Skoči do osrednje vsebine

Zakaj obiskati Radovljico jeseni?

Radovljica je kulinarično središče Gorenjske, ki vabi preko celega leta. Jeseni so krožniki obarvani z lokalnimi sestavinami, polnimi sveže zelenjave z vrtov in polj, november pa je že tradicionalno mesec lokalnihi menijev.

Narava v jesenskih barvah tudi v okolici Radovljice postane še bolj očarljiva. Obiščite jezera ter reke in se povzpnite na razgledne vrhove. Prekolesarite deželo pod Karavankami, obiščite Bled in dan zaključite ob najboljši kulinariki, ki jo ponuja Gorenjska. Radovljica, prostor za pristne počitnice v Sloveniji.

 

KULINARIČNO SREDIŠČE GORENJSKE

Okusi Radol'ce

Jeseni se v Radol'ci tudi krožniki obarvajo s sezonskimi sestavinami.Novembra devet restavracij Okusov Radol'ce vabi na lokalne menije, ki povezujejo dobre sestavine ter vrhunsko pripravo po dostopni ceni.

VEČ O TEM

čarobna jesenska pokrajina

Vodiška planina jeseni

Jeseni gozdovi vabijo pod pisane krošnje, tematske poti še naprej ponujajo prepelet kulture in narave. Povzpnite se na čudovite razgledne točke in uživajte v razkošju pokrajine med Bledom, Kravankami ter Jelovico. 

VEČ O TEM

nostalgične muzejske zbirke

Alpski smučarski muzej Elan

Raziščite bogastvo muzejskih zbirk. Razstave o razvoju Elanovih smuči, o Ansamblu bratov Avsenik ter o lekarništvu vas bodo spomnile na čas pred nekaj desetletji. Druge razstave vas bodo popeljale še dlje v preteklost.  

VEČ O TEM

 

Radol'ca, zelena destinacija na pragu Julijskih Alp

 

Smo ponosni nosilci zlatega znaka Zelene sheme slovenskega turizma.

 

Radovljica z okolico je preplet varnega in zdravega okolja, neokrnjene narave ter bogate kulturne dediščine. Delujemo po trajnostnih načelih in smo hkrati predani nenehnim zelenim izboljšavam. V zeleno delovanje vključujemo prebivalce, obiskovalce ter gospodarstvenike.

 

Ljubimo našo zeleno naravo, ki nam daje navdih za ustvarjalnost in elan za dosežke svetovnega slovesa. Spoštljivo ravnamo s kulturnimi zakladi, ki so naša vez s preteklostjo in naše darilo zanamcem. Prav poseben odnos imamo do kranjske sivke, marljive čebele, ki ima tu svoj dom.

 

Radovljica je prijazna do domačinov in obiskovalcev. Tu ne tekmujemo kdo bo prvi in najboljši, ampak se v želji po izboljšavah povezujemo. Tu uživamo v pristnih sladkostih življenja, v vrhunskih kulinaričnih stvaritvah ter v pogledih na čudovite Alpe ki nas obdajajo.

 

VEČ O ZELENI RADOVLJICI

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih