Skoči do osrednje vsebine

Radovljica ko dežuje

Kaj početi ko dežuje?

13.09.2022 21:00

Nedvomno je obisk destinacije najlepši v dnevih brez dežja, a tudi ko dežuje boste imeli v Radovljici in njeni okolici kaj početi. Predstavljamo naš izbor .

Radovljica velja za najbolj sončno mesto na Gorenjskem, a vseeno to ne pomeni, da dežja tukaj ni. Čeprav po vsakem dežju posije sonce, pa si želimo, da je vaš obisk Radol'ce zanimiv tudi v dežju. 

 

MUZEJI IN GALERIJE

Naš prvi namig so nedvomno muzeji. Široka izbira omogoča, da vsak najde tematiko, ki ga zanima, nekateri pa so posebej zanimivi tudi za otroke. Prva izbira za vse generacije je navadno Čebelarski muzej, ki s sodobno razstavo in interaktivnimi vsebinami nagovarja tudi otroke. Na drugi strani Linhartovega trga je izjemno zanimiv Lekarniški in alkimistični muzej, v katerem vas čaka prava alkimistova dogodivščina. Prave rešitve nalog vam namreč prinesejo diplomo iz alkimije!
 

Zelo zanimiva pa sta tudi dva muzeja v Begunjah. Muzej Asenik je odlična izbira za ljubitelje narodno-zabavne glasbe. V deževnih dnevih se boste tam lahko naposlušali skladb iz bogatega repertoarja legendarnega Ansambla Avsenik. Prav tako v Begunjah pa lahko obiščete tudi Alpski smučarski muzej Elan, ki je obvezen postanek za vse navdušence nad tem zimskim športom. Muzej ima tudi nekaj točk zanimivih za otroke in simulator smučanja. Izkoristite deževen dan za družinsko tekmo v smučanju!

Obisk muzejev je odlična izbira v vsakem vremenu

Obisk muzejev je zanimiv v vsakem vremenu. 

 

KULINARIČNA DOŽIVETJA

Deževno vreme je izvrstna priložnost, da si privoščite dolgo kosilo pri katerem od kuharskih mojstrov. Uživajte v degustacijskih menijih ali pa izberite vinsko ali čokoladno degustacijo. Vinoteka Sodček vam lahko pripravi degustacijo vin ob sirih in pršutu, v Radolški čokoladnici pa se lahko dogovorite za posebno vodeno degustacijo. 

Odlična kulinarika se prileže ne glede na vreme.

 

SPREHOD po mestu

Če le ne dežuje premočno, se z dežniki podajte na sprehod med kulturnimi spomeniki Radovljice. Pot je večinoma tlakovana, vodi pa mimo kavarn, galerij in muzejev, ki vam ob večjem nalivu ponujajo zavetje. Sprehod pričnite s secesijskimi vilami na Gorenjski cesti, nadaljujte z znamenitostmi Linhartovega trga in se sprehodite vse do Vurnikovega mavzoleja na pokopališču. Poti boste najlažje sledili z uporabo navigacije.

 

PLEZALNI CENTER D'RANCH

V Vrbnjah, majhni vasi v bližini Radovljice, je urejen pokrit plezalni center, ki ga vodi Domen Škofic. Imajo steno za otroke in velik razpon težavnostnih smeri za manjše in večje poznavalce športnega plezanja. V kolikor nimate svoje opreme, pridite z lahkimi športnimi copati, ostalo opremo pa si lahko izposodite. 

 

Plezalni center v Vrbnjah pri Radovljici

 

KOPANJE IN RAZVAJANJE

Zaplavajte v pokritem olimpijskem bazenu oz. si privoščite sprostitveno masažo in obisk savne pri enem od radovljiških ponudnikov. Ponudbo in odpiralni čas lahko preverite na povezavah:

 

PO LOKALNIH NAKUPIH

Obiščite trgovinice radovljiških rokodelcev in izberite svoj unikatni izdelek, ki vas bo spominjal na oddih v Radovljici. Radovljica je bila od nekdaj dežela ustvarjalnih ljudi, zato vas bodo svojo spretnostjo in kvalitetnimi izdelki zagotovo navdušili. Poleg rokodelskih izdelkov vas v domačih trgovinicah čakajo tudi lokalne dobrote. Poiščite svoje najljubše okuse medu, čokolade, napitke, zelišča in druge dobrote ter jih ob vrnitvi z oddiha delite s svojimi prijatelji.

Po spomin na Radovljico.

 

NA VOŽNJO Z VLAKOM

V primeru dežja vas vlak morda ne bo popeljal na sonce, bo vas pa popeljal na brezskrbno vožnjo skozi čudovito pokrajino. Ob reki Savi železnica vodi v Kranj, Škofjo Loko in Ljubljano. V nasprotni smeri pa vas vodi na Jesenice in v avstrijski Villach. Če na Jesenicah prestopite, pa se po Bohinjski progi zapeljete na nostalgično potovanje skozi predore na Primorsko. Nedvomno eno najboljših deževnih doživetij v Julijskih Alpah. 

Z vlakom na izlet v dežju

Z vlakom na izlet

 

V KINO

Slabo vreme je kot nalašč za ogled dobrih filmov. V Radol'ci zanje poskrbi Linhartova dvorana. Preverite kateri filmi so na sporedu danes in se odpravite v kino.

 

KOLEDAR DOGODKOV

Radovljica je prizorišče zanimivih prireditev preko celega leta. Preverite koledar dogodkov, morda se ravno danes odvija kaj po vašem okusu.

 

NA IZLET

Iz Radovljice lahko hitro dosežete še druge znamenitosti in kraje. Z malo sreče se jih je slabo vreme izognilo. Poznate že vse skrivne kotičke in zanimive zgodbe naše čudovite prestolnice? Kaj pa če na poti do sončne obale raziščete eno od čudovitih jam ali pa enostavno preživite dan v zdravilišču oz. vodnem parku, spotoma pa obiščete še vinsko klet in si za s seboj napolnite steklenico vrhunskega domačega vina. Na dneven izlet vas odpeljejo tudi agencije

Čarobni podzemni svet.

 

Z zgornjimi predlogi boste zagotovo vi presenetili vreme in ne obratno. Za ideje o aktualnih aktivnosti vas vabimo, da nas kontaktirate oz. obiščete v TIC Radovljica.

Povezane novice

Jesen ob Fuxovi brvi čez reko Savo
Družinski poldnevni pohodi v okolici Radovljice

Čudovito vreme, šolske počitnice in kup otroške energije. Podajte se na prijetne družinske pohode v čudovito okolico Radovljice.

Muzej o eni najboljših smučk na svetu

Muzej je doživetje za vso družino, saj poleg vpogleda v razvoj Elanovih smuči ponuja tudi interaktivne točke.

01.09.2023 08:00
Narava, kultura in odlična kulinarika

Jesen je izvrsten čas za izlete po Sloveniji. Naj bodo to pohod v naravo ali spoznavanje kulturne dediščine, vsekakor k njim sodi tudi obisk dobre gostilne. Preberite naše tokratne predloge za jesenski izlet v okolico Radovljice.

07.06.2019 17:00
Otvoritev novega muzeja

Na Linhartovem trgu vrata odpira Lekarniški in alkimistični muzej. Predstavljal bo vpogled v pretekli dve tisočletji svetovne farmacije s poudarkom na njenem razvoju na slovenskem ozemlju.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih