Skoči do osrednje vsebine

Na svetovno prvenstvo v PLANICO 2023 iz Radol'ce

26.01.2023 10:14

Če se odpravljate na Svetovno prvenstvo Planica 2023 iz Radovljice, so tukaj zbrane pomembne informacije o dogodku. Vsi, ki imate vstopnice za dogodek, se lahko v Planico brezplačno odpeljete z vlakom.

Planica bo med 21. februarjem in 5. marcem 2023 prizorišče največjega športnega dogodka v zgodovini Slovenije. Otvoritvena slovesnost bo potekala 21. februarja ob 20:23 uri zvečer v Kranjski Gori, sledilo ji bo enajstdnevno športno dogajanje v dolini pod Poncami. Tekmovalci se bodo v času dogajanja pomerili v treh disciplinah – smučarskemu teku, smučarskih skokih in nordijski kombinaciji. Vse skupaj se bo 5. marca zaključilo s 50-kilometrsko tekaško preizkušnjo za moške in slavnostnim zaprtjem.

 

PROGRAM DOGODKOV

 

PRIZORIŠČI: 

Kranjska gora: Središče druženja vseh športnih navdušencev, otvoritvene slovesnosti in spektakularnih večernih podelitev odličij.

Planica: Navijači bodo lahko spremljali najmanj dve tekmi na dan, bogat glasbeni program ter spremljevalni dogodki

 

foto: Facebook Kranjska Gora

NA DOGODEK IZ RADOVLJICE

Radovljica s svojo lego in dobrimi prometnimi povezavami predstavlja odlično izhodišče za obisk dogajanja v Kranjski Gori in Planici. Od prizorišč je oddaljena le dobrih 40min vožnje z avtom. Mesto in okolica vas bo poleg enostavne dostopnosti navdušila tudi z vidika pestrega izbora nastanitev, dobre gostinske ponudbe in zanimive okolice. Obiščite dogodke v Planici iz Radovljice.

NASTANITVE  KULINARIKA  ZIMA V RADOVLJICI

 

Z AVTOM, AVTOBUSOM ALI BREZPLAČNIM PREVOZOM

 

Dogodek bo organiziran trajnostno, zato bo v športni raj pod Poncami imelo dostop le omejeno število vozil tekmovalnih ekip in televizijskih hiš. Za obiskovalce, ki prihajajo z avtomobilom bodo urejena parkirišča in brezplačni krožni transferji, ki bodo obiskovalce iz okoliških parkirišč (Kranjska Gora, Rateče, Podkoren) pripeljali do vstopne točke pri krožišču v Ratečah. Od tam se boste po približno kilometer dolgi poti sprehodili do prizorišča. Iz Radovljice proti Kranjski Gori se lahko odpravite tudi z avtobusom iz Radovljice, ki vozi vsako uro. Cena vozovnice Radovljica-Kranjska Gora v eno smer je 5.20Eur. Organizirani bodo tudi brezplačni prevozi z vlakom iz kjerkoli v Sloveniji (tudi Radovljice) do Jesenice od koder se boste naprej do vstopnih točk v Planici odplejali brezplačno z avtobusom. Preverite vozni red in si zagotovite brezplačne povratne vozovnice. Koriščenje ugodnosti bo mogoče le ob predložitvi vstopnice za dogodek. Direktno do vstopne točke v Ratečah vas brezplačno odpelje tudi avtobus z Bleda. 

 

AVTOBUS IZ RADOVLJICE  BREZPLAČNO Z VLAKOM   BREZPLAČNO Z BLEDA

 

Radovljica

nakup vstopnic

Vstoipnice so že v prodaji, nakup je možen preko spletne strani oz. na vseh prodajnih mestih Eventim.

Cena dnevne vstopnice se giblje med 15 EUR do 64 EUR za stojišča.

Za otroke med 7 in 14 let bo veljal 50% popust.

Otroci do šest let si bodo lahko tekme svetovnega prvenstva ogledali brezplačno.

 

VSTOPNICE

 

Enostavno na dogodke v Planico iz Radovljice. Vabljeni. 

Povezane novice

Smučarsko pohodništvo

Edinstvena ponudba smučarskih pohodov po zasneženi Jelovici. Enodnevni in večdnevni vodeni izleti s smučmi. 

07.09.2022 14:10
Ideje za bolj trajnosten obisk Radol'ce

Vsako potovanje pušča sledi v okolju, zato je prav, da jih čim bolj zmanjšamo. Pripravili smo nekaj enostavnih predlogov. 

Radovljica nad dolino reke Save
7 razlogov in izletniških idej

Radovljica se je s ponudbo v starem mestnem jedru in s tematskimi potmi priljubila tudi družinam. Če vas k nam pripelje vlak, bo otroško doživetje še polnejše!

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih