Skoči do osrednje vsebine

Rezultati ankete med prebivalci

22.11.2023 14:27

Anketo o zadovoljstvu s turizmom, ki je bila izvedena po končani poletni turistični sezoni med lokalnimi prebivalci v destinaciji Radovljica je izpolnilo 220 ljudi. 70 % anketiranih izraža zadovoljstvo z razvojem turizma v destinaciji.

Na Turizmu Radovljica smo po končani poletni sezoni pripravili anketo med lokalnimi prebivalci. Zanimalo nas je, kako so domačini zadovoljni s turizmom v destinaciji, konkretneje pa smo izpostavili nekaj v preteklih anketah izpostavljenih slabosti. Anketo je v celoti izpolnilo 220 domačinov. K tovrstnim anketam nas zavezuje znak Slovenia Green, hkrati pa nam rezultati pomagajo pri planiranju nadaljnega razvoja turizma v destinaciji. 

 

Analiza je pokazala da je 70 % domačinov zadovoljnih z razvojem turizma v destinaciji, večinsko je tudi mnenje, da turizem in turisti prinašajo koristi za lokalno okolje. Več kot polovica anketiranih meni, da pozitivni učinki turizma odtehtajo negativne. Kot največja težava pa se je, pričakovano, izkazal promet, saj 60% anketiranih meni, da turizem povečuje prometne težave. V komentarjih so izpostavili tudi problematiko divjega kampiranja in parkiranja avtodomov ter prezasedenost parkirišč. Posebej pa so pohvalili predvsem dogodke in urejenost kraja. 

 

Več si lahko preberete v celotnem poročilu.

CELOTNO POROČILO

 

Več o trajnostnih aktivnostih in ponudbi destinacije

Povezane novice

26.09.2023 11:46
Poletje 2023
Več nočitev spomladi, manj avgusta

Čeprav je število nočitev in gostov po osmih mesecih leta 2023 enako kot leta 2022, so neurja v avgustu povzročila 15% upad nočitev na višku turistične sezone. Zelo dober obisk destinacije je bil v aprilu in maju.

18.05.2023 10:11
Zeleni znak za Radovljico
Novice zelenega koordinatorja

Destinacija Radol'ca še naprej v družbi trajnostnih destinacij Slovenia Green

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih