Skoči do osrednje vsebine

Vodeni smučarski pohodi po Jelovici

Edinstvena ponudba smučarskih pohodov po zasneženi Jelovici. Enodnevni in večdnevni vodeni izleti s smučmi. 

Jelovica je alpska planota, ki je skoraj v celoti porasla z gozdom. Prav to jo dela posebno, zanimivo in skrivnostno. Na planoti ni naselij, po njej vodijo le gozdne ceste, ki so večinoma neoznačene. To je tudi razlog, da jo ne obišče veliko ljudi. Pozimi, ko jo prekrije sneg, na njej ne srečamo skorajda nikogar in smo takorekoč v divjini. Odlikujejo jo spokojnost, tišina, na njenih robovih pa čudoviti razgledi. Pozimi je po Jelovici najlažje potovati s smučmi. Obisk planote predstavlja počitek in rekreacijo obenem.

 

Podajte se na organiziran enodnevni ali več dnevni voden smučarsko pohodniški izlet, na katerem boste lahko v spremstvu izkušenega vodnika in domačina brezskrbno odkrivali skrivnostne planine, razgledne točke, predvsem pa uživali v lepoti zasneženega, skorajda pravljičnega smrekovega gozda. 

 

ZAHTEVNOST

Za aktivnost je potrebno imeti srednjo kondicijo, saj gre za razgiban teren in je potrebno premagati nekaj sto višinskih metrov. Zaželjeno je osnovno znanje teka na smučeh, predvsem klasične tehnike. Pot poteka po obstoječih gozdnih poteh in vlakah in je srednje zahtevna. Trasa in njena težavnost se po predhodnem dogovoru z izvajalcem lahko prilagodi.

 

Termini in cena: (enodnevni izlet)

Januar: 10., 13., 14. 17., 18., 24., 27., 28., 31.1.2023
Februar: kontaktiraje izvajalca

Cena: 40,00 EUR/udeleženca

PROGRAM

 

Termini in cena: (tridnevni izlet)

Januar: 6.-8.1.2023, 20.-22.1.2023
Februar: 3.-5.2.2023, 17.-19.2.2023
Marec: 3.-5.3.2023, 17.-19.3.2023, 31.3.-2.4.2023

Cena: 230,00 EUR/udeleženca

PROGRAM

 

Možnost najema opreme. 

Možnost organiziranega prevoza do izhodišča. 

 

 

Dodatne informacije in prijave:

Izvajalec in vodnik: Mitja Kapus, domačin iz Kamne Gorice pod Jelovico

e-mail: mkakcija@gmail.com

tel. št. +386 41 471 785

 

*Program se glede na vremenske in snežne razmere lahko ustrezno prilagodi in spremeni. Jelovica je zadosti velika, da omogoča različno izbiro poti. V primeru neustreznih snežnih razmer, ekstremno slabih vremenskih razmer ali zaradi višje sile se lahko pohod prestavi ali odpove. Program se izpelje, če je najmanj 6 prijavljenih.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih