Pri Lectarju očara domače vzdušje hiše s tradicijo. V prikupnem ambientu ali na senčni terasi postrežejo s tradicionalnimi slovenskimi jedmi.
Če imate radi slovensko tradicijo, potem vas bodo pri Lectarju navdušili. Juhe vam lahko postrežejo v kruhovi skodelici, pripravijo pečena jabolka ali pa pravi kmečki narezek. V sezoni ponujajo šparglje, regrat, sveže jurčke, pozimi ne manjka ponudbe kislega zelja, pečenic, krvavic, repe in ostalih proizvodov slovenskih kolin. K hrani postrežejo priznana slovenska vina.
Ljubitelji tradicije se bodo odlično počutili v kmečki sobi, skupine pa v svetlejših prostorih s pogledom na Karavanke. Pogled na Karavanke ponuja tudi senčna terasa. Pristno vzdušje gostilne dopolnjuje izvirno oblečeno osebje.
Vsi gostje gostilne si lahko v kleti brezplačno ogledajo Lectarsko delavnico. Tam še zdaj po stari tradiciji izdelujejo lectova srca in druge izdelke iz barvanega medenega testa.
V gostilni Lectar je v šestih ločenih sobah prostora za 220 gostov.
Linhartov trg 2, 4240 Radovljica
T: 04 537 48 00
E: info@lectar.com
www.lectar.com
Delavnica in hkrati muzej, iz katerega zadiši po medenjakih, in kjer vsak dan izdelujejo očarljive izdelke iz lecta.
Penzion Lectar na Linhartovem trgu v Radovljici navdušuje s tradicionalno opremljenimi sobami, lokacijo in zgodbo o lectovih srcih.
Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra.
Lokalne sestavine, vrhunska priprava in nepozabna doživetja! Oktobra vabljeni na dneve odprtih vrat na kmetijah ter na vodena kulinarična doživetja, novembra pa v najboljše radolške restavracije vabijo izbrani meniji iz lokalnih sestavin.