Skoči do osrednje vsebine

Kamp Šobec, vaš prostor v naravi

Zeleni ključ za Kamp Šobec in nagrade za oba leška kampa

17.11.2020 14:39

Največji kamp v destinaciji, Kamp Šobec, je nosilec trajnostnega znaka Zeleni ključ. Nov leški kamp River Camping Bled pa je v tekmovanju portala avtokampi.si osvojil kar dve nagradi, Kamp Šobec pa eno. 

Kamp Šobec je pridobil trajnostni okoljski znak Zeleni ključ (Green Key). Gre za certifikat, ki zagotavlja najvišji standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji, kamp Šobec pa je šele tretji kamp v Sloveniji s tem znakom.

 

Kot so povedali v kampu, so prav neprecenljive naravne znamenitosti, kristalno čista voda, svež alpski zrak in prijaznost osebja med glavnimi razlogi, da se gostje vračajo na Šobec. "Trudimo se minimalno posegati v naravo. Zavedamo se, da je neokrnjena narava naša edinstvena prednost. Skrbno pripravljamo vse nove investicije in prenove, kjer zasledujemo najvišje standarde in normative sodobne gradnje, vgrajujemo trajnostne materiale in skrbimo za čim manjše posege v prostor. Predani smo ločevanju odpadkov, za čiščenje uporabljamo ekološka čistila, uredili pa smo tudi najmodernejšo čistilno napravo. Za vsako podrto drevo se naravi oddolžimo tako, da posadimo 2 novi drevesi," so zapisali v izjavi za medije ob pridobitvi prestižnega znaka. Celotna izjava za medije je dostopna TUKAJ

 

Kamp Šobec, ki je največji slovenski kamp in največja nastanitev v destinaciji Radol'ca, je drugi nosilec okoljskega znaka v naši destinaciji. Lansko leto je znak prejela privatna soba B&B Woodhouse. Destinacija Radol'ca je tako še bolj upravičila pridobitev zlatega znaka Slovenia Green, ki ga je prejela v začetku letošnjega leta. 

 

Konec poletne turistične sezone, ki jo je tudi v kampih močno zaznamovala epidemija ter posledično domači gostje, so slovenski kampisti na uveljavljenem portalu www.avtokampi.si izbrali najboljše kampe v Sloveniji in na Hrvaškem za sezono 2020. Med velikimi kampi v Sloveniji so prva tri mesta pripadla trem kampom, ki so si geografsko zelo blizu. Na prvem mestu je kamp Bled, na drugo mesto se je zavihtel nov River Camping Bled, na tretje pa Kamp Šobec

 

River Camping Bled, ki je vrata odprl junija ob reki Savi Dolinki v Lescah, je dobil tudi nagrado za najlepše urejeno naselje mobilnih hišic. Goste so prepričale njihove moderne mobilne hišice slovenskega proizvajalca Adria. Naj povemo, da so tu prehiteli tudi vse kampe na Hrvaškem. Na drugem mestu je bilo naselje mobilnih hišic v kampu Krk Premium, na tretjem pa v kampu Aminessa Maravea Resort v Novigradu.


 

Povezane novice

02.03.2020 11:58
Slovenia Green

Občina Radovljica, ki je lansko leto pristopila k pridobivanju znaka Slovenia Green, je kandidiranje uspešno zaključila. Prejela je zlati znak za destinacije.

Nov kamp med Radovljico in Bledom – moderna infrastruktura, bazen, plaža in še več.

Tik ob reki Savi, med Bledom in Lescami, vas pričakuje čudovit prostor v naravi. Kamp se ponaša s certifiktaom Green Key.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih