Lokacija Festivala ─Źokolade

 

Festival ─Źokolade poteka v Radovljici. Mesto le┼żi tik ob izvozu iz avtoceste, le nekaj kilometrov pred Bledom. Dogajanje in sejem ─Źokoladnic se odvija v središ─Źu mesta: na Vurnikovem trgu, na Linhartovem trgu, v Radovljiški graš─Źini ter v mestnem parku. Na vseh lokacijah so na voljo degustacije ─Źokoladnih izdelkov in nakup degustacijskih kuponov.

 

Prizoriš─Źe festivala je od avtobusne postaje Radovljica oddaljeno 20 metrov in od ┼żelezniške postaje Radovljica 100 metrov.

 

Kaj lahko pri─Źakujete na posameznih lokacijah:
  • Vurnikov trg: Hiša eksperimentov, kuharske delavnice za otroke, kulinari─Źni šovi, naj praline festivala
  • Promenada: spust po vrvi s kranjskimi jamarji, risanje na asfalt
  • parkiriš─Źe pred Grajskim dvorom: nagradni bingo, ruby ─Źokolada
  • Park: ─Źokoladnice iz Slovenije, Italije in Hrvaške, street-food Okusov Radol'ce, lokostrelski koti─Źek, cirkuške delavnice in predstave, glavni oder s koncerti, dru┼żinske dogodivš─Źine po Radovljici
  • Linhartov trg: ─Źokoladnice, bio ponudniki ─Źokolade
  • graš─Źina: ─Źokoladnice iz Slovenije, ─Źokoladno vino
  • trg pred cerkvijo: ─Źokoladne slaš─Źice, delavnice s ─îebelarskim muzejem, koti─Źek craft-piva

Festival ─Źokolade 2019, lokacije

 

Kako najla┼żje na festival?

 

z vlakom

Prizoriš─Źe festivala je od ┼żelezniškega postajališ─Źa Radovljica oddaljeno le 100 metrov. 
VOZNI RED

Slovenske ┼Żeleznice v nedeljo, 14. aprila organizirajo poseben muzejski vlak, s katerim bo ┼że pot na festival pravo do┼żivetje.
Z muzejskim vlakom na Festival ─Źokolade >

 

Z AVTOBUSOM

Avtobus vas bo pripeljal v središ─Źe dogajanja. Prizoriš─Źe festivala je od avtobusne postaje Radovljica oddaljeno le 20 metrov. Radovljica je z rednimi avtobusnimi prevozi povezana z Bledom, Kranjem, Ljubljano, Kranjsko Goro, Bohinjem.
VOZNI RED

 

Z AVTOM

Na festival se lahko pripeljete tudi z lastnim prevozom. V bli┼żini prizoriš─Źa bo urejenih ve─Ź parkirnih površin, na katere usmerjajo redarji. Obiskovalce prosimo, da upoštevate navodila rediteljev.
Parkirni prostori za invalide: pri Sodiš─Źu in na Vurnikovem trgu.
Parkirni prostori za novinarje: gara┼ża pod Vurnikovem trgom. Prosimo vas, da zaprosite za dovolilnico po mailu.

 

Prometni re┼żim v ─Źasu festivala:

V ─Źasu prireditve Festival ─Źokolade bo v Radovljici spremenjen prometni re┼żim od petka, 12. aprila do nedelje, 14. aprila, v starem mestnem jedru pa ┼że od ponedeljka, 8. aprila dalje.

 

OGLEJ SI ZEMLJEVID PROMETNE UREDITVE 

 

V ─Źasu prireditve:

Prometni re┼żim v ─Źasu festivala bo podoben kot lansko leto, veljati pa bo za─Źel v soboto ob 6.00 zjutraj. Vse do nedelje, 14. aprila bo za ves promet zaprt del Gorenjske ceste, Kranjske ceste in Linhartovega trga, po delu Kopališke ceste bo urejen enosmerni prometni re┼żim. Enosmerni prometni re┼żim bo v soboto in nedeljo po potrebi potekal tudi na delu Gorenjske ceste v primeru, da bodo potrebna dodatna parkirna mesta. Zaradi zagotavljanja varnega pretoka obiskovalcev od prizoriš─Źa na Vurnikovem trgu do parka, bo zaprta Kranjska cesta med Vurnikovim trgom in avtobusno postajo Radovljica. V petek bo prometni re┼żim v Radovljici z izjemo starega mestnega jedra in dela Gorenjske ceste nespremenjen.

 

Parkirne površine za obiskovalce:

Na parkirne površine, urejene na skupaj osmih lokacijah, bodo obiskovalce usmerjali reditelji. Najve─Źja parkiriš─Źa bodo tudi letos urejena v bli┼żini vstopa v Radovljico pri osnovni šoli, na travnatih površini ob trgovskem centru Spar ter ob Šercerjevi ulici ter na obstoje─Źih parkiriš─Źih ob Kopališki cesti, Cankarjevi ulici ter Gradnikovi cesti. Po potrebi bo dodatno parkiriš─Źe vzpostavljeno na delu Gradnikove ceste in Gorenjske ceste. 

KAKO NAJLA┼ŻJE NA FESTIVAL

 

O┼żje mestno jedro:

Linhartov trg bo za promet zaprt od ponedeljka, 8. aprila 2019 od 6.00 dalje do ponedeljka, 15. aprila do 19.00. V ─Źasu zapore stanovalce in obiskovalce trga prosimo, da na trgu ni parkiranih vozil. Od ponedeljka do petka do 11.00 ter v ponedeljek, 15. aprila, bo na trg mo┼żna le dostava.
Parkiriš─Źe pred starim mestnim jedrom: prvi del parkiriš─Źa bo povsem ali delom zaprt med 7. in 16. aprilom v ─Źasu postaljanja šotorov. Ko se dela postavljanja in podiranja šotorov ne bodo izvajala, bo parkririš─Źe normalno odprto. Srednji del parkrirš─Źa, namenjen prebivalcem Linhartovega trga, bo letos ves ─Źas deloval nemoteno, torej bo tudi v ─Źasu priprav na festival ter samega festivala, namenjeno stanovalcem z dovolilnico, ki pa v tem ─Źasu morajo zaradi vo┼żnje mimo zapore ceste imeti tudi dovolilnico Festivala ─Źokolade. Dovolilnice bodo po 1. aprilu na voljo v TIC Radovljica vsak dan med 9.00 in 16.00.

 

Hvala za vaše razumevanje.

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za bele┼żenje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo bolj┼ío uporabni┼íko izku┼ínjo.
Pi┼íkotki za dru┼żabna omre┼żja
Pi┼íkotki potrebni za vti─Źnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omre┼żja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta sogla┼íate z uporabo in bele┼żenjem pi┼íkotkov.V redu Ve─Ź o pi┼íkotkih