Skoči do osrednje vsebine

ČOKOLADNI vikend pobeg

Izkoristite prijetne aprilske temperature in Festival čokolade, ter nas obiščete in se prepričajte, da Radol'ca ni le najslajše mesto, temveč tudi eno najlepših mestec v Sloveniji.

Razlogov za obisk Radovljice je veliko, a tisti, ki jo je okronal z nazivom „najslajše slovensko mesto“, je doma v aprilu. FESTIVAL ČOKOLADE, ki se bo letos odvil v vikendu med 20. in 21. aprilom, bo Radovljico ponovno spremenil v pravo čokoladno mesto. Vabimo vas, da izkoristite prijetne aprilske temperature in Festival čokolade, ter nas obiščete in se prepričate, da Radol'ca ni le najslajše mesto, temveč tudi eno najlepših mestec v Sloveniji.

Radovljica v času Festivala čokolade postane pravo čokoladno mesto.

Da se vam bomo lahko dobro predstavili, predlagamo, da nas obiščete za cel vikend. Plan pa gre takole:

 

PREVOZ IN NASTANITEV:

Poiščite in rezervirajte svojo nastanitev. Izbirate lahko tudi med čokoladnimi vikend paketi, ki so jih za vas pripravile nekatere nastanitve. Pred prihodom preverite posebne čokoladne pakete, ki smo jih pripravili v sodelovanju s Slovenskimi železnicami ter posebno IJPP vikend ponudbo, ki omogoča ugodno potovanje z javnim prevozom v času vikenda. Sicer pa Radovljica velja za hitro in enostavno dostopno destinacijo, železniška in avtobusna postaja se nahajata le nekaj metrov od prizorišča. 

Preverite čokoladne vikend pakete in izberite svojega

PETEK:

Po službi se počasi odpravite proti Radovljici. Po prihodu in namestitvi obiščite eno od odličnih radovljiških gostiln in restavracij, najboljše so združene pod znamko Okusi Radol'ce. V njih vam bodo priznani kuhrski chefi Radovljico predstavili na poseben način, skozi okuse in jedi značilne za radolško okolje, pripravljene iz svežih, sezonskih, lokalno pridelanih surovin.

 

Okusi Radol'ce navdušujejo s svežimi in domačimi okusi

 

SOBOTA:

Dan za ČOKOLADO in zabavo, dan za največji in najslajši čokoladni dogodek. Če se nameravate do prizorišča odpraviti z avtom, ne skrbite. Brezplačna parkirišča, na katera vas bodo usmerili reditelji, so od vhodne točke oddaljena največ 600m oz. 5 minut hoje. Festivalsko dnevno vstopnico, ki stane 5eur in degustacijske kupone boste lahko kupili na označenem vhodu (radovljiški park). Za otroke in mladino do 18. leta je vstop brezplačen. Okušanje čokolade in pestro spremljevalno dogajanje bo letos osredotočeno na tri lokacije: radovljiški park, Linhartov trg in Radovljiško graščino.

 

PROGRAM 2024

 

Festival čokolade Radovljica je največji festival čokolade v Sloveniji

 

Festival čokolade je zares nekaj posebnega! Čokolade, aktivnost in ponudbe je dovolj za oba dni, zato ne hitite. Vzemite si čas, ne hitite med lokacijami, prepustite se dogajanju in raziščite vse kotičke, saj vas prav nekje vmes zagotovo čaka vaša najljubša čokoladna kombinacija ali doživetje.

 

Bogat izbor vrhunskih čokoladnih izdelkov in izjemnih okusov na vsakem koraku

Nešteto okusov in kombinacij. Kateri pa bo vaš najljubši?

 

Festival vsako leto preseneti z novostmi in različnimi dogajanji, nad katerimi so navdušeni vsi, stari, mladi, ljubitelji čokolade ali pa prijetnega festivalskega vzdušja. Še posebej pa so navdušeni otroci, ki zaradi živahnega dogajanja (otroške delavnice, plesne animacije, iger na prostem, poslikave obraza, cirkusantov in drugih zabavnih točk) pogosto pozabijo na čokolado. 

 

Koncerti, predstave, delavnice in zabavne točke se odvijajo oba festivalska dneva. 

 

NEDELJA:

Po sobotnem polnjenju baterij s čokolado, predlagamo, da nedeljsko dopoldne izkoristite za pohodni izlet po eni izmed tematskih poti ali pa na enega od razglednikov. Zagotovo vas bo prepričala katera izmed spodnjih fotografij. Opise poti pa lahko poiščete tukaj. Sicer pa, ne pozabite, tudi nedelja bo presenetila z zabavnim čokoladnim dogajanjem. Preverite možnosti in sestavite svoj nepozaben čokoladni odklop.

 

Peš na Pusti grad

 

Razgled s sv.Petra. Otroci se do cerkvice na hribu najraje povzpnejo po otroški trim stezi iz Krpina.

 

Sprehodite se iz Radovljice čez Fuxovo brv do razgledne točke Zjavka nad Kamno Gorico. 

 

 

Se vidimo v Radol'ci 20.in 21. aprila 2024!

 

 

Povezane novice

20.04.2024 00:00
Največji čokoladni dogodek v Sloveniji

Največji čokoladni dogodek in najbolj atraktivna kulinarična prireditev v Sloveniji.

Doživetje mesta čokolade
Voden čokoladen potep po Radovljici

Raziščite čokolado v najslajšem slovenskem mestu. Edinstveno doživetje s prav posebnim gostiteljem vključuje obisk izbranih s čokolado povezanih točk v očarljivem mestu in okušanje čokoladnih dobrot.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih