Skoči do osrednje vsebine

Festival se približuje - izbrana je naj pralina festivala!

28.03.2019 12:44

Na letošnji izbor za naj pralino se je prijavilo sedem čokoladnic, najboljšo je še pred festivalom izbrala strokovna žirija. V času festivala so tudi obiskovalci izbrali najboljšo med tremi finalistkami.

Izbor za naj pralino je tokrat potekal v Vili Podvin, tričlansko žirijo pa so sestavljali priznan Chef in vodja kuhinje v Vili Podvin Uroš Štefelin, vrhunski slaščičarski mojster Naser Gashi in kulinarična stilistka Kristina Smodila. Komisija je ocenjevala izvirnost, izgled, okus in tehnično izvedbo. LAskavi naziv NAJ PRALINA FESTIVALA ČOKOLADE 2019 je prejela čokoladnica Lucifer iz Velenja za pralino z imenom HONEY BUNNY.

 

Kot so zapisali v prijavi na tekmovanje je ta pralina »poklon naši kranjski čebeli in vsem ostalim čebelicam, ki tako pridno oprašujejo naš planet.« so zapisali pri Luciferju. Sestavljena je iz treh plasti: zgoščenega kostanjevega in akacijevega medu, medenega ganaša in hrustljavega vložka s praženo ajdo. Pralino je izdelal lastnik čokoladnice Lučo Žgank.

Člani komisije so bili enotni, da jih je Luciferjeva pralina prepričala v vseh točkah ocenjevanja: je najbolj izvirna, najbolje izgleda, je najbolj okusna, tehnična izvedba pa je zelo zahtevna, saj se plasti lepo dopolnjujejo in ločijo med seboj.

 

Drugo mesto je z majhno razliko točk zasedla pralina čokoladnice Tramontana iz Izole. Pralina PEACHY SUNSHINE, pri kateri so člani komisije izpostavili predvsem odlično prepletanje okusov jogurta in breskve, ima sveže sladko kisli okus, odličen predvsem za poletni čas.

 

Na tretje mesto pa se je uvrstila čokoladnica Rustika s KRAŠKO PRALINO, polnjeno s hišnim polnilom iz kraških fig in ganašem z okusom sveže bazilike in bele čokolade. Člani komisije so jo ocenili kot zelo izvirno v prepletanju nenavadnih okusov.

 

NAJ PRALINA PO IZBORU OBISKOVALCEV

V času 8. Festivala čokolade, med 12. in 14. aprilom 2019, so tudi obiskovalci izbirali naj pralino. Na voljo so imeli tri praline, ki jih je za najboljše izbrala strokovna žirija, in le kdor je poskusil vse tri, je lahko oddal svoj glas. Obiskovalci so med tremi finalistkami za najboljšo izbrali Kraško pralino čokoladnice Rustika, na drugem mestu je bila pralina Honey Bunny, na tretjem pa pralina Peachy Sunshine čokoladnice Tramontana. Med vsemi, ki so oddali svoj glas, je bila izžrebana ena oseba, ki se bo brazplačno udeležila kuharske šole z Urošem Štefelinom v Vili Podvin. Nagrade so se razveselili v Krškem.
 

 

VEČ V IZJAVI ZA MEDIJE

Povezane novice

16.04.2019 08:55
8. Festival čokolade

Pretekli konec tedna je v Radovljici potekal 8. Festival čokolade. Največji čokoladni dogodek v Sloveniji je kljub slabši vremenski napovedi privabil veliko obiskovalcev ter ponudil pestro izbiro čokolade in dogajanja.

(in ga zato ne smete zamuditi)

Zapisala Kaja Beton, marec 2019

 

To, da je radovljiški Festival čokolade največji in najboljši čokoladni dogodek v Sloveniji, že dolgo vemo, a verjamemo tudi, da je v resnici edini pravi festival te sladke pregrehe pri nas. Zakaj?

12.04.2019 19:00
Čokoladna večerja
Vila Podvin

Trije izjemni Chefi bodo s slovensko čokolado ustvarjali otvoritveno večerjo 8. Festivala čokolade.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih