Osvojite nove kuharske veščine z enim najbolj prepoznavnih slovenskih Chefov, Urošem Štefelinom.
Priznani slovenski kuhar, dobitnik Michelinove zvezdice in zelene zvezdice za trajnost Uroš Štefelin vas bo popeljal v svet vrhunske kulinarike. Spoznali boste, kako s sodobnimi tehnikami pripravite tradicionalne, lokalne in sezonske sestavine, da nadgradite jedi v svoji domači kuhinji. Naučili se boste, da, manj je več in zakaj je pomembno, da hrano pripravljamo s srcem. Osvojili boste kuhanje pristnega kosila s štirimi hodi, z izborom ustreznih vin k vsakemu hodu, pripravo pogrinjkom ter bistvo, kako navdušiti svoje goste, z iskrenostjo.
Udeleženci bodo osvojili osnovna znanja s področja sestavljanja jedilnikov, povezave jedi s pijačo, pogrinjkov, spoznali bodo sodobne tehnike priprave jedi. Seznanili se bodo z lokalnimi živili in možnostmi njihove nadgradnje v kuhinji. Spoznali bodo, kako lahko porabimo vse in ne zavržemo ničesar. Usposobili se bodo za pripravo zahtevnejših jedi s sodobnimi tehnikami in z upoštevanjem zakonitosti presnove v telesu.
Termin: 18.10 in 22.11. 2025
Hiša Linhart
Linhartov trg 17, Radovljica
K: 00386 (0)41 747 636, 00386 (0)8 384 34 70
Eden najprepoznavnejših slovenskih Chefov, Uroš Štefelin, bo vaše najmlajše vpeljal v svet kuhanja.