Kam z otroki: na Festival čokolade!

Zapisala Rebecca Svetina, april 2019

 

Eden mojih najljubših spominov na otroštvo je, kako pomakam prst v čokolado v stričevi tovarni čokolade in ob tem opazujem še več čokolade, ki teče kot zavesa pred menoj. Ali pa kako vzamem povsem svež čokoladen bombon s tekočega traku. Mmmmm!

Če ste kjerkoli v Sloveniji med 12. in 14. aprilom letos, ne smete zamuditi Festivala čokolade v Radovljici. Dodobra bo zaposlil tako vaše otroke kot tudi vas. To je nekaj za vse čute! V resnici je kot velika tovarna čokolade, omamni vodnj po čokoladi pa se ves konec tedna vali skozi Radovljico. 

 

ZAKAJ NA FESTIVAL čokolade Z OTROkI?

Radovljiški Festival čokolade so uresničene sanje vsakega otroka. Ne samo zaradi čokolade, ampak zaradi zabave za vse generacije: kolesa, avti, klovni, koncerti, poslikava obraza, kulinarični šovi. Lani se je moj malček ustavil pri starodobnih avtomobilih in bil navdušen še preden smo sploh poskusili prvi košček čokolade! Zdi se, da je radovljiški Festival čokolade vsako leto večji. Letos lahko raziščete kar 8 različnih lokacij in skoraj vse ponujajo tudi program za otroke!

 

AKTIVNOSTI

Ne obremenjujte se s tem, da bodo otroci pojedli preveč sladkorja – na ogromno načinov lahko na tem festivalu tudi pokurijo energijo! Nekatere aktivnosti so na voljo ves dan, kot na primer čokoladni Bingo, poslikava obraza, pump-track (za kolesa in skiroje!), lokostrelski kotiček in velik peskovnik. Druge aktivnosti so razporejene ob določenih urah. Take so na primer kuharske delavnice, Hiša eksperimentov, cirkuške predstave, plesne animacije in koncerti. Otroci obožujejo cirkuške predstave in delavnice s Čupakabro in Teatrom Cizamo! Zato pred prihodom obvezno preverite program, da jih ne zamudite. Lani sem sama zamudila čokoladno modno revijo, tako da imam letos že zapisano v koledar: sobota ob 16.00!

 

HITRI NAPOTKI

  • Festival nima vstopnine, potrebno pa je kupiti kupone za degustacijo in aktivnosti (to lahko storite na več lokacijah - preverite jih na zemljevidu). Kupone nato na stojnicah in pri ponudnikih aktivnosti menjate za degustacije in doživetja.
    Več o kuponih na tej spletni strani.
  • Parkiranje ne bi smel biti problem, saj so parkirna mesta urejena in organizirana. Če pa prihajate iz Ljubljane, lahko razmislite o vožnji z muzejskim vlakom – v Radovljico se bo odpravil v soboto (več na spletni strani). Tudi sicer je prihod z javnim prevozom, vlakom ali avtobusom dobra ideja, saj sta tako avtobusna kot železniška postaja praktično na prizorišču.
    Več o tem, kako priti na festival na tej spletni strani.
  • Otroški vozički in kužki so dobrodošli, na Linhartovem trgu ter v šotoru v parku pa vseeno rata prevelika gneča, zato mi navadno namesto vozička raje odidemo na festival z nosilko ali nahrbtnikom, psa pa pustimo kar doma. Tako lahko nemoteno raziščemo zares vse kotičke.
  • Ko bo za vaše najmlajše gneče in hrupa preveč, boste kotičke za odmik našli ne daleč od središča festivala. Nekoliko bolj umirjeno je na koncu mestnega jedra v okolici cerkve ali na kateri od razglednih točk proti dolini reke Save.

Festival na srečo traja tri dni, kajti vaše oči bod večje od vašega želodca! Radovljica je že brez festivala sladko mestece, aprila pa je brez dvoma najslajše mesto daleč naokoli. Se vidimo tam!

 

Oglejte si še moj video z lanskega festivala:

 

 

 

Povezane novice

(in ga zato ne smete zamuditi)

Zapisala Kaja Beton, marec 2019

 

To, da je radovljiški Festival čokolade največji in najboljši čokoladni dogodek v Sloveniji, že dolgo vemo, a verjamemo tudi, da je v resnici edini pravi festival te sladke pregrehe pri nas. Zakaj?

Pregled najboljših otroških igrišč

Zapisala Rebecca Svetina, marec 2019

 

Kje otroci vzamejo vso energijo?! Ko se morajo vaši otroci malce zdivjati, vi pa bi radi le posedeli na klopi ali si privoščili kavo, razmislite o obisku teh otroških igrišč v Radovljici in na Bledu ter v njuni okolici. Vsako ima svoje prednosti.

13.04.2019 10:40
Muzejski vlak v Radovljici
Ljubljana - Radovljica

Nostalgično potovanje z vlakom v Radovljico. Tam vas čakajo stojnice polne čokolade in pestro festivalsko dogajanje.

Gostilna Kunstelj, Gostilna Lectar, Gostišče Tulipan

V času Festivala čokolade gostilne v Radovljici in Lescah ponujajo posebne menije.

 

Kmalu v Radol'ci

 

10.08.2019 00:00
Festival stare glasbe
Radovljiška graščina, avgust

Radovljica že 36 let razveseljuje ljubitelje stare glasbe. Poleg koncertov potekajo tudi glasbene delavnice.

PROGRAM 2019

23.08.2019 00:00
Slavko Avsenik
Begunje na Gorenjskem, avgust

Vsako drugo leto avgusta v rojstnem kraju Slavka Avsenika poteka festival Avsenikovih viž. 

24.08.2019 09:30
Spremljevalni program Festivala Avsenik

Obujte pohodne čevlje, podajte se sami ali v naši družbi do cerkvice Sv. Petra, kjer lahko na razglednem hribu prisluhnete koncertu Hišnega ansambla Avsenik. 

01.09.2019 00:00
Radovljica

Drugi radovljiški kronometer. Na razdalji en kilometer se boste dvignili za 50 metrov.

 

Aktualno & Blog

 

06.05.2019 12:33
S čebelico po Radovljici

Radovljica bo kmalu bogatejša za novo doživetje za družine. Tematska dogodivščina S čebelico po Radovljici je namenjena spoznavanju čebel na igriv način in bo na voljo od 24. maja dalje.

19.06.2019 13:21
5 restavracij za najboljšim razgledom

Zapisala Adele Gray, junij 2019

 

Ker delam od doma, sta mi pri izbiri lokacije za kosilo ali večerjo enako pomembna tako sprememba okolice kot hrana, čeprav, iskreno, slabi hrani še tako dober razgled ne more pomagati.

10.07.2019 13:14
Nova sezona turističnega avtobusa

Tudi letos se lahko obiskovalci štirikrat tedensko odpeljejo po nova doživetja s turističnim avtobusom. 

5 družinskih aktivnosti, ki preženejo vročino

Zapisala Rebecca Svetina, julij 2019

 

Poletje se je letos začelo z vročinskim valom, po ohladitvi pa je še en vročinski val pred vrati. Preverili smo najboljše lokacije v Radovljici za plavanje, sladoled in uživanje poletja z majhnimi otroci.

Naziv vsebine

09.08.2019 10:37
10.07.2019 13:14
Nova sezona turističnega avtobusa
14.06.2019 08:03
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih