Skoči do osrednje vsebine

Turno kolesarjenje po Lipniški dolini

V Radol'ci nastaja omrežje turno-kolesarskih poti

Sledeč trendu skokovitega porasta priljubljenosti gorskega in turnega kolesarstva, in ob izvrstnih danostih okolice Radovljice, je Turizem Radovljica v sodelovanju z gorsko-kolesarsko stroko zasnoval omrežje turno-kolesarskih poti.

Razvoj turno-kolesarskega produkta pripravlja Turizem Radovljica v sodelovanju z ostalimi destinacijami skupnostji Julijske Alpe. Hrbtenico turno-kolesarskih poti na Gorenjskem predstavljata daljinski poti Trans Karavanke in STKP. Sledi jima sekundarno omrežje, ki daljinski poti, ki se Radovljici izogneta, poveže s kolesarskimi povezavami med Bohinjem in Karavankami mimo Radovljice.

 

Za goste v destinaciji Radol'ca pa bo verjetno najbolj zanimiv terciarni oziroma lokalni nivo turno-kolesarskega omrežja. Ta predstavlja nabor krožnih poldnevnih turno-kolesarskih tras na območju Radovljice, ki vključujejo tudi sosednji destinaciji Bled in Žirovnico. Na Turizmu Radovljica so v sodelovanju s kolesarji pripravili gpx-tracke osmih krožnih poti, ki bodo z uporabo mednarodne mobilne aplikacije za aktivnosti v naravi dostopne od sredine meseca maja dalje. 

 

Poti so si med seboj zelo raznolike, vse pa potekajo po javnih poteh in lokalnih cestah ter makadamih. Najenostavnejša, 15 kilometrska družinska tura, vas popelje po Radovljiški deželi. Najzahtevnejše poti pa vodijo na planine nad Begunjami ter na Jelovico, od koder se lahko v dolino spustite ponekod tudi po enoslednicah. Seveda med potmi ne manjkajo predlagani kolesarski izleti proti Bledu ter v dolino Završnico.

 

Poti v naravi ne bodo označene. Poti so že predstavljene na spletni strani www.radolca.si ter na portalu www.outdoor-active.com.

Povezane novice

09.08.2018 10:37
Trije kolesarski predlogi

zapisala Kaja Beton, avgust 2018

 

Radovljica je odlično izhodišče za odkrivanje čudovitih krajev in zanimivosti s kolesom. Poglejte si naše tri predloge. 

Kolesarska tabla v Radovljici
Izberi svojo kolesarsko pot

S pomočjo kolesarskih smerokazov, zemljevidov in planerjev, sami načrtujte kolesarski izlet po Radovljici in Bledu.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih