Skoči do osrednje vsebine

Jesenski izlet v Radol'co

01.09.2022 08:00

Jesen je izvrsten čas za izlete po Sloveniji. Naj bodo to pohod v naravo ali spoznavanje kulturne dediščine, vsekakor k njim sodi tudi obisk dobre gostilne. Preberite naše tokratne predloge za jesenski izlet v okolico Radovljice.

1. V gozd po JESENSKE BARVE

Kaj je najlepše pri jesenskem gozdu? So to pisane krošnje dreves ali zvok listja, ki šumi pod nogami? Je to kostanj ali veselje ob sveže nabrani gobi? Kakršenkoli je že razlog, če iščete pristne poti po gozdu, jih je pri nas kar nekaj. Mi vam tokrat predlagamo Lambergovo pot Begunje. Pot vodi skozi čudovit gozd iz Krpina h gradu Kamen, nadaljujete pa jo lahko skozi dolino Draga vse do gostišča. 

Grad Kamen jeseni

Foto: Jošt Gantar

 

2. V hribe po razgled

Jesen je še čas da pred prvim snegom osvojite slovenske hribe in gore. Vrh Begunjščice še vedno vabi planince, čudovit razgled pa vas počaka tudi na vrhu krajših poti. Pot k cerkvici sv. Petra nad Begunjami verjetno že poznate, iz Krope pa se lahko sprehodite k cerkvici sv. Primoža in Felicijana na Jamniku. Hodili boste skozi čudovit gozd in na koncu nagrajeni z izjemnim pogledom na znano cerkvico in širok pogled nad celotno Gorenjsko. Če bi radi daljšo turo, pa predlagamo krožno pot Kropa - Jamnik - Češnjica pri Podnartu - Kropa. Več predlogov za pohodniške poti, si oglejte na tej strani.

Jamnik, foto: Anton Calpagiu, Shutterstock

Foto: Anton Calpagiu, Shutterstock

 

3. V MESTO NA SPREHOD IN V MUZEJ

Staro mestno jedro Radovljice je prijeten prostor, kjer lahko preživite kakovosten čas v vsakem vremenu. Najprej se podajte na sprehod med številnimi mestnimi znamenitostmi. Na lep jesenski dan lahko posedite na terasah lokalov, v jesenskem dežju pa je pravi čas za ogled katerega od muzejev. Izbira je zares pestra, saj imate na voljo Čebelarski muzej, Mestni muzej, Lekarniški in alkimistični muzej, Lectarsko delavnico in Galerijo Šivčeva hiša. Družine do sredine novembra pričakuje tudi posebna dogodivščina S čebelico po Radovljici.

Staro mestno jedro Radovljice

Foto: Miran Kambič

 

4. K OKUSOM RADOL'CE NA LOKALNO KOSILO ALI VEČERJO

Že samo odlična kulinarika je razlog, da obiščete Radol'co, prav gotovo pa vam bodo dobrote naših gostiln še bolj teknile po eni od zgornjih aktivnosti. Še posebej kulinarično obarvan bo mesec november, mesec Okusov Radol'ce, ko bodo radovljiške gostilne in restavracije, ki so združene pod znamko Okusi Radolce, ponujale svoje lokalne menije, ki temeljijo na svežih sestavinah lokalnih pridelovalcev. Obiskovalcem bodo na voljo lokalni meniji z vsaj tremi hodi po enotni ceni. 

 

Foto: Polona Bartol

 

 

Povezane novice

01.09.2022 13:56
Tri krožne ture za vse letne čase

Jesen vztrajno barva liste in spreminja naravo v čudovito sliko na platnu. Podajte se na enega od naših predlaganih tur in uživali boste v barvah jeseni in čudoviti naravi.

Ves mesec november

Lokalne sestavine in vrhunska priprava! Vabljeni v najboljše radolške restavracije na lokalne menije po enotni ceni ter na dneve odprtih vrat lokalnih kmetij. Vsako leto v novembru.

Čebelja družinska dogodivščina Radovljica
Igriva, ustvarjalna in poučna družinska dogodivščina

V Radovljici, prestolnici slovenskega čebelarstva, se podajte na zabavno in poučno dogodivščino. Otroci bodo spoznali svet čebel, po uspešno opravljenih nalogah pa jih čaka sladko presenečenje! 

4. etapa daljinske pohodne poti

Juliana Trail je priljubljena daljinska pohodniška pot okrog Triglavskega narodnega parka. Njena 4. etapa vodi iz Begunj na Gorenjskem skozi Radovljico na Bled.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih