Hladno vreme, a odličen obisk

16.04.2019 08:55

Pretekli konec tedna je v Radovljici potekal 8. Festival čokolade. Največji čokoladni dogodek v Sloveniji je kljub slabši vremenski napovedi privabil veliko obiskovalcev ter ponudil pestro izbiro čokolade in dogajanja.

FOTOGALERIJA
 

8. festival čokolade je pod streho in kljub slabi vremenski napovedi se je izkazalo, da čokolada zares sprošča hormon sreče in riše nasmehe na obraze. In vsa ta sreča je tokrat odpihnila tudi dež. S festivalom so bili zadovoljni tako razstavljalci kot tudi organizatorji.

 

Trije festivalski dnevi so letos v prvi vrsti postregli s čokolado in čokoladnimi slaščicami, hkrati pa še s pestrim programom na vseh lokacijah. Novosti v programu so bile dobro sprejete, saj je bilo povpraševanja in zadovoljnih obrazov veliko. Veliko je bilo zanimanja za zmagovalne tri praline po menenju strokovne žirije (več o tem), po festivalu pa smo dobili še zmagovalno pralino po mnenju obiskovalcev, in sicer je to postala Kraška pralina čokoladnice Rustika. Čestitamo!

 

Na festival spominja zofa v krožišču pred starim mestnim jedrom, ki bo tam ostala do nadaljnjega. Iz lesa jo je spretno izdelal umetnik Miro Rismondo, finančno pa jo je podprlo podjetje Lesnina. Na festivalu je bila prvič predstavljena tudi Medena dogodivščina po Radovljici, ki smo jo pripravili v sodelovanju S Pagon Športom in ki bo od maja dalje na voljo kot posebna družinska dogodivščina po Radovljici.

 

Da je radovljiški festival čokolade zares edini pravi festival čokolade dokazuje ponudba, ki je zares le čokoladna, pa tudi velik obisk iz cele Slovenije in tujine. V treh dneh je festival obiskalo ogromno domačih obiskovalcev, pa tudi organiziranih skupin iz Hrvaške, Avstrije, Italije, Bosne in Hercegovine in Srbije, ter veliko ostalih tujih turistov, ki v tem času dopustujejo v Sloveniji.  Letošnja novost, ki smo jo organizirali v sodelovanju s Zavodom za turizem Bled in Sava Hoteli je bil shuttle prevoz z Bleda, ki je bil prav tako dobro obiskan.

 

Prepoznavnost festivala so videli tudi nekateri pokrovitelji, ki so dodali svoj prispevek festivalu. Občina Radovljica festivalu že ves čas stoji ob strani, letos so festival podprli še: Zavarovalnica Triglav, ASP Lesce, Komunala Radovljica, Skaza, Lesnina XXXLTiskarna Medium, Gorenjka in Skupina Elektro Gorenjska. Na tem mestu se vsem pokroviteljem in vsem, ki nam pomagajo pri organizaciji festivala iskreno zahvaljujemo.

Seveda pa imajo ključno vlogo pri festivalu kakovostna ponudba manjših, večinoma družinskih čokoladnic, programskih izvajalcev in obiskovalcev

 

Čokoladni festival se bo v Radovljico vrnil spet prihodnje leto, in sicer med 17. in 19. aprilom, do takrat pa vas vabimo da v Radovljici in njeni okolici uživate v drugih sladkih doživetjih. 

 

IZJAVA ZA MEDIJE

 

 

Povezane novice

17.04.2020 00:00
Radovljica, 17.-19. april

Največji čokoladni dogodek in najbolj atraktivna kulinarična prireditev v Sloveniji.

01.06.2019 12:00
Okusi Piva Radovljica
Radovljica

V Radovljico prihajajo pivovarji iz vse Slovenije. Okusite odlična lokalna piva in se družite ob glasbi v čudovitem parku.

28.03.2019 12:44
8. Festival čokolade

Na letošnji izbor za naj pralino se je prijavilo sedem čokoladnic, najboljšo je še pred festivalom izbrala strokovna žirija. V času festivala so tudi obiskovalci izbrali najboljšo med tremi finalistkami.

 

Aktualno & Blog

 

5 družinskih aktivnosti, ki preženejo vročino

Zapisala Rebecca Svetina, julij 2019

 

Poletje se je letos začelo z vročinskim valom, po ohladitvi pa je še en vročinski val pred vrati. Preverili smo najboljše lokacije v Radovljici za plavanje, sladoled in uživanje poletja z majhnimi otroci.

19.06.2019 13:21
5 restavracij za najboljšim razgledom

Zapisala Adele Gray, junij 2019

 

Ker delam od doma, sta mi pri izbiri lokacije za kosilo ali večerjo enako pomembna tako sprememba okolice kot hrana, čeprav, iskreno, slabi hrani še tako dober razgled ne more pomagati.

10.07.2019 13:14
Nova sezona turističnega avtobusa

Tudi letos se lahko obiskovalci štirikrat tedensko odpeljejo po nova doživetja s turističnim avtobusom. 

06.05.2019 12:33
S čebelico po Radovljici

Radovljica bo kmalu bogatejša za novo doživetje za družine. Tematska dogodivščina S čebelico po Radovljici je namenjena spoznavanju čebel na igriv način in bo na voljo od 24. maja dalje.

Naziv vsebine

18.09.2019 14:26
09.08.2019 10:37
10.07.2019 13:14
Nova sezona turističnega avtobusa
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih