Skoči do osrednje vsebine

Radovljica je vstopila v Zeleno shemo slovenskega turizma

12.06.2019 15:35

S pridobitvijo znaka Slovenia Green Destination se bo občina Radovljica na slovenskem, evropskem in globalnem trgu pozicionirala kot okolju in družbi prijazna destinacija.

Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) je nacionalni program in certifikacijska shema, ki pod krovno znamko SLOVENIA GREEN združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, destinacijam in ponudnikom ponuja konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja ter skozi znamko Slovenia Green to zeleno delovanje tudi promovira.

 

Na letošnji poziv Slovenske turistične organizacije se je odzval Javni zavod Turizem in kultura Radovljica ter se prijavila v postopek pridobitve znaka Slovenia Green. V ta namen je destinacija imenovala zelenega koordinatorja, in sicer Natašo Mikelj, direktorico Javnega zavoda Turizem in kultura Radovljica ter imenovala tudi člane zelene ekipe, ki bodo sodelovali pri pridobivanju podatkov, ocenjevanju, oblikovanju razvojnih ukrepov in ciljev ter si prizadevali za njihovo uresničevanje. 

 

V naslednjem koraku bo župan Občine Radovljica, podpisal tudi t.i. ZELENO POLITIKO, ki je temeljna zaveza destinacije, da deluje po trajnostnih načelih in si nenehno prizadeva za izboljšave. Na poti do znaka Slovenia Green, ki bo predvidoma trajala do konca letošnjega leta, bodo člani zelene ekipe z različnimi aktivnostmi zbirali podatke o trajnostnem razvoju občine, izvedli anketiranje deležnikov: lokalnega prebivalstva, obiskovalcev in turističnega gospodarstva, osveščanje deležnikov o pomenu trajnostnega razvoja ter naredili analizo trenutnega stanja na področju okolja, kulturne in naravne dediščine, turistične ponudbe in produktov ipd. Rezultati analize bodo služili za pripravo konkretnih akcijskih načrtov v prvi polovici prihodnjega leta.

 

O konkretnih aktivnostih vas bomo sproti obveščali preko aktualnih komunikacijskih poti.

 

IZPOLNITE ANKETO

 

Več o zeleni shemi slovenskega turizma

 

Povezane novice

21.03.2019 13:36
Nova publikacija destinacije Radol'ca

Radovljica z okolico je predstavljena v novem promocijskem katalogu, ki ga je izdal Javni zavod Turizem in kultura Radovljica.

14.05.2019 01:51
Trije Chefi v ZDA

Radovljica se v sklopu združenja Julijske Alpe s kulinariko predstavlja v Washingtonu.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih