Skoči do osrednje vsebine

Radolška tržnica

Na poletne dogodke in doživetja v Radol'co!

03.06.2022 14:09

Se še niste odločili kje boste preživeli poletne počitnice oz. iščete ideje kam na dnevni izlet? V Radol'c se boste zagotovo imeli fajn.

V Radol'c se vedno kaj dogaja. V sklopu poletnega prireditvenega dogajanja se bo zvrstilo preko 100 dogodkov, pripravljamo brezplačne vodene oglede, gostje, ki bivajo tri noči pa prejmejo kartico ugodnosti. Poleg predstavitve glavnih prireditev v letošnji poletni sezoni vam spodaj podajamo še ostale informacije, ki jih je dobro vedeti če letos prihajate na dopust ali izlet v Radol'co. 

 

PRVIČ FESTIVAL SWINGA

Po festivalu Okusi Piva, ki je Radovljico zabaval v prvem junijskem vikendu, bo med 17. in 19. junijem staro mestno jedro zaživelo v ritmu swinga. Prvič prihaja Shake the Change, mednarodni festival swinga, na katerem bodo ljubitelji swinga tri dni pilili svoje plesne korake v Radovljiški graščini, zvečer pa se bodo predstavili na Linhartovem trgu. Spremljala jih bo glasba v živo, v petek in soboto zvečer pa tudi ulična prehrana Okusov Radol'ce.

 

 

KONCERT ORLEKI OB 10. RADOLŠKEM TEKU

Šolske počitnice v Radovljici pričenjamo z dogodkom v parku. Ob jubilejnem, 10. Radol'škem teku, ki tradicionalno poteka na predvečer Dneva državnosti izpred lipe samostojnosti, letos dodajamo dogajanje v radovljiškem parku. Že od 14.00 dalje bo animacija za otroke, ob 16.00 bo štart otroškega teka, ob 18.30 pa štart teka odraslih. Proslava ob prazniku bo pol ure pred tem pri lipi samostojnosti, ob 21.00 pa za ljubitelje dobre glasbe na oder prihajajo Orleki. Proti večeru bo v parku na voljo tudi ponudba Okusov Radol'ce.

 

 

ČETRTKOVI VEČERI V MESTU

Vsak čertek v juliju se bodo v starem mestnem jedru Radovljice zvrstili štirje četrtkovi koncerti, ki prinašajo raznoliko glasbo. Na prvem koncertu načrtujemo koncert slovenske popevke z mladimi glasbeniki iz okolice Radovljice, 14. julija prihaja argentinsko italijanska zasedba SuRrealistas, teden kasneje Čedahuči in na zadnjem julijskem četrtku Masharik. Vse četrtkove koncerte bo spremljala ulična prehrana Okusi Radol'ce, že popoldan pa bodo na trgu stojnice ponudnikov ARTish.

 

Okusi Radol'ce na dogodkih

 

POLETNI KINO

Novost poletnega dogajanja v Radol'ci je poletni kino, ki se bo z novim, večjim platnom in sodobnim projektorjem selil po različnih lokacijah. Predvajanja filmov se izpred Linhartove dvorane selijo na različna prizorišča, nov projektor pa bo omogočal tudi predvajanje najnovejših filmov pod zvezdami. Prva projekcija bo 1. junija v radovljiškem parku, nato pa bo kino gostoval v na nogometnem igrišču v Kropi, na letališču v Lescah, v kampu Šobec, v Begunjah na vrtu graščine Katzenstein ter se za konec vrnil v radovljiški park. Projekcije bodo letos brezplačne.

 

KULTURA: OPERA, GLEDALIŠČE

Že 13. junija se je v Kropi pričel Festival gledališča Kropa. v sklopu festivala prihajajo 4 gledališke predstave in en koncert, vsi dogodki pa so brezplačni. Ljubitelji kulture boste prišli na vaš račun tudi v prvih dneh avgusta. 1. avgusta v radovljiški park prihaja koncertna izvedba opere Carmen. To bo premierna uprizoritev učencev poletne šole petja maestra Georga Pehlivianiana, ki poteka v sklopu praznovanja občinskega praznika. Dan kasneje na isto prizorišče prihaja Klemen Slakonja s koncertom NI DA NI. Avgusta bo Radovljica tudi sicer obarvana z glasbo. Že 40. leto zapored se bo odvijal Festival Radovljica.

 

 

TRADICIONALNE PRIREDITVE

Poletje je tudi čas številnih tradicionalnih prireditev na podeželju in v mestu. V Begunjah se 23. junija vsako leto na Gradu Kamen odvija O kresi se dan obesi, dan kasneje pa v Begunjah ob 140. letnici gasilskega društva pripravljajo veselico. 

Prva sobota v juliju bo posebej pestra, saj se bo v Kropi odvijala etnološko prireditev Kovaški šmaren z dogajanjem v spomin na stoletno kovaško tradicijo kraja. V Begunjah dan kasneje poteka Urhov semenj. V nedeljo, 31. julija bo tradicionalna Venerina pot s srednjeveško tržnico potekala v Radovljici, med 25.,26. in 27. avgustom pa v Begunjah poteka Festival Avsenik.

 

 

POLETNI VODENI OGLEDI

Julija in avgusta pripravljamo posebne brezplačne vodene oglede po Radovljici, Kropi, Mošnjah, Kamni Gorici in gradu Kamen. Poleg vodenih ogledov julija in avgusta od ponedeljka do sobote v sodelovanju z destinacijami Tržič, Jesenice in Bled organiziramo poldnevne avtobusne izlete v okolico Obišči in razišči. Za vsi goste, ki v partnerskih nastanitvah prenočijo minimalno tri noči, so izleti brezplačni. Vse kar potrebujete je, da vam vaš nastanitveni obrat izda brezplačno kartico gosta Julijske Ape: Radovljica, s katero pridobite tudi ugodnosti na nekatere druge aktivnosti v naši ter v sosednjih destinacijah.

 

 

IN DRUGI RAZLOGI ZA OBISK RADOL'CE POLETI 2022?

Radovljica z okolico že od nekdaj velja za kulinarično središče Gorenjske, kamor radi zahajajo ljubitelji vrhunske kulinarike. Tudi vas vabimo na okušanje dobrot radolških gostišč, kjer se združijo pristna domača hrana, lokalne sestavine in vrhunska priprava

 

 

Radovljica z okolico ponuja ljubiteljem gibanja v naravi nešteto možnosti za aktivnosti. Izbirate lahko med osmimi turno-kolesarskimi trasami po podeželju in planinah,ki jim lahko sledite s pomočjo GPX sledi ali navigacije preko aplikacije OutdoorActive. Podate se lahko na 12 tematskih poti ali na planinske poti v okolici.

 

 

Na voljo so tudi vodna doživetja ter posebne aktivnosti za otroke in družine. Nedvomno pa bodo v Radovljici na račun prišli tudi vsi, ki radi raziskujejo lokalno zgodovino, se kaj novega naučijo in preživljajo čas v muzejih ali v objemu kulturne dediščine. Radol'ca je s slednjo zares bogata. Ne le čudovito staro mestno jedro, k nam vas vabijo tudi ruševine gradov, prikupna trška in vaška jedra in številni muzeji.

 

 

 

NASTANITVE

Če smo vas z zgoraj naštetim prepričali, vas vabimo, da si na povezavi ogledate in izberete svojo rezidenco v Radovljici ali njeni okolici. Avtodom ali šotor v kampu, apartma, soba v prikupnem penzionu, razkošje hotela ali pa z družbo v enega od hostlov. Možnosti je veliko, izbira pa povsem vaša.

Nastanitve v Radovljici

 

Sestavite mozaik doživetij po svojih željah in nas obiščite. Prepričani smo, da boste navdušeni.

 

Za več informacij smo vam v našem TIC-u na voljo vsak dan med 9-19 uro

Linhartov trg 9, Radovljica
T: (04) 531 51 12
M: 040 460 675
info@radolca.si

 

Povezane novice

02.06.2022 13:35
Poletje v Radol'c

Poletje ja čas za dogodke, koncerte, kino in kuhinjo na prostem! 

Brezplačna kartica ugodnosti Julijske Alpe

Brezplačna kartica ugodnosti bo gostom, ki bodo v Radovljici bivali najmanj 3 noči, na voljo tudi letos. 

Voden ogled Kamne Gorice
Poletna sezona 2023

Med 15. junijem in 15. septembrom vabljeni na brezplačne vodene oglede, ki jih pripravljajo TIC Begunje, TIC Radovljica ter lokalna turistična društva. V Radovljici so torkovi vodeni ogledi na voljo vse leto.

04.07.2024 15:00
Linhartov trg, Radovljica, julij

Julijski četrtki so rezervirani za večerno druženje ob slastni ulični kulinariki  in odlični glasbi. 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih