Skoči do osrednje vsebine

Hladno vreme, a odličen obisk

16.04.2019 08:55

Pretekli konec tedna je v Radovljici potekal 8. Festival čokolade. Največji čokoladni dogodek v Sloveniji je kljub slabši vremenski napovedi privabil veliko obiskovalcev ter ponudil pestro izbiro čokolade in dogajanja.

FOTOGALERIJA
 

8. festival čokolade je pod streho in kljub slabi vremenski napovedi se je izkazalo, da čokolada zares sprošča hormon sreče in riše nasmehe na obraze. In vsa ta sreča je tokrat odpihnila tudi dež. S festivalom so bili zadovoljni tako razstavljalci kot tudi organizatorji.

 

Trije festivalski dnevi so letos v prvi vrsti postregli s čokolado in čokoladnimi slaščicami, hkrati pa še s pestrim programom na vseh lokacijah. Novosti v programu so bile dobro sprejete, saj je bilo povpraševanja in zadovoljnih obrazov veliko. Veliko je bilo zanimanja za zmagovalne tri praline po menenju strokovne žirije (več o tem), po festivalu pa smo dobili še zmagovalno pralino po mnenju obiskovalcev, in sicer je to postala Kraška pralina čokoladnice Rustika. Čestitamo!

 

Na festival spominja zofa v krožišču pred starim mestnim jedrom, ki bo tam ostala do nadaljnjega. Iz lesa jo je spretno izdelal umetnik Miro Rismondo, finančno pa jo je podprlo podjetje Lesnina. Na festivalu je bila prvič predstavljena tudi Medena dogodivščina po Radovljici, ki smo jo pripravili v sodelovanju S Pagon Športom in ki bo od maja dalje na voljo kot posebna družinska dogodivščina po Radovljici.

 

Da je radovljiški festival čokolade zares edini pravi festival čokolade dokazuje ponudba, ki je zares le čokoladna, pa tudi velik obisk iz cele Slovenije in tujine. V treh dneh je festival obiskalo ogromno domačih obiskovalcev, pa tudi organiziranih skupin iz Hrvaške, Avstrije, Italije, Bosne in Hercegovine in Srbije, ter veliko ostalih tujih turistov, ki v tem času dopustujejo v Sloveniji.  Letošnja novost, ki smo jo organizirali v sodelovanju s Zavodom za turizem Bled in Sava Hoteli je bil shuttle prevoz z Bleda, ki je bil prav tako dobro obiskan.

 

Prepoznavnost festivala so videli tudi nekateri pokrovitelji, ki so dodali svoj prispevek festivalu. Občina Radovljica festivalu že ves čas stoji ob strani, letos so festival podprli še: Zavarovalnica Triglav, ASP Lesce, Komunala Radovljica, Skaza, Lesnina XXXLTiskarna Medium, Gorenjka in Skupina Elektro Gorenjska. Na tem mestu se vsem pokroviteljem in vsem, ki nam pomagajo pri organizaciji festivala iskreno zahvaljujemo.

Seveda pa imajo ključno vlogo pri festivalu kakovostna ponudba manjših, večinoma družinskih čokoladnic, programskih izvajalcev in obiskovalcev

 

Čokoladni festival se bo v Radovljico vrnil spet prihodnje leto, in sicer med 17. in 19. aprilom, do takrat pa vas vabimo da v Radovljici in njeni okolici uživate v drugih sladkih doživetjih. 

 

IZJAVA ZA MEDIJE

Povezane novice

12.04.2025 00:00
Največji čokoladni dogodek v Sloveniji

Največji čokoladni dogodek in najbolj atraktivna kulinarična prireditev v Sloveniji.

07.06.2024 00:00
Radovljica

V Radovljici se bodo ponovno družili craft pivovarji iz vse Slovenije. Okusite vrhunska piva v družbi odlične kulinarike ter se družite ob koncertih v čudovitem radovljiškem parku.

28.03.2019 12:44
8. Festival čokolade

Na letošnji izbor za naj pralino se je prijavilo sedem čokoladnic, najboljšo je še pred festivalom izbrala strokovna žirija. V času festivala so tudi obiskovalci izbrali najboljšo med tremi finalistkami.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih