Skoči do osrednje vsebine

Zakaj je radovljiški festival čokolade edini pravi festival čokolade v Sloveniji?

Zapisala Kaja Beton, marec 2019

 

To, da je radovljiški Festival čokolade največji in najboljši čokoladni dogodek v Sloveniji, že dolgo vemo, a verjamemo tudi, da je v resnici edini pravi festival te sladke pregrehe pri nas. Zakaj?

Ker to ni samo sejem čokolade

Sejem čokolade je eno, festival čokolade pa je nekaj povsem drugega. Sejem čokolade in čokoladnih slaščic je v resnici samo del festivala čokolade. Okušate lahko raznolikost čokolade, spoznavate nove okuse, letos celo novo vrsto čokolade, se srečate s čokoladnimi in slaščičarskimi mojstri. Vse to vam v Radovljici olajšamo z degustacijskimi kuponi. Z njimi je lov za najslajši grižljaj enostaven in zabaven. Kako do kuponov, izveste TUKAJ.

 

 

Na festivalu pa poleg tega lahko doživite še marsikaj drugega. Na našem festivalu na primer lahko odigrate čokoladni bingo, lahko si ogledate čokoladno modno revijo ali pa izdelate čisto svojo tablico čokolade. Lahko srečate čokoladno kraljico ali pa se zleknete na prav posebno čokoladno zofo. In ne pozabite, naš festival ima tudi svojega zmagovalca – naj pralino festivala!

 

Ker poteka 3 dni

Ste vedeli, da je festival čokolade v Radovljici edini čokoladni dogodek v Sloveniji, ki poteka kar tri dni! Od petka popoldan pa do nedelje zvečer je celo mesto v znamenju čokolade. Letos bomo v petek pričeli celo dve uri prej, ob 13.00. Tako si lahko čokolado privoščite že pred kosilom, ali pa kar namesto njega.

 

Ker se odvija na prostem in združuje več lokacij

Ne le da poteka najdlje, radovljiški festival ima tudi največ lokacij - kar osem! Med prvo in zadnjo je približno 800 m hoje. Lokacije festivala sledijo ena drugi ter ustvarijo prijeten sprehod skozi Radovljico od Vurnikovega trga do srednjeveškega mestnega jedra. Ta je, vključno z imenitno Radovljiško graščino in prikupnim trgom pred cerkvijo, eminentna lokacija, ki festivalu doda dušo in edinstvenost.

Radovljiška graščina

 

Lokacije na prostem, čeprav zaradi zaščite čokolade pred dežjem in soncem pokrite s šotori, ustvarijo izjemno vzdušje, ki ga obiskovalec ne zapusti hitro, ampak uživa v razgledih na vrhove Karavank ter v edinstvenem utripu kulinaričnega festivala.

 

Festival čokolade v parku

 

Ker se bo na njem zvrstilo nič manj kot 11 koncertov

Ja, prav ste prebrali. 11 koncertov! In to brez vstopnine. To je številka, zaradi katere bi se lahko kosali celo z glasbenimi festivali, kaj šele s kulinaričnimi. Od izvajalcev tu izpostavljamo le najbolj zveneča imena: Zmelkoow, Ansambel Saša Avsenika, Nipke, Help! A Beatles Tribute Band. Vse ostale, ki prihajajo z različnih koncev Slovenije, pa si oglejte v programu na spletni strani festivala. Poleg koncertov tudi letos pripravljamo bogat program za otroke: cirkuške predstave in animacije, kuharske in ustvarjalne delavnice, pa delavnice s Hišo Ekperimentov, športne animacije in še in še.

Festival čokolade, koncert na odru

 

Ker poskrbimo za 5* doživetje

Festival čokolade je 5-zvezdično doživetje. Izzove vse čute, navduši, pusti vtis in prijetne spomine. Želimo, da si zanj vzamete čas. Ne hitite med lokacijami in se prepustite dogajanju in vzdušju. Obiščite vse kotiček, saj vas morda prav na zadnji lokaciji čaka vaša najljubša čokoladna kombinacija ali doživetje.

Oddahnite si v parku, kjer si lahko ob poslušanju koncerta ali ogledu cirkuške predstave naročite street-food, posedajte na kavi na Linhartovem trgu ali pa si privoščite kozarec piva na trgu pred cerkvijo. Naj se vam ne mudi, kajti aktivnosti in ponudbe je za cel dan dovolj.

Vzemite si čas za Festival čokolade

 

In nazadnje še to: v Radovljici se festival ne prične ob prvi stojnici. Prične se ob prvem smerokazu ali reditelju, ki obiskovalca usmeri na urejene brezplačne parkirne površine. V petek, soboto in nedeljo se Radovljica prilagodi dogodku, ki ga z veseljem obiščejo tudi domačini. Veseli smo, da imamo njihovo podporo in to spoštujemo. Hvala, da ste del te zgodbe.

Festival čokolade

Vabljeni na 8. festival čokolade v najslajše mesto na svetu!

Povezane novice

28.03.2019 12:44
8. Festival čokolade

Na letošnji izbor za naj pralino se je prijavilo sedem čokoladnic, najboljšo je še pred festivalom izbrala strokovna žirija. V času festivala so tudi obiskovalci izbrali najboljšo med tremi finalistkami.

12.04.2019 19:00
Čokoladna večerja
Vila Podvin

Trije izjemni Chefi bodo s slovensko čokolado ustvarjali otvoritveno večerjo 8. Festivala čokolade.

13.04.2019 10:40
Muzejski vlak v Radovljici
Ljubljana - Radovljica

Nostalgično potovanje z vlakom v Radovljico. Tam vas čakajo stojnice polne čokolade in pestro festivalsko dogajanje.

Čokolada za vso družino

Zapisala Rebecca Svetina

 

Eden mojih najljubših spominov na otroštvo je, kako pomakam prst v čokolado v stričevi tovarni čokolade in ob tem opazujem še več čokolade, ki teče kot zavesa pred menoj. Ali pa kako vzamem povsem svež čokoladen bombon s tekočega traku. Mmmmm!

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih