Obišči in razišči, poletni turistični produkt

Hop-On Hop-Off avtobus je v letošnjem letu preoblikovan v poldnevne vodene izlete z avtobusom. Projekt povezuje destinacije in občine Radovljica, Bled, Tržič in Jesenice.

V preteklih letih je julija in avgusta goste Bleda in Radovljice na odkrivanje okolice vabil Hop-On Hop-Off avtobus, letos pa je produkt preoblikovan v poldnevne turistične izlete pod naslovom Obišči & Razišči. 

 

Julija in avgusta lahko gostje vsak dan v tednu odkrivajo eno destinacijo v družbi lokalnega vodnika. Ob ponedeljkih se zapeljejo v Dovžanovo sotesko in Tržič, ob torkih v Lipniško dolino na ogled Krope in Kamne Gorice, vsako sredo lahko prisluhnejo zgodbam Bleda in občudujejo ta alpski biser. Vsak četrtek izlet vodi na kratek ogled Brezij ter v očarljivo in zanimivosti polno Radovljico. Ob petkih je čas za Podljubeljsko dolino z rudnikom in taboriščem, v soboto pa za voden ogled slikovitega Gradu Kamen ter sprehod po Lambergovi poti do Begunj. Teden se zaključi v nedeljo z ogledom zanimivosti mesta Jesenice.

 

Poldnevni izleti spodbujajo k obisku manjših turističnih destinacij ter k rabi javnega prevoza ter povezovanje sosednjih destinacij.

 

Izleti so brezplačni za imetnike kartice ugodnosti Julijske Alpe: Radovljica in Julijske Alpe: Bled. Kartico gosta Radovljice prejmejo brezplačno vsi, ki minimalno dve noči bivajo v partnerskih nastanitvah v občinah Radovljica, Jesenice in Tržič. Kartico gosta Bleda lahko brezplačno prejmejo vsi, ki minimalno dve noči bivajo v partnerskih nastanitvah v občinah Bled ali Gorje. Kartico prejmete pri vašem ponudniku nastanitve.

 

Na izlet pa se lahko podajo tudi vsi ostali, ki jih vsebina zanima. Cena vodenega poldnevnega izleta je 25 € na osebo, brezplačno za otroke do 10 let. Nakup vozovnice je možen na avtobusu z gotovino, v turistično-informacijskih centrih Triglavska roža Bled, Radovljica, Tržič, Jesenice, Begunje ter na naši spletni strani.

 

Pri vseh izletih, razen sredinega izleta na Bled, avtobus potnike prične pobirati na Bledu v Veliki Zaki (Kamp Bled). Nadaljuje na avtobusnih postajah ter v večjih kampih do Radovljice (River Camping Bled, Kamp Šobec). Podrobnosti izletov in ure odhodov so navedene pri vsakem izletu posebej.

 

Tudi letos je bila za promocijo turističnega produkta izdana knjižica z opisi in podrobnostmi izletov. 

 

Oglejte si brošuro na spletu.

Povezane novice

Dovžanova soteska
vsak ponedeljek: Bled - Dovžanova soteska - Tržič -Bled

Vsak ponedeljek v juliju in avgustu.

V družbi lokalnega vodnika odkrijte skrivnosti edinstvene Dovžanove soteske in spoznajte bogato kulturno dediščino in zgodbe iz obrtniškega mesta v objemu Karavank.

Kovan zmaj v Kropi
vsak torek: Bled – Kropa – Kamna Gorica – Bled

Vsak torek v juliju in avgustu

Kovana lepota narave, zibelka kovaštva, Male Benetke, so poimenovanja za kraje ki jih boste obiskali. Spoznajte bogato tradicijo kovanja in obiščite slikovita stara jedra Krope in Kamne Gorice.

Bled z jezerom in otokom
vsako sredo: Radovljica - Bled - Radovljica

Vsaka sreda v juliju in avgustu

Doživite slovenski biser na sprehodu z lokalnim vodnikom. Skozi zgodbe lokalnega vodnika boste spoznali izjemne naravne lepote in bogato kulturno dediščino kraja z okolico. Doživetje lahko nadgradite z edinstveno blejsko kulinariko. 

Linhartov trg, Radovljica
vsak četrtek: Bled - Brezje - Radovljica - Bled

Čudovit izlet v staro mestno jedro Radovljice, ki velja za eno najlepših v Sloveniji. Zgodbe najslajšega slovenskega mesta in največjega romarskega središča vam bo približal lokalni vodnik.

Taborišče Ljubelj
vsak petek: Bled - Šentanski rudnik - Ljubelj - Bled

Vsak petek v juliju in avgustu.

Obiščite nekdanji rudnik živega srebra v bližini Tržiča in spominski parki nekdanjega koncentracijskega taborišča na Ljubelju. 

Begunje na Gorenjskem
vsaka sobota: Bled - Grad Kamen - Begunje - Bled

Vsaka sobota v juliju in avgustu

Pohodniško obarvan izlet z avtobusom boste pričeli na Gradu Kamen, od koder se boste po vodenem ogledu podali po tematski Lambergovi poti v Begunje na Gorenjskem.

vsaka nedelja: Bled - Jesenice - Bled

Vsaka nedelja v juliju in avgustu.

Na izletu v mesto jekla in cvetja boste odkrili zanimive zgodbe Jesenic in se prepustili fužinarskim in hokejskim spominom.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih