Okusi Radol'ce 2019

10.10.2019 12:39

Okusi Radol'ce bodo letos že sedmo leto zapored povabili novembra na lokalne menije. Letos v dveh novih restavracijah in z nekaj spremembami.

Ena od novosti v letošnj mesecu lokalne kulinarike ponudbi je sprememba v sestavi restavracij. Zaradi organizacijskih sprememb na eni strani ter dobre ocene kulinaričnih kritikov na drugi stran, krog Okusov Radol'ce zapuščata Joštov Hram in Restavracija Lambergh, radolški kulinarični druščini pa se je pridružila Restavracija Center v Lescah. Prvič pa se Okusi Radol'ce odpirajo tudi navzven. Kot gostujočo restavracijo so v letošnji mesec lokalnih menijev sprejeli Restavracijo Tabor, ki se nahaja sicer v sosednji občini Naklo, vendar tik ob meji z Radol'co enkratno dopolnjuje krog Okusov Radol'ce.

 

Druga večja novost pa bodo dnevi odprtih vrat pri lokalnih dobaviteljih. Ob petkih, sobotah in nedeljah v mesecu novembru boste lahko obiskali nekatere dobavitelji v destinaciji Radol'ca in okušali njihove dobrote. Na ta način se bodo predstavljali KGZ Sava Lesce, Lokalna trgovina 18sedem3, Kmetija Dolenc in trgovina Medeni darovi. Več o razporedu odprtih vrat kmalu v našem koledarju dogodkov.

 

Okusi Radol'ce pa so še posebej ponosni in veseli, da z letošnjim šolskim letom pričenjajo projekt s Srednjo gostinsko in turistično šolo Radovljica. V sklopu sodelovanje bo kar 22 dijakov opravljajo praktično usposabljanje in dijaško delo v obratih Okusov Radol'ce. Dijaki 1. in 2. letnika šole bodo na krožili med obrati ter pri tem spoznavali raznolikost dela in se izpopolnjevali. Po končanem drugem letniku bodo dobrodošli da v obratih še naprej opravljajo dijaško delo in morda tudi redno zaposlitev. Člani Okusov Radol'ce se namreč zavedajo problematike vzgajanja kadrov za gostinske poklice, s tovrstnim sodelovanjem pa želijo poklicu vrniti dostojanstvo ter mlade motivirati, da vztrajajo v stroki ter jim prikazati lepe plati tega poklica. Gre za edinstven primer v Sloveniji, v katerega tako šola kot vseh devet gostincev Okusov Radol'ce vstopa optimistično.

 

Lokalni meniji bodo na voljo med 26. oktobrom in 30. novembrom, cena za meni pa je 19 €. Tema menijev je, seveda poleg lokalnih sestavin, gozd. Le ta je neizmerno bogastvo surovin, ki jih boste okušali v predjedeh, glavnih jedeh in sladicah. To ne bodo le gobe in divjačina, temveč tudi surovine, ki sicer v kulinariki niso tako pogoste. Temo gozda bodo že na otvoritveni dogodek Okusov Radol'ce v Gostišču Draga pripeljali tudi gostje, dobavitelji s Krasa, ki se bodo na stojnicah predstavili s kraško divjo hrano.

 

Tudi letos so na voljo darilni boni za lokalne menije. V oktobru na družabnih omrežjih poteka nagradna igra, v novembru pa boste najbolj zvesti obiskovalci Okusov Radol'ce tudi letos zbirali žige in si s tem pridobili bone za zaključni dogodek ter sodelovali v žrebanju za nagrade.

 

IZJAVA ZA MEDIJE

Radolški izziv

 

Povezane novice

PRESTAVLJENO, o novem terminu vas obvestimo!

Lokalne sestavine in vrhunska priprava! Vsako leto novembra vabljeni v najboljše radolške restavracije na lokalne menije po enotni ceni ter na dneve odprtih vrat lokalnih kmetij.

24.09.2019 11:30
Dogodek poteka v znamenju sodelovanja
Okusi Radol'ce 2019

Vstopnice za otvoritveno večerjo Okusov Radol'ce in darilne bone za lokalne menije lahko letos kupite tudi preko spleta.

Naziv vsebine

01.12.2020 15:18
Letos nekoliko več lučk ter izdelki pletarske obrti
17.11.2020 14:39
Kamp Šobec, vaš prostor v naravi
Zeleni znak Green Key in tekmovanje Naj kamp Adria 2020
05.11.2020 13:38
Skupna akcija združenja Julijske Alpe
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih