Skoči do osrednje vsebine

Linhartov trg, Radovljica

10 Razlogov, zakaj letos na počitnice v Radovljico

Radovljica je veliko več kot le zgodovinsko mesto, spodaj pa vam razkrivamo le nekatere od razlogov zakaj nas je vredno obiskati. 

Tu vam ne bo dolgčas. Kolesarili boste po omrežju turno-kolesarskih poti ali po lokalnih cestah. Hodili boste na vrhove Karavank ali po lahkotnih tematskih poteh. Uživali boste v naravi. Za osvežitev boste skočili v Radovljiški bazen ali se namakali v reki Savi. Po njej se boste lahko zapeljali tudi z raftom ali kajakom. Odlično boste jedli. Začutili boste utrip očarljivega mestnega jedra. Odkrivali boste neznano. Spoznali bogato zgodovino in obiskali gradove. Ko boste imeli Radovljice dovolj, pa vas turističen avtobus zapelje še na izlet v sosednje destinacije. In veste kaj, če boste pri nas spali minimalno tri noči, vam podarimo brezplačno kartico ugodnosti. Če vas še nismo prepričali, berite dalje.

 

1. Brezplačna kartica ugodnosti

Vsi, ki boste letos pri partnerskih nastanitvah bivali minimalno tri noči, prejmete brezplačno kartico gosta Julijske Alpe: Radovljica. Z njo vam pripadajo ugodnosti na doživetja ter vstopnine v Radovljici in na Bledu, julija in avgusta pa vam kartica omogoča brezplačne poldnevne vodene izlete po okolici. Seveda kartico dobite tudi, če za bivanje koristite turistične bone. Pogoj je, da spite v izbrani nastanitvi minimalno tri noči.

 

2. Novo turno-kolesarsko omrežje

Novost v letošnji poletni sezoni je nastajajoče omrežje turno-kolesarskih poti po Radovljici in okolici, na katere se boste lahko podali s pomočjo GPX-tras. Predlagane trase vas popeljejo tudi na Bled, v slikovito dolino Završnico ter mimo zanimivosti na podeželju. Izberete lahko različne zahtevnosti, od bolj ravninskih družinskih izletov do pravih adrenalinskih spustov.

Turno-kolesarske poti v občini Radovljica

 

3. Mednarodno priznane gostilne in restavracije

Po aktivnem raziskovanju narave in zgodovine boste telo okrepili z izvrstno kulinariko, ki so jo prepoznali tudi mednarodni kulinarični kritiki. Vila Podvin s Chefom Urošem Štefelinom je nosilka Michelinove zvezdice, nekaj obratov nosi prestižno kapo Gault&Millau, kar 9 restavracij in gostiln pa se povezuje v znamki Okusi Radol'ce. Poleg vrhunskih kulinaričnih hiš vas v Radol'ci dobro pogostijo tudi v pristnih vaških gostilnah, dobrih picerijah, urejenih hotelskih restavracijah ter v manjših gostinskih obratih. Tudi letos pa na Linhartovem trgu pripravljamo prireditve s pridihom kulinarike. Zares pravo kulinarično središče Gorenjske!

Radovljica je kulinarično središče Gorenjske

4. pestra Ponudba za družine

Radovljica z okolico ponuja odlična doživetja za družine. Družine v Radovljici rade raziskujejo tematske poti, v mestu pa je najmlajšim na voljo čebelja dogodivščina z interaktivnimi točkami. Družinam so prilagojena nekatera doživetja v naravi, na primer rafting ali jahanje konj, minigolf in zlatokop. Prav vsi družinski člani pa se bodo dobro počutili v prijetnih nastanitvah tako v mestu kot na podeželju.

Doživetja za družine v Radovljici

 

5. Odlični kampi in raznolika ponudba drugih nastanitev

V sezoni 2020 sta na ocenjevanju kampov v Sloveniji, ki jih vsako leto izvaja največji slovenski spletni portal za ljubitelje kampiranja, kar dva kampa v Lescah pristala na prvih mestih. Nov River Camping Bled je bil med velikimi kampi na drugem, Kamp Šobec pa na tretjem mestu. River Camping Bled je dobil tudi nagrado za najlepše urejeno naselje mobilnih hišic, Kamp Šobec pa je nedavno prejel zeleni znak Green Key. V destinaciji je tudi več manjših kampov ter drugih oblik turističnih nastanitev, od butičnih hotelov in penzionov do apartmajev, mladinskih hotelov ter manjših turističnih kmetij.

