Skoči do osrednje vsebine

Kam z otroki: na Festival čokolade!

Zapisala Rebecca Svetina

 

Eden mojih najljubših spominov na otroštvo je, kako pomakam prst v čokolado v stričevi tovarni čokolade in ob tem opazujem še več čokolade, ki teče kot zavesa pred menoj. Ali pa kako vzamem povsem svež čokoladen bombon s tekočega traku. Mmmmm!

Če ste kjerkoli v Sloveniji med 15. in 16. aprilom letos, ne smete zamuditi Festivala čokolade v Radovljici. Dodobra bo zaposlil tako vaše otroke kot tudi vas. To je nekaj za vse čute! V resnici je kot velika tovarna čokolade, omamni vonj po čokoladi pa se ves konec tedna vali skozi Radovljico. 

 

ZAKAJ NA FESTIVAL čokolade Z OTROkI?

Radovljiški Festival čokolade so uresničene sanje vsakega otroka. Ne samo zaradi čokolade, ampak zaradi zabave za vse generacije: otroške delavnice, kolesarski poligon, klovni, koncerti, poslikava obraza, kulinarični šovi. Lani se je moj malček ustavil pri kolesarskem poligonu in bil navdušen še preden smo sploh poskusili prvi košček čokolade! Zdi se, da je radovljiški Festival čokolade vsako leto večji. Tudi v tem letu se bo odvijal na večih lokacijah po Radovljici (radovljiški park, Linhartov trg, graščina) in skoraj vse ponujajo tudi program za otroke!

 

AKTIVNOSTI

Ne obremenjujte se s tem, da bodo otroci pojedli preveč sladkorja – na ogromno načinov lahko na tem festivalu tudi pokurijo energijo! Nekatere aktivnosti so na voljo ves dan, kot na primer: čokoladni poligonpump-track (za kolesa in skiroje!), različne plesne delavnice in mnoge druge zanimive aktivnosti. Nekatere aktivnosti so razporejene ob določenih urah. Take so na primer kuharske delavnice, cirkuške predstave, plesne točke in koncerti. Otroci obožujejo cirkuške predstave s Čupakabro in plesne animacije s Petro in drugimi izvajalci! Zato pred prihodom obvezno preverite program, da jih ne zamudite. 

 

HITRI NAPOTKI

  • Festivalsko vstopnico lahko kupite ob prihodu na vhodni točki. Cena vstopnice je 5eur, za otroke mlajše od 18 leta je vstop brezplačen.
  • degustacijske kupone bo možno kupiti na označenih blagajnah na prizorišču
  • Parkiranje ne bi smel biti problem, saj so za čas festivala urejena brezplačna parkirna mesta. Enostavno in ugodno se na festival lahko pripeljete z javnim prevozom, saj sta tako avtobusna kot železniška postaja praktično na prizorišču.
    Več o tem, kako priti na festival na tej spletni strani.
  • Otroški vozički in kužki so dobrodošli, na Linhartovem trgu ter v šotoru v parku pa vseeno rata prevelika gneča, zato mi navadno namesto vozička raje odidemo na festival z nosilko ali nahrbtnikom, psa pa pustimo kar doma. Tako lahko nemoteno raziščemo zares vse kotičke.
  • Ko bo za vaše najmlajše gneče in hrupa preveč, boste kotičke za odmik našli ne daleč od središča festivala. Nekoliko bolj umirjeno je na koncu mestnega jedra v okolici cerkve ali na kateri od razglednih točk proti dolini reke Save.

Festival traja dva dni in prav oba pospremi bogat in raznolik animacijski program in seveda,.. ogromno najboljše čokolade! Radovljica je že brez festivala sladko mestece, aprila pa je brez dvoma najslajše mesto daleč naokoli. Se vidimo tam!

 

Oglejte si še moj video z enega od festivalov:

 

Povezane novice

Festival čokolade Radovljica

Izkoristite prijetne aprilske temperature in Festival čokolade, ter nas obiščete in se prepričajte, da Radol'ca ni le najslajše mesto, temveč tudi eno najlepših mestec v Sloveniji.

(in ga zato ne smete zamuditi)

Zapisala Kaja Beton, marec 2019

 

To, da je radovljiški Festival čokolade največji in najboljši čokoladni dogodek v Sloveniji, že dolgo vemo, a verjamemo tudi, da je v resnici edini pravi festival te sladke pregrehe pri nas. Zakaj?

Otroška igrišča v Radovljici
Pregled najboljših otroških igrišč

Zapisala Rebecca Svetina, marec 2019

 

Kje otroci dobijo vso energijo?! Ko se morajo vaši otroci malce zdivjati, vi pa bi radi le posedeli na klopi ali si privoščili kavo, razmislite o obisku teh otroških igrišč v Radovljici in na Bledu ter v njuni okolici. Vsako ima svoje prednosti.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih