Skoči do osrednje vsebine

Podpis Zelene politike slovenskega turizma

24.10.2019 10:59

Destinacija Radol'ca in Občina Radovljica sta se s podpisom Zelene politike slovenskega turizma zavezali trajnostnemu turizmu.

Včeraj je župan Občine Radovljica, Ciril Globočnik, na tradicionalnem srečanju turističnega gospodarstva ob koncu turistične sezone podpisal Zeleno shemo slovenskega turizma.

 

Prireditev, ki jo Občina Radovljica in Javni zavod Turizem in kultura Radovljica organizirata vsako leto jeseni, je potekala tokrat v prostorih gostilne Avsenik v Begunjah na Gorenjskem. Dogodka so se udeležili ponudniki turističnih nastanitev, doživetij, predstavniki turističnih društev, svetniki Občine Radovljica ter zainteresirana javnost.

 

Direktorica Javnega zavoda Turizem in kultura Radovljica je predstavila letošnjo uspešno sezono. Ta je tudi letos postregla z večanjem števila gostov in nočitev. V prvih devetih mesecih leta je bilo v občini ustvarjenih 297.047 nočitev, kar je 16% več kot v enakem obdobju lani, število nočitev pa že zdaj za 8 % presega lansko leto. Največji porast nočitev je bil v mesecu juniju, kar četrtino vseh nočitev pa ustvarijo nemški gostje. Na drugem mestu so Nizozemci (15 %), sledijo s 6 % Čehi, po 5 % delež pa imajo Belgijci, Italijani in Francozi.

 

Na srečanju je bila predstavljena Zelena shema Slovenskega turizma, praktične napotke kako izboljšati zeleno delovanje ponudnikov je predstavil direktor Komunale Radovljica Matija Žiberna, primer zelenega ponudnika pa direktor Kampa Špik (destinacija Kranjska Gora) Rado Urevc.

 

Župan Občine Radovljica je na prireditvi podpisal Zeleno politiko Slovenskega turizma ter se tako zavezal k zelenemu delovanju. Podpis podpore je podalo tudi preko 40 ponudnikov nastanitev, doživetij ter posameznikov.

 

Povezane novice

12.06.2019 15:35
Aktivnosti javnega zavoda

S pridobitvijo znaka Slovenia Green Destination se bo občina Radovljica na slovenskem, evropskem in globalnem trgu pozicionirala kot okolju in družbi prijazna destinacija.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih