Lokacija Festivala ─Źokolade

 

Festival ─Źokolade poteka v Radovljici. Mesto le┼żi tik ob izvozu iz avtoceste, le nekaj kilometrov pred Bledom. Dogajanje in sejem ─Źokoladnic se odvija v središ─Źu mesta: na Vurnikovem trgu, na Linhartovem trgu, v Radovljiški graš─Źini ter v mestnem parku. Na vseh lokacijah so na voljo degustacije ─Źokoladnih izdelkov in nakup degustacijskih kuponov.

 

Prizoriš─Źe festivala je od avtobusne postaje Radovljica oddaljeno 20 metrov in od ┼żelezniške postaje Radovljica 100 metrov.

 

 

Spremenjen prometni re┼żim v ─Źasu Festivala ─Źokolade 2018

V ─Źasu Festivala ─Źokolade bo v Radovljici spremenjen prometni re┼żim od petka, 20. aprila do ponedeljka, 23. aprila. V izogib parkiranju na kmetijskih in travnatih površinah, uvajamo nov parkirni re┼żim. Parkirna mesta za obiskovalce festivala bodo po delu Gradnikove ceste, ulice Staneta ┼Żagarja in Gorenjske ceste. Na teh cestah bo urejen enosmerni promet. Zaradi zagotavljanja varnega pretoka obiskovalcev od prizoriš─Źa na Vurnikovem trgu do parka, bo zaprta Kranjska cesta med Vurnikovim trgom in avtobusno postajo Radovljica. 

 

Kako najla┼żje na festival?

 

z vlakom

Prizoriš─Źe festivala je od ┼żelezniškega postajališ─Źa Radovljica oddaljeno le 100 metrov. 
VOZNI RED

Turizem Radovljica v sodelovanju s Slovenskimi ┼Żeleznicami pripravlja tako kot lani tudi poseben muzejski vlak, s katerim bo ┼że pot na festival pravo do┼żivetje.
Z muzejskim vlakom na Festival ─Źokolade >

 

Z AVTOBUSOM

Avtobus vas bo pripeljal v središ─Źe dogajanja. Prizoriš─Źe festivala je od avtobusne postaje Radovljica oddaljeno le 20 metrov. Radovljica je z rednimi avtobusnimi prevozi povezana z Bledom, Kranjem, Ljubljano, Kranjsko Goro, Bohinjem.
VOZNI RED

Organizirani avtobusni prevozi: Obiskovalci zapustijo avtobus na avtobusni postaji. Parkirni prostor za avtobuse bo v ─Źasu festivala pred Srednjo gostinsko in turisti─Źno šolo Radovljica (Kranjska cesta 24).

 

Z AVTOM

Na festival se lahko pripeljete tudi z lastnim prevozom. V bli┼żini prizoriš─Źa bo urejenih ve─Ź parkirnih površin, na katere usmerjajo redarji. Obiskovalce prosimo, da upoštevate navodila redarjev. Od bolj oddaljenih parkirnih površin bo organiziran kro┼żni prevoz do središ─Źa dogajanja.
Parkirni prostori za invalide: pri Sodiš─Źu in na Vurnikovem trgu.
Parkirni prostori za novinarje: gara┼ża pod Vurnikovem trgom. Prosimo vas, da zaprosite za dovolilnico po mailu.