Skoči do osrednje vsebine

Dovžanova soteska

Edinstvena Dovžanova soteska in mesto Tržič

Vsak ponedeljek v juliju in avgustu.

V družbi lokalnega vodnika odkrijte skrivnosti edinstvene Dovžanove soteske in spoznajte bogato kulturno dediščino in zgodbe iz obrtniškega mesta v objemu Karavank.

Mestno jedro Tržiča
Tržiški muzej

Na sprehodu po slikoviti Dovžanovi soteski vam bo lokalni vodnik razkril njeno izjemno geološko bogastvo. Nadaljevali boste z ogledom starega mestnega jedra Tržiča nižje v dolini, ki ga je zaznamovala bogata obrtniška preteklost.

 

Izlet vključuje:

  • voden ogled Dovžanove soteske
  • voden ogled mestnega jedra Tržiča
  • vodenje na avtobusu
  • organizacijo izleta

 

Cena dnevne vozovnice: 25 €, otroci do 10 leta brezplačno.
BREZPLAČNO s kartico ugodnosti Julijske Alpe: Radovljica in Julijske Alpe: Bled.

Odhod iz Bleda ob 9.00, povratek na Bled ob 13.30.

 

Opis izleta

Izlet pričenjamo v Dovžanovi soteski – slikoviti dolini z izjemnim geološkim bogastvom, kjer vam bo lokalni vodnik razkril čudovito zgodbo o nenavadnih živih bitjih in spreminjanju okolij v daljni geološki preteklosti. 

Polni novih spoznanj se boste odpeljali v tržiško mesto jedro. Tam vas pričaka zmaj iz petelinjega jajca, ki je po legendi kriv za nastanek današnjega Tržiča. Poleg te legende boste v družbi lokalnega vodnika spoznali še zgodbe o čevljarjih, nogavičarjih, usnjarjih, barvarjih in kovačih, ki so v cvetočem obrtniškem mestu za svoje delo izkoriščali vodno silo Mošenika in Tržiške Bistrice ter bližino živahne trgovske poti preko Ljubelja. 

Po vodenem ogledu mesta si lahko ob plačilu vstopnice v zanimivem ambientu nekdanje usnjarne oglejte še sodobno prenovljeni Tržiški muzej, ki je s svojimi interaktivnimi razstavami obrti in Slovenskega smučarskega muzeja zelo zanimiv za odrasle in otroke ali pa se v ambientu Kurnikove hiše, najstarejše hiše v mestu preizkusite se v peki tržiške flike (kruhova pogača s smetano in kumino) in poskusite dobrote iz »svinjskih nebes«.

 

Na poti lahko obiščete tudi:

  • Tržiški muzej
  • Kurnikovo hišo
  • Spominsko sobo dr. Toneta Pretnarja
  • Livarno Mebron
  • Tekčeve jaslice

 

NAKUP VOZOVNICE NA SPLETU

Povezane novice

Taborišče Ljubelj
vsak petek: Bled - Šentanski rudnik - Ljubelj - Bled

Vsak petek v juliju in avgustu.

Obiščite nekdanji rudnik živega srebra v bližini Tržiča in spominski parki nekdanjega koncentracijskega taborišča na Ljubelju. 

Bled z jezerom in otokom
vsako sredo: Radovljica - Bled - Radovljica

Vsaka sreda v juliju in avgustu

Doživite slovenski biser na sprehodu z lokalnim vodnikom. Skozi zgodbe lokalnega vodnika boste spoznali izjemne naravne lepote in bogato kulturno dediščino kraja z okolico. Doživetje lahko nadgradite z edinstveno blejsko kulinariko. 

vsaka nedelja: Bled - Jesenice - Bled

Vsaka nedelja v juliju in avgustu.

Na izletu v mesto jekla in cvetja boste odkrili zanimive zgodbe Jesenic in se prepustili fužinarskim in hokejskim spominom.

Kovan zmaj v Kropi
vsak torek: Bled – Kropa – Kamna Gorica – Bled

Vsak torek v juliju in avgustu

Kovana lepota narave, zibelka kovaštva, Male Benetke, so poimenovanja za kraje ki jih boste obiskali. Spoznajte bogato tradicijo kovanja in obiščite slikovita stara jedra Krope in Kamne Gorice.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih