Skoči do osrednje vsebine

Poletje v Radol'ci

22.05.2024 14:09

Se še niste odločili kje boste preživeli poletne počitnice oz. iščete ideje kam na dnevni izlet? V Radol'c se boste zagotovo imeli fajn.

V Radol'c se vedno kaj dogaja. V sklopu poletnega prireditvenega dogajanja se bo zvrstilo preko 100 dogodkov,  obiskovalci, ki bodo bivali v destinaciji najmanj 3 noči, pa bodo tudi letos lahko koristili ugodnosti, ki jih prinaša Kartica gosta Julijske Alpe: Radovljca. V sklopu poletnih vodenih ogledov bodo med 15.6 in 15.9, vsak teden, organizirani vodeni ogledi po stari Radovljici, Kropi in razvalinah gradu Kamen. Poleg predstavitve glavnih prireditev v letošnji poletni sezoni vam spodaj podajamo še ostale informacije, ki jih je dobro vedeti če letos prihajate na dopust ali izlet v Radol'co. 

 

KOLEDAR POLETJE 2024

 

V RADOVLJIŠKO POLETJE VSTOPAMO S FESTIVALOM OKUSI PIVA IN MEDNARODNIM FESTIVALOM SWINGA 

Prva v vrsti poletnih prireditev v Radol'ci je Festival Okusi Piva, ki je na sporedu v petek 7. in soboto 8. junija. V parku v bližini starega mestnega jedra se bodo predstavljali slovenski ponudniki craft piva in lokalni kuharski chefi. Dogodek je odlična priložnost za ljubitelje piva in dobre hrane, da preizkusijo raznovrstne okuse in se družijo v prijetnem ambientu. Oba festivalska dni bodo pospremili odlični koncerti (Guni, Kokosi in If Floyd: Tribute to Pink Floyd) ter pestro dogajanje za otroke. 

 

Po festivalu Okusi Piva, bo v sklopu mednarodnega festivala swinga Shake the Changev petek 21. in soboto 22. junija organiziran plesno-glasbeni večerni program za vse obiskovalce trga. Staro mestno jedro bo oba dni zaživelo v ritmu swinga za katere bosta poskrbeli skupini Swingwagon in Pickpocket swingers. S slastnimi uličnimi dobrotami na dogodku nas bodo razvajali lokalni kuharski chefi Okusi Radol'ce.

 

JULIJSKI ČETRTKI NA TRGU

Julijski četrtki so v starem mestnem jedru Radovljice tradicionalno rezervirani za večerno druženje ob ulični kulinariki in odlični glasbi. Preko celega meseca se bodo zvrstili štirje četrtkovi koncerti, domačih in tujih glasbenikov. Na prvi četrtkov julijski večer bo na trgu nastopil Pedro Makay, ki nas bo z vročimi ritmi popeljal na Karibe, Afriko in Španijo. Teden kasneje Ana Soklič slovenska pevka iz Bohinja,  tretji večer indie-pop skupina Tretji kanu iz Novega mesta z gostom Bort Ross, na zadnjem večeru pa bomo lahko prisuhnili pihalnemu orkestru iz Beglije in slovenski skupini Enjoy your privacyVse četrtkove koncerte bo spremljala ulična prehrana Okusi Radol'ce, že popoldan pa bo na trgu potekal rokodelski sejem. Četrtkom na trgu sledi koncert Neisha, ki je na sporedu v pondeljek 5. avgusta. 

 

 

POLETNI KINO

Poletno dogajanja v Radol'ci nam bo tudi letos polepšal poletni kino, ki se bo tako kot v preteklih letih selil po različnih lokacijah. Prvi projekciji sta na sporedu v petek 28. in soboto 29. junija v radovljiškem parku. Nato pa bo kino gostoval pred OŠ v Lipnici,  v kampu Šobec, v Begunjah na vrtu graščine Katzenstein, na letališču v Lescah, ter se za konec vrnil v radovljiški park. Projekcije bodo brezplačne. S seboj prinesite svoje stole.

 

KONCERTI KLASIČNE GLASBE

V letošnjem poletju se v Radovljici obeta bogat program koncertov, ki bo navdušil ljubitelje klasične glasbe. Obiskovalci bodo lahko uživali v raznovrstnih recitalih in nastopih priznanih glasbenikov. Še posebej glasbeno obarvan bo avgust v katerem so bo že 42. leto odvijal Festival Radovljica, ki v Radovljiško graščino in cerkev sv. Petra prinaša 11 koncertov. 

 

 

TRADICIONALNE PRIREDITVE

Poletje je tudi čas številnih tradicionalnih prireditev na podeželju in v mestu. V Begunjah se 23. junija vsako leto na Gradu Kamen odvija O kresi se dan obesi, ob koncu meseca pa Urhov semenj. Prva sobota v juliju bo posebej pestra, saj se bo v Kropi odvijala etnološko prireditev Kovaški šmaren z dogajanjem v spomin na stoletno kovaško tradicijo kraja. Tradicionalna srednjeveška tržnica Venerina pot bo letos potekala 4. avgusta. Med 23.,24. in 25. avgustom pa bo v Begunjah poteka Festival Avsenik. V september pa v Kamni Gorici vstopajo z Langusovimi dnevi, ki potekajo v spomin na slikarja domačina Matevaža Langusa.

 

 

POLETNI VODENI OGLEDI

Med 15. junijem in 15. septembrom pripravljamo vodene oglede po Radovljici, Kropi in gradu Kamen. Za vse goste, ki v partnerskih nastanitvah prenočijo minimalno tri noči, so izleti brezplačni. Vse kar potrebujete je, da vam vaš nastanitveni obrat izda brezplačno kartico gosta Julijske Ape: Radovljica, s katero pridobite tudi ugodnosti na nekatere druge aktivnosti v naši ter v sosednjih destinacijah. Za vse ostale obiskovalce je cena vodenega ogleda kraja 5eur/osebo. Za goste kampa Šobec bo organiziran prevoz na voden ogled Krope in gradu Kamen. Svoje mesto lahko rezervirate na recepciji kampa. 

 

 

IN DRUGI RAZLOGI ZA OBISK RADOL'CE POLETI 2024?

Radovljica z okolico že od nekdaj velja za kulinarično središče Gorenjske, kamor radi zahajajo ljubitelji vrhunske kulinarike. Tudi vas vabimo na okušanje dobrot radolških gostišč, kjer se združijo pristna domača hrana, lokalne sestavine in vrhunska priprava

 

 

Radovljica z okolico ponuja ljubiteljem gibanja v naravi nešteto možnosti za aktivnosti. Izbirate lahko med osmimi turno-kolesarskimi trasami po podeželju in planinah,ki jim lahko sledite s pomočjo GPX sledi ali navigacije preko aplikacije OutdoorActive. Podate se lahko na 12 tematskih poti ali na planinske poti v okolici.

 

 

Na voljo so tudi vodna doživetja ter posebne aktivnosti za otroke in družine. Nedvomno pa bodo v Radovljici na račun prišli tudi vsi, ki radi raziskujejo lokalno zgodovino, se kaj novega naučijo in preživljajo čas v muzejih ali v objemu kulturne dediščine. Radol'ca je s slednjo zares bogata. Ne le čudovito staro mestno jedro, k nam vas vabijo tudi ruševine gradov, prikupna trška in vaška jedra in številni muzeji.

 

 

 

NASTANITVE

Če smo vas z zgoraj naštetim prepričali, vas vabimo, da si na povezavi ogledate in izberete svojo rezidenco v Radovljici ali njeni okolici. Avtodom ali šotor v kampu, apartma, soba v prikupnem penzionu, razkošje hotela ali pa z družbo v enega od hostlov. Možnosti je veliko, izbira pa povsem vaša.

Nastanitve v Radovljici

 

Sestavite mozaik doživetij po svojih željah in nas obiščite. Prepričani smo, da boste navdušeni.

 

Za več informacij smo vam v našem TIC-u na voljo vsak dan med 9-19 uro

Linhartov trg 9, Radovljica
T: (04) 531 51 12
M: 040 460 675
info@radolca.si

 

Povezane novice

Brezplačna kartica ugodnosti Julijske Alpe

Brezplačna kartica ugodnosti bo gostom, ki bodo v Radovljici bivali najmanj 3 noči, na voljo tudi letos. 

Poletna sezona 2024

Raziskujte Radovljico in njeno okolico v spremstvu lokalnega vodnika. Pridružite se poletnim vodenim ogledom med 15. junijem in 15. septembrom. 

04.07.2024 15:00
Linhartov trg, Radovljica, julij

Julijski četrtki so rezervirani za popoldansko nakupovanje rokodelskih izdelkov in večerno druženje ob slastni ulični kulinariki in odlični glasbi. 

28.06.2024 21:30
Kino na prostem

Vabljeni na ogled filmov pod zvezdami. Tudi letos na različnih lokacijah po občini.  

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?