Skoči do osrednje vsebine

Okusi Radol'ce krepijo povezovanje in kakovost

01.03.2022 10:00

Obisk kulinaričnih kritikov Uroša in Violete Mencinger v Linhartovi dvorani in predavanje na temo KRITERIJI KAKOVOSTI.  

V začetku marca smo v Radovljici gostili kulinarična kritika Uroša in Violeto Mencinger iz Vivi (Šola okusov). Skupaj že vrsto let ocenjujeta slovenske in tuje restavracije. Njuna ocena ima težo, je pokazatelj kakovosti in je v pomoč dobrojedcem pri iskanju kvalitetnih gostinskih ponudnikov. Najboljše gostilne povezujeta v uspešnem Tednu restvaracij, ki se bo ponovno odvijal med 25.3 in 3.4 2022. V sklopu dogodka že sodelujejo tudi nekateri radovljiški ponudniki (Hiša Linhart, Gostišče Draga, Restavracija Center).

 

Mencingerja sta Radovljico obiskala na povabilo Turizma Radovljica in pripravila uvodno predavanje pred za mesec april načrtovanim ocenjevanjem vseh članov Okusov Radol'ce ter morebitnih novih partnerjev v projektu. Predavanje na temo KRITERIJI KAKOVOSTI, se je odvijalo v Linhartovi dvorani. Namenjeno je bilo vsem gostinskim ponudnikom iz območja Radovljice, ki stremijo k odličnosti in se želijo uvrstiti oz. ohraniti mesto med izbranimi radolškimi ponudniki, združenimi pod znamko OKUSI RADOL'CE.

 

S tovrstnimi dogodki spodbujamo dvigovanje nivoja kakovosti in pestrosti gostinske ponudbe, kot tudi združevanje in sodelovanje ponudnikov iz območja Radovljice. Okusi Radol'ce prav ob priložnosti ocenjevanja vabijo v svoj krog nove partnerje, saj je želja vseh, da se celotna kulinarična ponudba v destinaciji še boj poveže in dvigne na višjo raven. Aprila bo namreč potekalo ponovno ocenjevanje obstoječih in tudi novih partnerjev, zato je to odlična priložnost za vse, ki o priključitvi še razmišljajo.

 

Izobraževanje je bilo sofinancirano s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo preko Javnega razpisa za preoblikovanje turistične ponudbe v vodilnih turističnih destinacijah v letih 2020 in 2021 zaradi epidemije COVID-19. Vsem udeležencem dogodka se zahvaljujemo za odziv in izkazano zanimanje.

 

V kolikor ste ponudnik gostinskih storitev in se predavanja niste morali udeležiti, vas za vse informacije v zvezi z omenjenim dogodkom in ocenjevanjem pozivamo, da nas kontaktirate: 08 205 17 13 ali blanka.grasic@radolca.si 

Povezane novice

Lokalne sestavine in odlične recepture

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra. 

Linhartov trg, Radovljica

Na Linhartovem trgu vas pričakuje restavracija z vrhunsko kulinarično ponudbo, ki nastaja pod taktirko priznanega chefa, domačina, Uroša Štefelina, prejemnika michelinove zvezdice.

Gostišče ob izhodišču planinskih poti

V gostišču nudijo tradicionalne slovenske jedi v neokrnjeni naravi ob potoku Begunjščica.

Restavracija za vse okuse

Zgodba znane leške restavracije se je pričela pred 25 leti, zadnjih 8 let pa je v rokah mlajše generacije družine Gluščič. Brat in sestra sta se zavezala lokalni zgodbi in široki ponudbi.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih