Edinstveno kulinarično doživetje, ki ga le enkrat letno, ob pričetku meseca lokalnih menijev, pripravi 7 izbranih radolških kuharjev. Bodite zraven in uživatje v pristnem vzdušju ter okusnih jedeh iz lokalnih sestavin.
Večerja 7 chefov vsako leto predstavlja edinstven kulinaričen večer, poln dobre volje, odličnih sestavin in vrhunskih jedi, ki jih lahko pospremite z izbrano vinsko karto. Letos se bomo prvič družili ob očarljivem Šobčevem bajerju, kjer bo od 16.00 dalje potekala tržnica lokalnih dobaviteljev, pripravljamo pa tudi ustvarjalno delavnico za otroke.
Otvoritvena večerja s pričetkom ob 18.30 po letos prvič potekala v čudvoitem ambientu Restavracije Šobec. Na dogodku se bo s svojimi kulinaričnimi veščinami in kreativnostjo predstavilo sedem vrhunskih kuharskih mojstrov iz restavracij, ki sodelujejo v projektu Okusi Radol'ce.
Za glasbeno spremljavo bodo poskrbeli Band Originalci, za povezovane večera pa Rok Bohinc.
Ne zamudite enega najbolj edinstvenih kulinaričnih večerov te jeseni in si zagotovite vstopnice na spletni strani.
Dogodek se začne s kulinarično tržnico, ki se bo na lokaciji odvijala med 16.00 in 19.00 uro. V sklopu tržnice bo potekala tudi ustvarjalna delavnica Krompirjev tisk na vrečke iz blaga.
Večerja, ki se začne ob 18.30, vključuje:
*
HLADNA PREDJED
Hiša Linhart, Gostišče Tulipan
(Uroš Štefelin, Milan Milanović)
Šarenka dimljena v jabolčnem lubju
kefirjeva omaka, olje mlade špinače,
vložena redkvica, kumara, hrenova granita, postrvje ikre
Dobavitelji: Ribogojnica Zupan, kmetija Golar, kmetija Čadež
*
TOPLA PREDJED
Gostišče Draga, Restavracija Tabor
(Aleš Tavčar, Gašper Kordež)
Domač raviol s krvavico, škampova omaka
Dobavitelji: Mesarija Mlinarič, Mlekarstvo Podjed, kmetija Golar
*
GLAVNA JED
Restavracija Šobec, Vila Podvin
(Marko Švalj, Jakob Jerala)
File divje svinje, kostanjeva espuma,
korenje v pepelu, fermentirane brusnice,
zemeljski crumble, rdeča vinska
redukcija, mikro koriander
Dobavitelji: Mesarstvo Rešet, Mikrozelenje Šebenik, Mlekarstvo Podjed, Kmetija Bobnar
*
SLADICA
Baffi House of Pizza
(Simon Koštomaj)
jabolčni drobljenec, limetin sladoled
Dobavitelji: kmetija pr’Matevž, lokalna trgovina Doza domač’ga
*
VINSKA KARTA
hladna predjed: EL penina 2022, Tilia, Vipavska dolina
Topla predjed: Sivi pinot 2024, Tilia, Vipavska dolina
Glavna jed: Pinot Noir estate 2022, Tilia Vipavska dolina
Sladica: rumeni muskat 2023, Tilia, Vipavska dolina
*
BREZALKOHOLNA SPREMLJAVA
Apperitiv in hladna predjed: FERAL, No. 5, RURALL
Topla predjed: ARENSBAK, White, RURALL
Glavna jed: MURI, The Four Horsemen, RURALL
Sladica: GNISTA, Floral Wormwood, RURALL
Datum: 24. oktober 2025 ob 18.30 (kulinarična tržnica z degustacijami od 16.00)
Cena: 69,00 € (doplačilo za vinsko karto 15,00 €)
Lokacija: Restavracija Šobec, Šobčeva cesta 29, 4248 Lesce
Več informacij: 04 531 51 12
Sponzor dogodka: Zavarovalnica Triglav, d.d.
Festival Kulinarična jesen 2025 v Radol'co prinaša vrsto zanimih kulinarično obarvanih dogodkov. Postanite Radol'ški gurman!
V sklopu letošnje kulinarične jeseni vabimo na vodene kolesarske izlete s kulinaričnim pridihom.
Restavracije iz združenja Okusi Radol'ce vas v mesecu novembru razvajajo z izbranimi meniji iz lokalnih sestavin.
Oktobra in novembra v sklopu dogodkov kulinarične jeseni vabimo na unikatno doživetje najslajšega slovenskega mesta. Pridružite se vodniku in okušajte čokolado na poseben način.