Odlični kampi v okolici Bleda

6. Bogastvo kulturnih zanimivosti in muzejev

Poleg mestnega jedra Radovljice, obiskovalce očarajo tudi druge glavne kulturne znamenitosti: trško jedro Krope, slikovit Grad Kamen in Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah. Velja si vzeti čas za obisk katerega od številnih muzejev. Obnovljen in bolj interaktivno zastavljen je letos Čebelarski muzej, ki vrata odpira v drugi polovici maja. Nostalgija vas bo preplavila v Muzeju Avsenik ter v Alpskem smučarskem muzeju Elan. Poleg teh so tu še Kovaški muzej v Kropi, Muzej Jaslic na Brezjah, Lekarniški in Alkimistični muzej Radovljica ter muzejske zbirke v vaseh.

Grad Kamen pri Begunjah na Gorenjskem

7. Poldnevni vodeni izleti

Julija in avgusta za vse navdušence nad odkrivanjem skritih kotičkov z lokalnimi vodniki skupaj z Bledom, Tržičem  in Jesenicami pripravljamo organizirane poldnevne izlete z avtobusom. Obiskali in raziskali boste lahko Tržič, Dovžanovo sotesko, Radovljico, Grad Kamen, Kropo, Bled ter druge zanimive kraje. Vsi, ki boste med bivanjem v Radol'ci prejeli kartico gosta Julijske Alpe: Radovljica, se lahko izletov z avtobusom in v družbi lokalnega vodnika udeležite brezplačno.

Izleti s turističnim vodnikom, Kropa

 

8. Vodenja po znamenitostih

Poleti pripravljamo kar štiri brezplačna vodenja tedensko. Po mestu Radovljica vas vsak torek ob 10.00 brezplačno popelje lokalni vodnik. V juliju in avgustu pa so tedensko organizirani sledeči ogledi:  Grad Kamen in sicer vsak četrtek ob 16.00, in vasko soboto ob 12.00h. Prav tako vas bo vsak torek ob 10.00 vodnik popeljal po starem trškem jedru Krope, vsako sredo ob 10.00 pa vabljeni na sprehod in voden ogled vasi Mošnje in Ville Rustice. Tedensko se boste lahko odpravili tudi na voden pohod iz Radovljico v Kamno Gorico.

Brezplačni vodeni ogledi znamenitosti

 

9. Vodnik po pohodnih poteh

Slovenci radi hodimo. Bodisi v hribe in gore ali morda po bolj nižinskih poteh. Vse pohodne poti na območju so zbrane na naši spletni strani, nastaja pa tudi povsem nov vodnik po naših najljubših krožnih poteh, ki vodijo na razgledne točke, h kulturnim zanimivostim ali po čudovitem podeželju. Vse poti so podprte z GPX-tracki v mednarodni mobilni aplikaciji, nanje pa se boste po izvodu vodnika lahko odpravili tudi s pomočjo zemljevidov v tiskanem vodniku. Tematske poti, pa so že zbrane tudi na zemljevidu pohodnih poti.

Roblekov dom na Begunjščici, sončni zahod

 

10. Ugodni paketi in koriščenje bonov

Turistične nastanitve so pripravile nabor turističnih paketov, ki poleg bivanja vključujejo tudi druge storitve. Bivanje še vedno lahko plačate tudi s turističnimi boni.

Natanitev z bonom v Radovljici

 

Vabljeni torej v Radol'co, destinacijo, ki je z odlično lokacijo izvrstno izhodišče za spoznavanje celotne regije. In ne pozabite, povabite v Radol'co tudi prijatelje in tudi njim omogočite čudovit oddih!

 

Povezane novice

Turno kolesarjenje po Lipniški dolini
Obogatitev turistične ponudbe

Sledeč trendu skokovitega porasta priljubljenosti gorskega in turnega kolesarstva, in ob izvrstnih danostih okolice Radovljice, je Turizem Radovljica v sodelovanju z gorsko-kolesarsko stroko zasnoval omrežje turno-kolesarskih poti.

22.03.2021 14:25
Letos bo kartica gosta digitalna
Brezplačna digitalna kartica ugodnosti

Gostje, ki bodo letos v občini Radovljica bivali najmanj dve noči pri partnerskih nastanitvah, bodo prejeli brezplačno kartico ugodnosti Julijske Alpe: Radovljica.

Voden ogled Kamne Gorice
Poletna sezona 2023

Med 15. junijem in 15. septembrom vabljeni na brezplačne vodene oglede, ki jih pripravljajo TIC Begunje, TIC Radovljica ter lokalna turistična društva. V Radovljici so torkovi vodeni ogledi na voljo vse leto.

Čebelja družinska dogodivščina Radovljica
Igriva, ustvarjalna in poučna družinska dogodivščina

V Radovljici, prestolnici slovenskega čebelarstva, se podajte na zabavno in poučno dogodivščino. Otroci bodo spoznali svet čebel, po uspešno opravljenih nalogah pa jih čaka sladko presenečenje! 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih