Skoči do osrednje vsebine

Kmečka soba

Gostilna Lectar

Pri Lectarju očara domače vzdušje hiše s tradicijo. V prikupnem ambientu ali na senčni terasi postrežejo s tradicionalnimi slovenskimi jedmi.

Lectarjeva hiša na Linhartovem trgu
Lectarska delavnica
Terasa gostilne
Lectarjevi so pravi gostitelji

Če imate radi slovensko tradicijo, potem vas bodo pri Lectarju navdušili. Juhe vam lahko postrežejo v kruhovi skodelici, pripravijo pečena jabolka ali pa pravi kmečki narezek. V sezoni ponujajo šparglje, regrat, sveže jurčke, pozimi ne manjka ponudbe kislega zelja, pečenic, krvavic, repe in ostalih proizvodov slovenskih kolin. K hrani postrežejo priznana slovenska vina.

 

Ljubitelji tradicije se bodo odlično počutili v kmečki sobi, skupine pa v svetlejših prostorih s pogledom na Karavanke. Pogled na Karavanke ponuja tudi senčna terasa. Pristno vzdušje gostilne dopolnjuje izvirno oblečeno osebje. 
 

Lectarska delavnica

Vsi gostje gostilne si lahko v kleti brezplačno ogledajo Lectarsko delavnico. Tam še zdaj po stari tradiciji izdelujejo lectova srca in druge izdelke iz barvanega medenega testa.

 

Nastanitev

Nad gostilno so v duhu tradicije opremljene tudi sobe za goste.

ODPRTO
  • Ponedeljek, sreda, četrtek, petek, sobota od 11.00 do 22.00
  • Nedelja od 11.00 do 18.00
  • Torek zaprto

 

V gostilni Lectar je v šestih ločenih sobah prostora za 220 gostov. 

 

INFORMACIJE IN REZERVACIJE

Linhartov trg 2, 4240 Radovljica
T: 04 537 48 00
E: info@lectar.com
www.lectar.com

Povezane novice

Lectarska delavnica, Radovljica
Živi muzej lectarstva

Delavnica in hkrati muzej, iz katerega zadiši po medenjakih, in kjer vsak dan izdelujejo očarljive izdelke iz lecta.

Soba v penzionu Lectar
★★★★☆

Penzion Lectar na Linhartovem trgu v Radovljici navdušuje s tradicionalno opremljenimi sobami, lokacijo in zgodbo o lectovih srcih. 

Lokalne sestavine in odlične recepture

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra. 

01.10.2023 00:00
Oktober in november, več lokacij

Lokalne sestavine, vrhunska priprava in nepozabna doživetja! Oktobra vabljeni na dneve odprtih vrat na kmetijah ter na vodena kulinarična doživetja, novembra pa v najboljše radolške restavracije vabijo izbrani meniji iz lokalnih sestavin.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih