Pri Lectarju očara domače vzdušje hiše s tradicijo. V prikupnem ambientu ali na senčni terasi postrežejo s tradicionalnimi slovenskimi jedmi.
Če imate radi slovensko tradicijo, potem vas bodo pri Lectarju navdušili. Juhe vam lahko postrežejo v kruhovi skodelici, pripravijo pečena jabolka ali pa pravi kmečki narezek. V sezoni ponujajo šparglje, regrat, sveže jurčke, pozimi ne manjka ponudbe kislega zelja, pečenic, krvavic, repe in ostalih proizvodov slovenskih kolin. K hrani postrežejo priznana slovenska vina.
Ljubitelji tradicije se bodo odlično počutili v kmečki sobi, skupine pa v svetlejših prostorih s pogledom na Karavanke. Pogled na Karavanke ponuja tudi senčna terasa. Pristno vzdušje gostilne dopolnjuje izvirno oblečeno osebje.
Vsi gostje gostilne si lahko v kleti brezplačno ogledajo Lectarsko delavnico. Tam še zdaj po stari tradiciji izdelujejo lectova srca in druge izdelke iz barvanega medenega testa.
Vsak dan od 12.00 do 22.00.
V gostilni Lectar je v šestih ločenih sobah prostora za 220 gostov.
Linhartov trg 2, 4240 Radovljica
T: 04 537 48 00
E: info@lectar.com
www.lectar.com
Delavnica in hkrati muzej, iz katerega zadiši po medenjakih, in kjer vsak dan izdelujejo očarljive izdelke iz lecta.
Penzion Lectar na Linhartovem trgu v Radovljici navdušuje s tradicionalno opremljenimi sobami, lokacijo in zgodbo o lectovih srcih.
Lokalne sestavine in vrhunska priprava po dostopnih cenah, letos s surovinami iz naših gozdov. V devetih restavracijah v Radovljici in njeni okolici.