Skoči do osrednje vsebine

Poročilo o zelenih aktivnostih destinacije

31.12.2019 14:06

Občina Radovljica se je v letu 2019 vključila v Zeleno shemo slovenskega turizma z namenom, da s pomočjo mednarodno priznanega orodja za razvoj zelenih destinacij vzpostavi trajnostni model turizma.

V okviru postopka certifikacije za pridobitev znaka SLOVENIA GREEN DESTINATION, ki je sestavni del Zelene sheme, smo analizirali obstoječe stanje in odgovorili na 114 vprašanj – STANDARD, ter  izpolnili  67 INDIKATORJEV (kazalnikov) v t.i. Indicator report poročilu. V naslednjem  obdobju bomo vzpostavili sistem merjenja kazalnikov s ciljem, da stanje spremljamo in preko sprejemanja ustreznih ukrepov dolgoročno načrtno ohranjamo oziroma izboljšujemo.

 

Pri pripravi poročila so bile zaznale številne danosti, tako naravne kot tudi kulturne, pregledano pa je bilo tudi stanje na področju infrastrukture, prebivalstva ter turistične ponudbe.

 

Celotno poročilo je na voljo TUKAJ.

Povezane novice

28.11.2019 13:44
Rezultati anket

Med junijem in novembrom 2019 smo med prebivalci, obiskovalci ter turističnimi ponudniki izvedli anketo, s katero smo analizirali odnos do turizma, profil obiskovalcev ter trajnostno usmerjenost destinacije. 

24.10.2019 10:59
Občina Radovljica podpira zeleni turizem

Destinacija Radol'ca in Občina Radovljica sta se s podpisom Zelene politike slovenskega turizma zavezali trajnostnemu turizmu.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih