Skoči do osrednje vsebine

Zgodbe dveh gradov: grad Kamen in grad Altgutenberg

Vsaka sobota v juliju in avgustu

Raziščite skrivnostne razvaline dveh čudovitih gradov. Najprej bomo obiskali grad Altgutenberg nad Tržičem nato pa še grad Kamen pri Begunjah.

Obiščite slikovita gradova Kamen in Altgutenberg. Zgodovino gradov vam bodo predstavili lokalni vodniki, med sprehajanjem po grajskih razvalinah pa se boste naužili čudovitih razgledov na okoliške gore. 

 

Izlet vključuje:

  • voden ogled gradov Kamen in Altgutenberg
  • vodenje na avtobusu
  • organizacijo izleta

 

Cena dnevne vozovnice: 25 €, otroci do 10 leta brezplačno.
BREZPLAČNO s kartico ugodnosti Julijske Alpe: Radovljica in Julijske Alpe: Bled.

Vsaka sobota v juliju in avgustu

 

Opis izleta

Sobotni izlet pričenjate nad Bistrico pri Tržiču, kjer se na vrhu konglomeratnega pomola skrivajo ostanki nekdaj mogočnega gradu Altgutenberg. Do grajske razvaline, ki ji domačini pravijo tudi Hudi grad, se je najprej potrebno vzpeti po kratki, a strmi gozdni poti. V družbi grajskega vodnika boste najprej spoznali bogato preteklost srednjeveškega gradu, nato pa se boste lahko okrepčali z malico iz nahrbtnika in se razgledali po gorah nad Tržičem. Med obiskom gradu si boste lahko ogledali tudi razstavo lesenih skulptur z naslovom "Gozdna bitja" in poiskali zakleto grajsko gospodično. 
Po ogledu gradu Altgutenberg nadaljujete vožnjo z avtobusom  po  znameniti panoramski cesti "Pod gorami" do Begunj na Gorenjskem, kjer vas ob vhodu v dolino Draga pozdravijo mogočne razvaline gradu Kamen. Znameniti grad, ki je nekoč varoval staro tovorniško pot prek Karavank, vas bo gotovo navdušil s svojo razsežnostjo in slikovito lego. V družbi lokalnega vodnika boste spoznali bogato zgodovino gradu, na katerem je v dolgih stoletjih prebivalo več plemiških družin. Med njimi najbolj poznana je rodbina Lambergov, saj je bil tukajšnji vitez Gašper II. Lamberg eden najbolj znanih turnirskih bojevnikov svojega časa. Sprehodili se boste po razvalinah gradu vse od grajskih teras do vrha razglednega stolpa iz 12. stoletja, od koder se ponujajo čudoviti razgledi na grad, dolino Drago in goro Begunjščico. 

 

Opozorilo: Na trasi izleta Zgodbe dveh gradov ni predvidenih postankov v gostinskih lokalih, zato predlagamo, da pijačo in prigrizek prinesete s seboj. Ob poti sta dva pitnika, kjer se je mogoče oskrbeti s čisto pitno vodo. 
 

 

 

KUPITE IZLET NA SPLETU

 

Povezane novice

Grad Kamen
Dom narodno-zabavne glasbe

Begunje pod goro Begunjščico so rojstni kraj slovenske narodno-zabavne glasbe in kraj navdiha za številne pesmi Slavka Avsenika.

Zgornji Otok
Postojanki ob nekdanji Cesarski cesti

Ohranjene kmečke hiše ob lokalni cesti, nad njimi pa obzidana cerkvica sv. Janeza Krstnika.

Etnološki muzej Mošnje
Od Vile Rustice do Vile Podvin

Mošnje vas bodo presenetile s svojo bogato preteklostjo. 

Brezje
Slovensko romarsko središče

Brezje so najbolj poznane po Baziliki Marije Pomagaj, ki sem privablja romarje iz Slovenije in tujine. 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih