Skoči do osrednje vsebine

Od jeseniških fužin do zelenega Vintgarja

Vsaka nedelja v juliju in avgustu.

Na izletu v mesto jekla in cvetja boste odkrili zanimive zgodbe Jesenic in se prepustili fužinarskim in hokejskim spominom.

Obisk Jesenic vas bo presenetil, saj to ni le mesto jekla in hokeja, temveč v sebi skriva čudovito Staro Savo, tik nad mestom maja zacvetijo narcise, iz soteske Vintgar pa se preliva znameniti slap Šum. Obiskali ga boste na koncu nedeljskega izleta.

 

Izlet vključuje:

  • voden ogled mesta Jesenice
  • voden ogled muzejskega območja Stara Sava (za ogled zbirk muzejev je potrebno doplačilo)
  • ogled slapa Šum
  • vodenje na avtobusu
  • organizacijo izleta

 

Cena dnevne vozovnice: 25 €, otroci do 10 leta brezplačno.
BREZPLAČNO s kartico ugodnosti Julijske Alpe: Radovljica in Julijske Alpe: Bled.

Odhod iz Bleda ob 9.00, povratek na Bled ob 13.30.

 

Opis izleta

Nedeljski izlet bo povsem mestno obarvan. Nekaj zanimivih zgodb o zgodovini Jesenic boste slišali že na simpatični vožnji v Zgornjesavsko dolino. Mesto ima veliko dušo, pa vendar so vse razdalje tu majhne. Zato se boste na odkrivanje mestnih znamenitosti odpravili peš.
 

Lokalni vodnik vam bo navdušeno predstavil naravne in kulturne znamenitosti ter v vas vzbudil zanimanje, da Jesenice kdaj obiščete tudi sami. Ogledali si boste kip železarja v krožišču, se sprehodili skozi kostanjev drevored, na kratko postali na Čufarjevem trgu in pred Gimnazijo Jesenice, kjer so se kalili številni veleučenjaki.


Krožna pot vas bo peljala mimo gostišča Ejga, kjer svojo kulinarično zgodbo pišeta nekdanja smučarka Alenka Dovžan in hokejist Edvin Karahodžič. Skozi železniški podhod, bolj znan kot tunel hokejskih navdušencev, boste stopili na drugo stran reke Save - v športni park Podmežakla. Od tu pa vas čez Hermanov most odpeljemo naravnost v čas fužinarjev, rudarjev, Bucellenijev in Viktorja Ruarda. Za piko na i se po ogledu Stare Save z avtobusom odpeljete na Blejsko Dobravo, od koder se boste sprehodili do slapa Šum, ki tukaj izliva iz soteske Vintgar.

 

Na poti lahko obiščete tudi:

  • park na Stari Savi
  • mural in fotografsko galerijo Podobe dela
  • tehniška dediščina v muzeju na prostem

 

NAKUP VOZOVNICE NA SPLETU

Povezane novice

Dovžanova soteska
vsak ponedeljek: Bled - Dovžanova soteska - Tržič -Bled

Vsak ponedeljek v juliju in avgustu.

V družbi lokalnega vodnika odkrijte skrivnosti edinstvene Dovžanove soteske in spoznajte bogato kulturno dediščino in zgodbe iz obrtniškega mesta v objemu Karavank.

Kovan zmaj v Kropi
vsak torek: Bled – Kropa – Kamna Gorica – Bled

Vsak torek v juliju in avgustu

Kovana lepota narave, zibelka kovaštva, Male Benetke, so poimenovanja za kraje ki jih boste obiskali. Spoznajte bogato tradicijo kovanja in obiščite slikovita stara jedra Krope in Kamne Gorice.

vsak četrtek: Bled - Brezje - Radovljica - Bled

Pohodniško obarvan izlet nas vodi do skrivnostnih Peračiških slapov in naprej do znamenitega romarskega središča na Brezjah. Po pohodu in kratkem ogledu bazilike Marije Pomagaj obiščemo še staro mestno jedro Radovljice, ki vas gotovo očara s krasnim trgom, kulinariko in bogato ponudbo muzejev.

vsaka sobota: Bled - Grad Kamen - Begunje - Bled

Vsaka sobota v juliju in avgustu

Raziskovanje skrivnostnih razvalin srednjeveških gradov pričnemo na gradu Altgutenberg nad Tržičem. Po panoramski cesti nadaljujemo vožnjo do Begunj na Gorenjskem, kjer si na vhodu v dolino Drage ogledamo veličastne ostanke gradu Kamen, enega največjih gradov na slovenskem.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih