Otvoritev Okusov Radol'ce

30.10.2020 15:00

Lokalna tržnica in edinstvena večerja kot uvod v letošnji november z Okusi Radol'ce.

Okusi Radol'ce bodo ves mesec november v svojih lokalih nudili menije, sestavljene iz lokalno pridelanih surovin, značilnih za radolško okolje. Uvod v kulinarični november pripravljajo v petek, 30. oktobra. 

 

od 15.00 dalje:

TRŽNICA LOKALNIH DOBROT Z DEGUSTACIJAMI IN GLASBO

Na tržnici dobrot na Linhartovem trgu se bodo predstavili kmetje, čebelarji ter predelovalci, ki vse leto s svojimi lokalnimi surovinami zalagajo restavracije Okusov Radol'ce. Z nami bodo tudi ekološki kmetovalci, ki pridelujejo po metodi Demeter. V Radovljici imamo med drugim edini šolski učni vrt s certifikatom Demeter v Evropi. Lokalna tržnica je priložnost da jih spoznate ter okusite dobrote iz njihovih kozarcev, sadovnjakov in polj. 

 

ob 17.00 in 18.30:

OTVORITVENA VEČERJA Z OKUSI RADOL'CE

Tudi letos bodo za izjemno kulinarično doživetje poskrbeli chefi in chefinja izbranih radolških restavracij in gostiln. Skupaj bodo pripravili 5-hodni meni. To je edinstvena priložnost da jih srečate, spoznate ter začutite moč povezovanja in sodelovanja. 

Letošnja otvoritvena večerja bo nekaj posebnega, saj bo potekala kot kulinarični sprehod po mestnem jedru Radovljice. Na kulinaričnem sprehodu boste poleg devetih kuharskih Chefov spoznali nostalgične zgodbe, nekatera prizorišča pa bodo pravo presenečenje. Zaradi zagotavljanja varnosti bo otvoritvena večerja potekala v manjših skupinah, na voljo pa sta dva termina. Prve skupinice bodo odšle na kulinarični sprehod po Radovljici ob 17.00, naslednje pa ob 18.30.
Cena otvoritvene večerje je 59 € in vključuje vinsko spremljavo.

 

NAKUP VSTOPNIC NA SPLETU 

 

mesec lokalne kulinarike okusi radol'ce

Ves mesec november bo 9 gostiln, vključenih v Okuse Radol'ce, nudilo menije iz sestavin lokalnih dobaviteljev po enotni ceni 20€. 

 

VEČ O MESECU LOKALNE KULINARIKE

 

 

Tudi letos je možen nakup darilnih bonov za Okuse Radol'ce v TIC Radovljica ali na naši spletni strani.

 

DARILNI BONI OKUSI RADOL'CE

 

 

Povezane novice

November

Lokalne sestavine in vrhunska priprava! Vsako leto novembra vabljeni v najboljše radolške restavracije na lokalne menije po enotni ceni ter na dneve odprtih vrat lokalnih kmetij.

Lokalne sestavine in odlične recepture

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra. 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih