Skoči do osrednje vsebine

Juliana Trail Begunje - Bled

Juliana Trail je priljubljena daljinska pohodniška pot okrog Triglavskega narodnega parka. Njena 4. etapa vodi iz Begunj na Gorenjskem skozi Radovljico na Bled.

OBVESTILO Z DNE 6.11.2023: OBVEŠČAMO VAS, DA JE ODSEK POTI OD CAMPING ŠOBCA PREKO MOSTU ČEZ SAVO DOLINKO DO NADALJNJEGA ZAPRT. OBHOD JE MOŽEN PO CESTI IZ KAMPA DO KOLESARSKE STEZE LESCE-BLED IN PO NJEJ ČEZ MOST TER NAPREJ ČEZ KORITNO IN BLED. HVALA ZA RAZUMEVANJE. VEČ INFO O AKTUALNEM STANJU LAHKO DOBITE V  TIC RADOVLJICA.

 

Pot, ki jo prehodite v slabih 4 urah, vas popelje iz zibelke narodno-zabavne glasbe preko travnikov in skozi pristne vasice najprej v staro mestno jedro Radovljice, od tu pa nadaljujete po stezi ob reki Savi do kampa Šobec. Tam se na drugi strani reke Save Dolinke povzpnete proti Bledu.

 

Med potjo so neštete priložnosti za uživanje tako v naravi kot tudi v pestri kulturni dediščini. Že na začetku poti lahko obiščete Muzej Avsenik ali pa Grad Kamen, v nadaljevanju pa pot vodi mimo dvorca Drnča, skozi slikovito staro mestno jedro Radovljice, kjer znamenitosti ne manjka. Na poti si vzemite čas za uživanje v razgledih in izvrstno kulinariko Radovljice.

 

Potek poti:

Prvi del poti je povsem ravninski. Po poljskih poteh vodi mimo mimo dvorca Drnča, skozi vasi Gorica in Vrbnje ter prispe v Radovljico, kjer vas bo navdušilo staro mestno jedro Radovljice. Po kratkem sprehodu skozi mesto se odpre čudovit razgled na Triglav, nato pa se pot prične spuščati vse do mosta čez reko Savo. Tik pred mostom se pot združi s tematsko potjo Prisluhni reki Savi, ki vodi mimo sotočja Save Bohinjke in Save Dolinke vse do kampa Šobec. Nadaljujete skozi prijeten kamp do reke Save Dolinke, ki jo prečkate in vstopite na območje občine Bled. Tu se povzpnete v vas Koritno in kmalu prispete na Bled. 

 

Povezane novice

Daljinska pohodniška pot okrog Julijskih Alp

Pot, ki je speljana po razglednih hribih in očarljivih vasicah na obronku Triglavskega narodnega parka spaja naravno in kulturno dediščino Julijskih Alp.

Grad Kamen
Dom narodno-zabavne glasbe

Begunje pod goro Begunjščico so rojstni kraj slovenske narodno-zabavne glasbe in kraj navdiha za številne pesmi Slavka Avsenika.

Linhartov trg ob mraku
Najslajše mesto v Sloveniji

Sprehodite se po enem najlepših starih mestnih jeder v Sloveniji. Občudujte slikovite hiše iz 16. in 17. stoletja ter se poglobite v zgodbe, ki jih pišejo njihovi prebivalci.

Ob reki Savi po ribiških poteh.

Prijetno interaktivno pohodno pot spremlja reka Sava z njenim naravnim bogastvom.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih