilo ali večerjo enako pomembna tako sprememba okolice kot hrana, čeprav, iskreno, slabi hrani še tako dober razgled ne more pomagati.
Kakšni so okusi gozda? Pisani in sveži! O tem se boste lahko prepričali v novembru, ko poteka že tradicionalni mesec lokalne radol'ške kulinarike. Tu pa si preberite, kako lahko nekatere gozdne dobrote pripravite tudi sami.
V Okusih Radol'ce novembra restavracije odlično delamo in imamo gostilne polne. A ne želimo si le polnih gostiln, ampak predvsem zadovoljnih gostov, ki se vračajo in raziskujejo vedno nove kulinarične zgodbe.
Zapisal Uroš Štefelin, november 2018
Leto izida: 2017
Edinstvena ponudba smučarskih pohodov po zasneženi Jelovici. Enodnevni in večdnevni vodeni izleti s smučmi.
Edinstvena ponudba smučarskih pohodov po zasneženi Jelovici. Enodnevni in večdnevni vodeni izleti s smučmi.
Decembrski dogodki in čarobno praznično vzdušje v starem mestnem jedru Radovljice.
Čeprav v resnici nikoli ne bom ljubiteljica zime in snega, sem od leta 2007, ko sem se preselila v Slovenijo, spoznala, da je v Radovljici pozimi sneg dejstvo. Do neke mere sem se naučila v njem celo uživati!
Zapisala Rebecca Svetina, januar 2019
Všeč mi je začetek leta v Radovljici, kjer je (zdaj) moj dom. Po končanih praznikih lahko uživamo v zimski pokrajini in zasneženih gorah, zaradi katerih je pravljična Radovljica še bolj idilična.