Hladno vreme, a odličen obisk

16.04.2019 08:55

Pretekli konec tedna je v Radovljici potekal 8. Festival čokolade. Največji čokoladni dogodek v Sloveniji je kljub slabši vremenski napovedi privabil veliko obiskovalcev ter ponudil pestro izbiro čokolade in dogajanja.

FOTOGALERIJA
 

8. festival čokolade je pod streho in kljub slabi vremenski napovedi se je izkazalo, da čokolada zares sprošča hormon sreče in riše nasmehe na obraze. In vsa ta sreča je tokrat odpihnila tudi dež. S festivalom so bili zadovoljni tako razstavljalci kot tudi organizatorji.

 

Trije festivalski dnevi so letos v prvi vrsti postregli s čokolado in čokoladnimi slaščicami, hkrati pa še s pestrim programom na vseh lokacijah. Novosti v programu so bile dobro sprejete, saj je bilo povpraševanja in zadovoljnih obrazov veliko. Veliko je bilo zanimanja za zmagovalne tri praline po menenju strokovne žirije (več o tem), po festivalu pa smo dobili še zmagovalno pralino po mnenju obiskovalcev, in sicer je to postala Kraška pralina čokoladnice Rustika. Čestitamo!

 

Na festival spominja zofa v krožišču pred starim mestnim jedrom, ki bo tam ostala do nadaljnjega. Iz lesa jo je spretno izdelal umetnik Miro Rismondo, finančno pa jo je podprlo podjetje Lesnina. Na festivalu je bila prvič predstavljena tudi Medena dogodivščina po Radovljici, ki smo jo pripravili v sodelovanju S Pagon Športom in ki bo od maja dalje na voljo kot posebna družinska dogodivščina po Radovljici.

 

Da je radovljiški festival čokolade zares edini pravi festival čokolade dokazuje ponudba, ki je zares le čokoladna, pa tudi velik obisk iz cele Slovenije in tujine. V treh dneh je festival obiskalo ogromno domačih obiskovalcev, pa tudi organiziranih skupin iz Hrvaške, Avstrije, Italije, Bosne in Hercegovine in Srbije, ter veliko ostalih tujih turistov, ki v tem času dopustujejo v Sloveniji.  Letošnja novost, ki smo jo organizirali v sodelovanju s Zavodom za turizem Bled in Sava Hoteli je bil shuttle prevoz z Bleda, ki je bil prav tako dobro obiskan.

 

Prepoznavnost festivala so videli tudi nekateri pokrovitelji, ki so dodali svoj prispevek festivalu. Občina Radovljica festivalu že ves čas stoji ob strani, letos so festival podprli še: Zavarovalnica Triglav, ASP Lesce, Komunala Radovljica, Skaza, Lesnina XXXLTiskarna Medium, Gorenjka in Skupina Elektro Gorenjska. Na tem mestu se vsem pokroviteljem in vsem, ki nam pomagajo pri organizaciji festivala iskreno zahvaljujemo.

Seveda pa imajo ključno vlogo pri festivalu kakovostna ponudba manjših, večinoma družinskih čokoladnic, programskih izvajalcev in obiskovalcev

 

Čokoladni festival se bo v Radovljico vrnil spet prihodnje leto, in sicer med 17. in 19. aprilom, do takrat pa vas vabimo da v Radovljici in njeni okolici uživate v drugih sladkih doživetjih. 

 

IZJAVA ZA MEDIJE

Okusi piva Radovljica, 1. junij 2019

 

 

Povezane novice

17.04.2020 00:00
Radovljica, 17.-19. april

Največji čokoladni dogodek in najbolj atraktivna kulinarična prireditev v Sloveniji.

01.06.2019 12:00
Okusi Piva Radovljica
Radovljica

V Radovljico prihajajo pivovarji iz vse Slovenije. Okusite odlična lokalna piva in se družite ob glasbi v čudovitem parku.

28.03.2019 12:44
8. Festival čokolade

Na letošnji izbor za naj pralino se je prijavilo sedem čokoladnic, najboljšo je še pred festivalom izbrala strokovna žirija. V času festivala so tudi obiskovalci izbrali najboljšo med tremi finalistkami.

 

Kmalu v Radol'ci

 

Igriva, ustvarjalna in poučna družinska dogodivščina, od 24. maja dalje!

Z otroki se podajte na doživetje v spremstvu ljubke čebelice. Ta bo otrokom razložila kje živi, kaj so njene naloge in kje nabira medičino. Obiščite Čebelarski muzej in si oglejte njegove zaklade, za nagrado pa se posladkajte z medenjaki.

Na voljo od 24. maja dalje.

17.05.2019 19:00
Gostilna Avsenik, Begunje na Gorenjskem

Večer, posvečen Avsenikovi glasbi, slovenski kulinariki, ljudskim plesom in običajem ter gorenjski narodni noši.

01.06.2019 12:00
Okusi Piva Radovljica
Radovljica

V Radovljico prihajajo pivovarji iz vse Slovenije. Okusite odlična lokalna piva in se družite ob glasbi v čudovitem parku.

04.07.2019 20:00
Linhartov trg, Radovljica, julij

Prijeten ambient, odlični koncerti in okusna ponudba ulične prehrane Okusov Radol'ce.

 

Aktualno & Blog

 

21.03.2019 13:36
Nova publikacija destinacije Radol'ca

Radovljica z okolico je predstavljena v novem promocijskem katalogu, ki ga je izdal Javni zavod Turizem in kultura Radovljica.

Pregled najboljših otroških igrišč

Zapisala Rebecca Svetina, marec 2019

 

Kje otroci vzamejo vso energijo?! Ko se morajo vaši otroci malce zdivjati, vi pa bi radi le posedeli na klopi ali si privoščili kavo, razmislite o obisku teh otroških igrišč v Radovljici in na Bledu ter v njuni okolici. Vsako ima svoje prednosti.

05.05.2019 12:31
Čebelarski muzej Radovljica

Čebelarski muzej v Radovljici že 60 let hrani najdragocenejšo dediščino slovenskega čebelarstva.

06.05.2019 12:33
S čebelico po Radovljici

Radovljica bo kmalu bogatejša za novo doživetje za družine. Tematska dogodivščina S čebelico po Radovljici je namenjena spoznavanju čebel na igriv način in bo na voljo od 24. maja dalje.

Naziv vsebine

06.05.2019 12:33
05.05.2019 12:31
Čebelarski muzej Radovljica
16.04.2019 08:55
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih