Skoči do osrednje vsebine

Otvoritvena večerja z Okusi Radol'ce

24.10.2025 18:30

Edinstveno kulinarično doživetje, ki ga le enkrat letno, ob pričetku meseca lokalnih menijev, pripravi 7 izbranih radolških kuharjev. Bodite zraven in uživatje v pristnem vzdušju ter okusnih jedeh iz lokalnih sestavin.

 

Večerja 7 chefov vsako leto predstavlja edinstven kulinaričen večer, poln dobre volje, odličnih sestavin in vrhunskih jedi, ki jih lahko pospremite z izbrano vinsko karto. Letos se bomo prvič družili ob očarljivem Šobčevem bajerju, kjer bo od 16.00 dalje potekala tržnica lokalnih dobaviteljev, pripravljamo pa tudi ustvarjalno delavnico za otroke.

 

Otvoritvena večerja s pričetkom ob 18.30 po letos prvič potekala v čudvoitem ambientu Restavracije ŠobecNa dogodku se bo s svojimi kulinaričnimi veščinami in kreativnostjo predstavilo sedem vrhunskih kuharskih mojstrov iz restavracij, ki sodelujejo v projektu Okusi Radol'ce.

Za glasbeno spremljavo bodo poskrbeli Band Originalci, za povezovane večera pa Rok Bohinc.

 

Ne zamudite enega najbolj edinstvenih kulinaričnih večerov te jeseni in si zagotovite vstopnice na spletni strani.

 

Dogodek se začne s kulinarično tržnico, ki se bo na lokaciji odvijala med 16.00 in 19.00 uro. V sklopu tržnice bo potekala tudi ustvarjalna delavnica Krompirjev tisk na vrečke iz blaga. 

 

Večerja, ki se začne ob 18.30, vključuje:

  • 4-hodni meni iz sledljivih sestavin
  • vrhunsko kulinariko in srečanje s Chefi iz Restavracije Tabor, Hiše LInhart, Vile Podvin, Gostišča Draga, Gostišča Tulipan, Baffi House of Pizza in Restavracije Šobec.
  • glasbo v živo

 

OTVORITVENA VEČERJA 2025

 MENI

*

HLADNA PREDJED

Hiša Linhart, Gostišče Tulipan

(Uroš Štefelin, Milan Milanović)

Šarenka dimljena v jabolčnem lubju

kefirjeva omaka, olje mlade špinače,

vložena redkvica, kumara, hrenova granita, postrvje ikre

Dobavitelji: Ribogojnica Zupan, kmetija Golar, kmetija Čadež

*

TOPLA PREDJED

Gostišče Draga, Restavracija Tabor

(Aleš Tavčar, Gašper Kordež)

Domač raviol s krvavico, škampova omaka

Dobavitelji: Mesarija Mlinarič, Mlekarstvo Podjed, kmetija Golar

*

GLAVNA JED

Restavracija Šobec, Vila Podvin

(Marko Švalj, Jakob Jerala)

File divje svinje, kostanjeva espuma,

korenje v pepelu, fermentirane brusnice,

zemeljski crumble, rdeča vinska

redukcija, mikro koriander

Dobavitelji: Mesarstvo Rešet, Mikrozelenje Šebenik, Mlekarstvo Podjed, Kmetija Bobnar

*

SLADICA

Baffi House of Pizza

(Simon Koštomaj)

jabolčni drobljenec, limetin sladoled

Dobavitelji: kmetija pr’Matevž, lokalna trgovina Doza domač’ga

*

VINSKA KARTA

hladna predjed: EL penina 2022, Tilia, Vipavska dolina

Topla predjed: Sivi pinot 2024, Tilia, Vipavska dolina

Glavna jed: Pinot Noir estate 2022, Tilia Vipavska dolina

Sladica: rumeni muskat 2023, Tilia, Vipavska dolina

*

BREZALKOHOLNA SPREMLJAVA

Apperitiv in hladna predjed: FERAL, No. 5, RURALL

Topla predjed: ARENSBAK, White, RURALL

Glavna jed: MURI, The Four Horsemen, RURALL

Sladica: GNISTA, Floral Wormwood, RURALL

 

Datum: 24. oktober 2025 ob 18.30 (kulinarična tržnica z degustacijami od 16.00)

Cena: 69,00 € (doplačilo za vinsko karto 15,00 €)

Lokacija: Restavracija Šobec, Šobčeva cesta 29, 4248 Lesce

Več informacij: 04 531 51 12

NAKUP VSTOPNICE

OGLEJTE SI CELOTNO PONUDBO KULINARIČNE JESENI V RADOL'CI

 

Sponzor dogodka: Zavarovalnica Triglav, d.d.

Povezane novice

Kulinarična jesen 2025 za vse ljubitelje lokalnih okusov
Oktober in november

Festival Kulinarična jesen 2025 v Radol'co prinaša vrsto zanimih kulinarično obarvanih dogodkov. Postanite Radol'ški gurman!

11.10.2025 10:00
Kolesarska tura po kmetijah Radol'ce
11. in 18. oktober, Kulinarična jesen v Radol'ci

V sklopu letošnje kulinarične jeseni vabimo na vodene kolesarske izlete s kulinaričnim pridihom. 

25.10.2025 00:00
Novembrski meniji Okusov Radol'ce
November, mesec lokalnih menijev

Restavracije iz združenja Okusi Radol'ce vas v mesecu novembru razvajajo z izbranimi meniji iz lokalnih sestavin.

14.11.2025 17:00
Doživi mesto čokolade: La vie en chocolat
Kulinarična jesen v Radol'ci

Oktobra in novembra v sklopu dogodkov kulinarične jeseni vabimo na unikatno doživetje najslajšega slovenskega mesta. Pridružite se vodniku in okušajte čokolado na poseben način.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?