Skoči do osrednje vsebine

Otroška igrišča v Radovljici

Otroška igrišča v Radovljici in okolici

Zapisala Rebecca Svetina, marec 2019

 

Kje otroci dobijo vso energijo?! Ko se morajo vaši otroci malce zdivjati, vi pa bi radi le posedeli na klopi ali si privoščili kavo, razmislite o obisku teh otroških igrišč v Radovljici in na Bledu ter v njuni okolici. Vsako ima svoje prednosti.

Če potrebujete hitro odločitev, vam je v pomoč razpredelnica na koncu bloga, v nadaljevanju pa podrobnejši opisi izbranih igrišč.

 

Radovljica

Otroško igrišče v športnem parku v Radovljici

Otroško igrišče v športnem parku v Radovljici (zemljevid) je eno največjih ograjenih otroških igrišč v okolici. S svojim izredno aktivnim dveletnikom zelo rada zahajam sem! Opremljeno je z več gugalnicami in tobogani za otroke vseh starosti. Posebnost igrišča sta predor in most, na njem pa boste našli ne enega, temveč kar dva peskovnika! Prek drevesnih krošenj lahko opazujete okoliške hribe, meni pa so še posebej pri srcu malenkosti v ureditvi okolice, na primer grm glicinije spomladi in budleja poleti. Ves dan na igrišču lahko najdete nekaj sence, opremljeno pa je tudi z več klopmi, mizo za malico in manjšim nadstreškom, pod katerim si lahko poiščete zavetje, če vas preseneti dež. Kljub temu, da je igrišče veliko, kolo in psa pustite doma. V kotu igrišča najdete tudi kemično stranišče, za menjavo plenic pa bo potrebna improvizacija.

 

Dokler nisem postala mama, se nisem zavedala, kako izvrstno lokacijo ima to igrišče – nahaja se na priročni lokaciji med kampom Radovljica z bazenom in Športnim parkom Radovljica z nogometnimi in košarkarskimi igrišči, telovadnimi orodji za odrasle in drsališčem. Iz bližnje kavarne si lahko prinesete kavo, ali pa si ob odhodu v sosednji restavraciji privoščite pico. V primeru poškodbe pri igri sta zdravstveni dom in lekarna oddaljena le nekaj korakov. Parkirnih mest ob vhodu na igrišče je malo, zato pa ne manjka parkirnih površin v bližini.

Igrišče je odprto od 1. aprila do 31. oktobra.

Otroško igrišče v bližini starega metnega jedra Radovljice

Drugo otroško igriše v Radovljici (zemljevid) je razmeroma novo in se nahaja blizu starega mestnega jedra Radovljice. Odlično je za nekoliko večje otroke, z roba igrišča pa je izjemen pogled na dolino reke Save in vse do Triglava. Čeprav igrišče ni veliko, si boste tu lahko odpočili in uživali v razgledu. 

 

LESCE

Otroško igrišče v Lescah

Otroško igrišče v Lescah (zemljevid) je precej podobno tistemu v Radovljici in je opremljeno s podobnimi igrali za otroke do približno 12. leta. V celoti je ograjeno, mali obiskovalci pa se bodo verjento najbolj razveselili žične drče (zipline)! Z igrišča se na dve strani odpirajo čudoviti razgledi na okoliške gore in hribe, opazujte pa lahko tudi letala, ki vzletajo in pristajajo na bližnjem letališču. Miza za malico je pod nadstreškom, kar pride še posebej prav, če vas preseneti dež. Tudi na to igrišče je psom vstop prepovedan, boste pa tu našli 'pravo' stranišče, vendar ni opremljeno s previjalno mizo.

 

Otroško igrišče v Lescah je odprto od 1. marca do 31. oktobra od 8. ure zjutraj do mraka. V bližnji restavraciji si lahko privoščite kosilo ali večerjo. Če v Lesce prihajate z vlakom (železniška postaja Lesce/Bled), je od železniške postaje do otroškega igrišča le 5 min hoje, na poti pa najdete več kavarn in trgovin. Če prihajate z avtom, je na voljo dovolj parkirišč.

 

Otroško igrišče na Šobcu

V Kampu Šobec boste našli vse, kar potrebujete za zabavo z otroki – otroška igrišča, kavarne, restavracije, jezero, reko, igrišče za minigolf, košarkarska igrišča in drugo. Okoliški prebivalci se radi sprehodijo po kampu, igrajo na otroških igriščih, plavajo v jezeru ali si privoščijo oddih na bregu Save Dolinke.

 

Za mlajše otroke je ob restavraciji in kavarni na voljo manjše in novejše igrišče. Opremljeno je s toboganom, plezalnimi orodji in nekaj gugali na vzmet. Naročite si tortico in kavo, opazujte račke in pustite svoje otroke, da uživajo v igri!

 

Do večjega in dobro osenčenega otroškega igrišča boste prišli po le nekajminutnem sprehodu skozi kamp. Nahaja se v bližini jezera, a ne preblizu – tako lahko svojega otroka ujamete še preden skoči v vodo! Opremljeno je s tobogani, gugalnicami in prevesnimi gugalnicami, plezalnimi orodji, vrtiljakom, predorom in plezalno steno. V vročih dneh otroci lahko čofotajo v otroškem bazenu v jezeru, poleg igrišča pa je tudi manjša kavarna, ki je običajno odprta. V bližini obeh igrišč so stranišča, opremljena s previjalnimi mizami. V kampu bodo uživali tudi vaši kosmatinci, a jih morate imeti na povodcu. Plavajo lahko v reki, v jezeru pa ne.

 

Nevarnosti, da bi se vaši otroci začeli dolgočasiti ni, bolj verjetno je, da ne bodo vedeli, česa naj se lotijo prej. Za razliko od drugih otroških igrišč v okolici, boste tu za zabavo morda morali plačati. Od septembra do junija je obisk kampa brezplačen, v času kopalne sezone pa je potrebno plačati parkirnino in vstopnino v kamp. Cene so objavljene na spletni strani kampa. Celodnevni izlet lahko organizirate tako, da se z vlakom pripeljete v Lesce, od tam pa je do Šobca približno 20 minut hoje.

 

BEGUNJE

Otroško igrišče v Begunjah

Otroško igrišče v Begunjah (zemljevid) je med mamicami zelo priljubljeno. Zakaj? Ker se lahko sprostite in si privoščite kavo v tamkajšnji kavarni, medtem ko bodo vaši otroci varno tekali po ograjenem igrišču, opremljenem s tobogani, gugalnicami in peskovnikom. Igrišče je javno, zato za njegovo uporabo obisk kavarne ni potreben. Poskrbljeno je za pitno vodo, na voljo je dovolj parkirnih mest, v kleti pod kavarno pa je tudi javno stanišče (a pri previjanju se boste še vedno morali znajti). Poleg otroškega igrišča je tudi nogometno igrišče, zato je na dan tekem tu veliko ljudi. Vstop na igrišče psom ni dovoljen, lahko pa psa pripeljete s seboj v kavarno.

 

Na igrišču se lahko ustavite tudi med ogledom okoliških znamenitosti. Na drugi strani ceste je Muzej Avsenik. Tu sta odraščala brata Avsenik, ustanovitelja enega najbolj prepoznavnih narodnozabavnih ansamblov na svetu. Na koncu vasi lahko obiščete razvaline Gradu Kamen ali pa se odpravite na vzpetino k cerkvici Svetega Petra. Noge lahko razgibate tudi na trim stezi v Krpinu – ob izhodišču trim steze boste našli tudi drugo predlagano otroško igrišče v Begunjah.

 

Tako kot večina otroških igrišč v okolici, je tudi to primerno za otroke do 12. leta in je odprto od 1. marca do 31. oktobra od 8. ure zjutraj do mraka.

 

Otroško igrišče v Begunjah - Krpin

Drugo otroško igrišče v Begunjah (zemljevid) je ob izhodišču vzpona na Sveti Peter (cerkev Sv. Petra) ali trim steze »Trim Krpin«. Otroci so nad njim navdušeni, saj je opremljeno z več tobogani, plezalnimi orodji, gugalnicami in žično drčo (zipline). Če boste imeli srečo, se bodo na bližnjem pobočju pasli konji in krave, ki jih lahko opazujete, a bodite pozorni na električno ograjo. Poleg igrišča je kavarna, v kateri si lahko naročite kavo ali napitek, vendar ta ni vedno odprta (od ponedeljka do srede in ob petkih od 16. do 23. ure; ob četrtkih zaprto; ob sobotah in nedeljah od 13. do 23. ure). Če je kavarna zaprta, tu stranišča ne boste našli, parkirišče pa je veliko in s seboj lahko pripeljete tudi psa!

 

Veliko užitkov na otroških igriščih!

 

Je bil zapis uporaben? Spremljajte nas še naprej, saj pripravljamo tudi pregled družinam prijaznih kavarn in restavracij z igralnimi kotički in igrišči na prostem na območju Radovljice!

p.s. Tudi če je parkiranje brezplačno, nastavite parkirno uro in se tako izognite morebitnim parkirnim kaznim.

 

IGRIŠČA NA HITRO

 

  Radovljica Radovljica (pri lipi) Lesce Lesce - Šobec Begunje (Jurček) Begunje (Krpin)
Odprto  1. apr-31. okt vse leto 1. apr-31. okt vse leto 1. mar-31. okt vse leto
  8.00 do mraka 24ur 8.00 do mraka 24ur 8.00 do mraka 24ur
primerna starost 1-12 let 3-14 let 1-12 let 1-12 let 1-12 let 1-12 let
najboljše velikost igrišča razgledna točka zipline vse, ampak poleti vstopnina kava zipline
ograja da ne da ne da ne
senca deloma ne deloma da deloma deloma
voda (pipa) da ne da sanitarije kampa da ne
WC kemični wc ne da sanitarije kampa / restavracije da kadar je odprt bar
previjalna miza ne ne ne sanitarije kampa / restavracije ne  ne
klopi da da da da da da
mize za piknik da ne da v lokalu ne v lokalu
dovoljeni psi ne ne ne da ne da
kava v bližnjem lokalu ne v bližnjem lokalu da da popoldan
parking da da da da (poleti parkirnina) da da

Povezane novice

Otroško igrišče Krpin
Nostalgična igrala in TrimKrpin

V Begunjah na Gorenjskem vas v dolini Krpin čaka urejeno otroško igrišče, ki bi ga lahko imenovali tudi muzej na prostem. V neposredni bližni skozi gozd vodi otrokom prijazna trim steza.

Minigolf v Radovljici
Zabava za vso družino

Družabno doživetje z razgledom. Skupaj z otroci odigrajte igro minigolfa, nato pa jim dovolite, da za nekaj časa postanejo iskalci zlata.

Čebelja družinska dogodivščina Radovljica
Igriva, ustvarjalna in poučna družinska dogodivščina

V Radovljici, prestolnici slovenskega čebelarstva, se podajte na zabavno in poučno dogodivščino. Otroci bodo spoznali svet čebel, po uspešno opravljenih nalogah pa jih čaka sladko presenečenje! 

Festival Čokolade
Radolške prireditve za otroke

Zapisala Rebecca Svetina, februar 2019

 

Na plano s koledarčki, označite dogodke in nastavite opomnike! Radovljica ni zaspano mesto – Radovljica je polna dogodkov. Ne zamudite teh 12 družinam prijaznih dogodkov, nanizanih v nadaljevanju.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih