Kam z otroki: na Festival čokolade!

Zapisala Rebecca Svetina, april 2019

 

Eden mojih najljubših spominov na otroštvo je, kako pomakam prst v čokolado v stričevi tovarni čokolade in ob tem opazujem še več čokolade, ki teče kot zavesa pred menoj. Ali pa kako vzamem povsem svež čokoladen bombon s tekočega traku. Mmmmm!

Če ste kjerkoli v Sloveniji med 12. in 14. aprilom letos, ne smete zamuditi Festivala čokolade v Radovljici. Dodobra bo zaposlil tako vaše otroke kot tudi vas. To je nekaj za vse čute! V resnici je kot velika tovarna čokolade, omamni vodnj po čokoladi pa se ves konec tedna vali skozi Radovljico. 

 

ZAKAJ NA FESTIVAL čokolade Z OTROkI?

Radovljiški Festival čokolade so uresničene sanje vsakega otroka. Ne samo zaradi čokolade, ampak zaradi zabave za vse generacije: kolesa, avti, klovni, koncerti, poslikava obraza, kulinarični šovi. Lani se je moj malček ustavil pri starodobnih avtomobilih in bil navdušen še preden smo sploh poskusili prvi košček čokolade! Zdi se, da je radovljiški Festival čokolade vsako leto večji. Letos lahko raziščete kar 8 različnih lokacij in skoraj vse ponujajo tudi program za otroke!

 

AKTIVNOSTI

Ne obremenjujte se s tem, da bodo otroci pojedli preveč sladkorja – na ogromno načinov lahko na tem festivalu tudi pokurijo energijo! Nekatere aktivnosti so na voljo ves dan, kot na primer čokoladni Bingo, poslikava obraza, pump-track (za kolesa in skiroje!), lokostrelski kotiček in velik peskovnik. Druge aktivnosti so razporejene ob določenih urah. Take so na primer kuharske delavnice, Hiša eksperimentov, cirkuške predstave, plesne animacije in koncerti. Otroci obožujejo cirkuške predstave in delavnice s Čupakabro in Teatrom Cizamo! Zato pred prihodom obvezno preverite program, da jih ne zamudite. Lani sem sama zamudila čokoladno modno revijo, tako da imam letos že zapisano v koledar: sobota ob 16.00!

 

HITRI NAPOTKI

  • Festival nima vstopnine, potrebno pa je kupiti kupone za degustacijo in aktivnosti (to lahko storite na več lokacijah - preverite jih na zemljevidu). Kupone nato na stojnicah in pri ponudnikih aktivnosti menjate za degustacije in doživetja.
    Več o kuponih na tej spletni strani.
  • Parkiranje ne bi smel biti problem, saj so parkirna mesta urejena in organizirana. Če pa prihajate iz Ljubljane, lahko razmislite o vožnji z muzejskim vlakom – v Radovljico se bo odpravil v soboto (več na spletni strani). Tudi sicer je prihod z javnim prevozom, vlakom ali avtobusom dobra ideja, saj sta tako avtobusna kot železniška postaja praktično na prizorišču.
    Več o tem, kako priti na festival na tej spletni strani.
  • Otroški vozički in kužki so dobrodošli, na Linhartovem trgu ter v šotoru v parku pa vseeno rata prevelika gneča, zato mi navadno namesto vozička raje odidemo na festival z nosilko ali nahrbtnikom, psa pa pustimo kar doma. Tako lahko nemoteno raziščemo zares vse kotičke.
  • Ko bo za vaše najmlajše gneče in hrupa preveč, boste kotičke za odmik našli ne daleč od središča festivala. Nekoliko bolj umirjeno je na koncu mestnega jedra v okolici cerkve ali na kateri od razglednih točk proti dolini reke Save.

Festival na srečo traja tri dni, kajti vaše oči bod večje od vašega želodca! Radovljica je že brez festivala sladko mestece, aprila pa je brez dvoma najslajše mesto daleč naokoli. Se vidimo tam!

 

Oglejte si še moj video z lanskega festivala:

 

Sodeluj v nagradni igri Okusov Radol'ce

 

 

Povezane novice

(in ga zato ne smete zamuditi)

Zapisala Kaja Beton, marec 2019

 

To, da je radovljiški Festival čokolade največji in najboljši čokoladni dogodek v Sloveniji, že dolgo vemo, a verjamemo tudi, da je v resnici edini pravi festival te sladke pregrehe pri nas. Zakaj?

Pregled najboljših otroških igrišč

Zapisala Rebecca Svetina, marec 2019

 

Kje otroci vzamejo vso energijo?! Ko se morajo vaši otroci malce zdivjati, vi pa bi radi le posedeli na klopi ali si privoščili kavo, razmislite o obisku teh otroških igrišč v Radovljici in na Bledu ter v njuni okolici. Vsako ima svoje prednosti.

13.04.2019 10:40
Muzejski vlak v Radovljici
Ljubljana - Radovljica

Nostalgično potovanje z vlakom v Radovljico. Tam vas čakajo stojnice polne čokolade in pestro festivalsko dogajanje.

Gostilna Kunstelj, Gostilna Lectar, Gostišče Tulipan

V času Festivala čokolade gostilne v Radovljici in Lescah ponujajo posebne menije.

 

Aktualno & Blog

 

01.10.2019 13:32
S fotografijo gozda do brezplačnega lokalnega menija!

Tudi vi jeseni radi odhajate v gozd? Se vam ne zdi, da je gozd čudovit ko se v soncu lesketajo zlate barve jesenskega listja, ko nam zašumi pod nogami in nas osveži jesenski zrak? Delite z nami vaš jesenski gozd in se potegujte za lokalne menije Okusov Radol'ce!

24.09.2019 11:30
Dogodek poteka v znamenju sodelovanja
Okusi Radol'ce 2019

Vstopnice za otvoritveno večerjo Okusov Radol'ce in darilne bone za lokalne menije lahko letos kupite tudi preko spleta.

17.10.2018 13:56
Tri krožne ture za vse letne čase

zapisala Kaja Beton, oktober 2018, foto: Kaja Beton in Jošt Gantar

 

Jesen vztrajno barva liste in spreminja naravo v čudovito sliko na platnu. Podajte se na enega od naših predlaganih tur in uživali boste v barvah jeseni in čudoviti naravi.

Igriva, ustvarjalna in poučna družinska dogodivščina

Podajte se na doživetje v spremstvu ljubke čebelice. Ta bo otrokom razložila kje živi, kaj so njene naloge in kje nabira medičino. Po uspešno opravljenih nalogah vas čaka sladko presenečenje! 

Naziv vsebine

10.10.2019 12:39
Novosti v letošnji sezoni
10.10.2019 08:48
Daljinska pohodna pot vodi tudi skozi Radovljico
03.10.2019 09:53
01.10.2019 13:32
S fotografijo gozda do brezplačnega lokalnega menija!
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih