Skoči do osrednje vsebine

Obišči in razišči, poletni turistični produkt

Hop-On Hop-Off avtobus je v letošnjem letu preoblikovan v poldnevne vodene izlete z avtobusom. Projekt povezuje destinacije in občine Radovljica, Bled, Tržič in Jesenice.

V preteklih letih je julija in avgusta goste Bleda in Radovljice na odkrivanje okolice vabil Hop-On Hop-Off avtobus, letos pa je produkt preoblikovan v poldnevne turistične izlete pod naslovom Obišči & Razišči. 

 

Julija in avgusta lahko gostje vsak dan v tednu odkrivajo eno destinacijo v družbi lokalnega vodnika. Ob ponedeljkih se zapeljejo v Dovžanovo sotesko in Tržič, ob torkih v Lipniško dolino na ogled Krope in Kamne Gorice, vsako sredo lahko prisluhnejo zgodbam Bleda in občudujejo ta alpski biser. Vsak četrtek izlet vodi na kratek ogled Brezij ter v očarljivo in zanimivosti polno Radovljico. Ob petkih je čas za Podljubeljsko dolino z rudnikom in taboriščem, v soboto pa za voden ogled slikovitega Gradu Kamen ter sprehod po Lambergovi poti do Begunj. Teden se zaključi v nedeljo z ogledom zanimivosti mesta Jesenice.

 

Poldnevni izleti spodbujajo k obisku manjših turističnih destinacij ter k rabi javnega prevoza ter povezovanje sosednjih destinacij.

 

Izleti so brezplačni za imetnike kartice ugodnosti Julijske Alpe: Radovljica in Julijske Alpe: Bled. Kartico gosta Radovljice prejmejo brezplačno vsi, ki minimalno dve noči bivajo v partnerskih nastanitvah v občinah Radovljica, Jesenice in Tržič. Kartico gosta Bleda lahko brezplačno prejmejo vsi, ki minimalno dve noči bivajo v partnerskih nastanitvah v občinah Bled ali Gorje. Kartico prejmete pri vašem ponudniku nastanitve.

 

Na izlet pa se lahko podajo tudi vsi ostali, ki jih vsebina zanima. Cena vodenega poldnevnega izleta je 25 € na osebo, brezplačno za otroke do 10 let. Nakup vozovnice je možen na avtobusu z gotovino, v turistično-informacijskih centrih Triglavska roža Bled, Radovljica, Tržič, Jesenice, Begunje ter na naši spletni strani.

 

Pri vseh izletih, razen sredinega izleta na Bled, avtobus potnike prične pobirati na Bledu v Veliki Zaki (Kamp Bled). Nadaljuje na avtobusnih postajah ter v večjih kampih do Radovljice (River Camping Bled, Kamp Šobec). Podrobnosti izletov in ure odhodov so navedene pri vsakem izletu posebej.

 

Tudi letos je bila za promocijo turističnega produkta izdana knjižica z opisi in podrobnostmi izletov. 

 

Oglejte si brošuro na spletu.

Povezane novice

Kovan zmaj v Kropi
vsako sredo

Obiščite slikovito trško jedro Krope, ter spoznajte bogato tradicijo kovanja in zgodbe iz življenja kroparskih  kovačev. Priložnost bo tudi za obisk kovačnice Vigenjc Vice, kjer boste lahko doživeli prikaz ročnega kovanja žebljev v živo.

vsako torek in nedeljo

Zgodovinsko mestno jedro Radovljice očara s slikovitim trgom, kulinariko in bogato ponudbo muzejev. Skrite uličice vam bo na vodenju po mestu pokazal lokalni vodnik.

vsak petek

Slavno zgodovino gradu Kamen vam bo predstavil lokalni vodnik, med raziskovanjem grajskih razvalin in bližnjih jamskih arheoloških najdišč pa se boste naužili tudi čudovitih razgledov na okoliške gore. 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih