Skoči do osrednje vsebine

Očarljiva Radovljica

Zgodovinsko mestno jedro Radovljice očara s slikovitim trgom, kulinariko in bogato ponudbo muzejev. Skrite uličice vam bo na vodenju po mestu pokazal lokalni vodnik.

Linhartov trg, Radovljica
Cerkev sv. Petra v Radovljici
Radovljiška graščina

Opis izleta

Staro mestno jedro Radovljice velja za eno najlepših v Sloveniji. Skupaj z vodnikom boste spoznavali preteklost grajskega parka ter zgodbe starih meščanskih hiš in njihovih prebivalcev. Sprehodili se boste skozi edini ohranjen obrambni jarek v Sloveniji, ter vstopili v svetlo razkošje Radovljiške graščine. Z razgledne točke na koncu mesta se boste razgledali po Julijskih Alpah, dolini reke Save in zelenemu gorenjskemu podeželju. Po raziskovanju mesta lahko nato še sami obiščete katerega od številnih radovljiških muzejev, ali pa uživate v bogatem izboru izvrstne lokalne kulinarike.

 

Z lokalnim vodnikom si boste ogledali:

- staro mestno jedro Radovljice

- razgledno točko

- Radovljiško graščino

 

Dodatno lahko obiščete še :

-Čebelarski muzej Radovljica

-Lekarniški in alkimistični muzej

-Mestni muzej Radovljica (brezplačno s kartico gosta Radovljica)

-Lectarsko delavnico in muzej

-Galerijo Šivčeva hiša (brezplačno s kartico gosta Radovljica)

-Butično čokoladnico Radolška čokolada

 

BREZPLAČNO za vse obiskovalce

Vsako torek in nedeljo ob 10.00 uri (med 15.6-15.9.2023)

Zbirno mesto: TIC Radovljica (Linhartov trg 9, 4240 Radovljica)

 

Kako do Radovljice:

  • Z avtobusom: vozni red
  • Avtobus iz smeri Bleda (Glavna avtobusna postaja Bled 9.30 – Radovljica 9.44), od avtobusne postaje v Radovljici se skozi grajski park v nekaj minutah sprehodite do zbirnega mesta pri TIC Radovljica
  • S kolesom po kolesarski stezi oz. po turno kolesarskem omrežju 

 

Za več informacij se obrnite na turistično informacijski center v vašem kraju ali na recepcijo vašega nastanitvenega obrata.

Povezane novice

vsak ponedeljek

Slavno zgodovino gradu Kamen vam bo predstavil lokalni vodnik, med raziskovanjem grajskih razvalin in bližnjih jamskih arheoloških najdišč pa se boste naužili tudi čudovitih razgledov na okoliške gore. 

Kovan zmaj v Kropi
vsako sredo

Obiščite slikovito trško jedro Krope, ter spoznajte bogato tradicijo kovanja in zgodbe iz življenja kroparskih  kovačev. Priložnost bo tudi za obisk kovačnice Vigenjc Vice, kjer boste lahko doživeli prikaz ročnega kovanja žebljev v živo.

Hiše na Linhartovem trgu Radovljica
Vse znamenitosti Radovljice na enem sprehodu

Sprehod po Radovljici, ki poleg Linhartovega trga vključuje tudi druge znamenitosti in vas seznani z znanimi možmi iz Radovljice. Za lažjo orientacijo dodajamo tudi zemljevid.

Linhartov trg ob mraku
Najslajše mesto v Sloveniji

Sprehodite se po enem najlepših starih mestnih jeder v Sloveniji. Občudujte slikovite hiše iz 16. in 17. stoletja ter se poglobite v zgodbe, ki jih pišejo njihovi prebivalci.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih