Skoči do osrednje vsebine

Na poti k bolj zelenemu turizmu

Letno poročilo zelenih aktivnostih

30.01.2023 15:11

Destinacija Radovljica je že od leta 2019 nosilka zlatega znaka Slovenia Green. Znak občino zavezuje k trajnostnemu delovanju in zelenim aktivnostim na različnih področjih delovanja.

Ključni poudarki v smeri trajnosti so bili tokrat povezani z nadaljevanjem zastavljenih aktivnosti in pripravo nove strategije razvoja turizma na destinaciji, ki je vključevala sodelovanje tako z lokalno skupnostjo kot tudi turističnim gospodarstvom. Strategija, ki je bila na občinskem svetu potrjena januarja 2023, v ospredje postavlja umirjanje turizma, spodbujanje trajnostnega in izvensezonskega turizma, ohranjanje narave in upoštevanje lokalnih prebivalcev.

 

Pomemben korak na področju bolj trajnostnega poslovanja je uvedba kozarcev za večkratno uporabo na vse večje dogodke v organizaciji Javnega zavoda Turizem in kultura Radovljica, občina pa je zavezala tudi k zmanjševanju uporabe plastičnega pribora za enrkatno uporabo na dogodkih. Občina Radovljica si še naprej prizadeva za vzpostavljanje energetsko varčnejšega poslovanja javnih zgradb in druge infrastrukture, v zadnjih dveh letih pa je velik napredek na vključevanju skupnosti, ki preko projektov participativnega proračuna odloča o projektih v svojih krajih.

 

CELOTNO POROČILO ZELENIH AKTIVNOSTI

 

Povezane novice

26.01.2023 10:19
Dobro za nas, dobro za turiste
Dobro za nas, dobro za turiste

Radovljica ima novo turistično strategijo, ki podaja smernice razvoja za obdobje 2023–2028. Strategija je usmerjena v trajnostni turizem s poudarkom na daljšanju turistične sezone, razpršenosti turizma po celotni občini in kakovostnih storitvah.

09.09.2022 08:17
Michelinova zvezdica za Hišo Linhart
Zvezdica tretjič tudi Urošu Štefelinu

8. junija so bili razglašeni dobitniki letošnjih Michelinovih zvezdic v Sloveniji. Že tretjič zapored je zvezdico prejel Uroš Štefelin, prvič za njegovo novo restavracijo Hišo Linhart. Vila Podvin pa je z novim chefom ohranila mesto v kulinaričnim vodniku.

02.12.2021 10:12
Priznanje za Radovljico

Mesto Radovljica je prejelo naziv in znak Best Tourism Village, ki ga je letos prvič podelila Svetovna Turistična Organizacija.

02.03.2020 11:58
Slovenia Green

Občina Radovljica, ki je lansko leto pristopila k pridobivanju znaka Slovenia Green, je kandidiranje uspešno zaključila. Prejela je zlati znak za destinacije.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih