Skoči do osrednje vsebine

Nova kulinarična brošura Radovljice

Nova kulinarična brošura

18.01.2024 09:41

Turizem Radovljica je s sredstvi projekta LAS Eko Okusi Slovenije izdal novo kulinarično brošuro destinacije. Brošura predstavlja celovito ponudbo kulinarike v destinaciji.

Radovljica, ki velja za kulinarično prestolnico Gorenjske, je po nekaj letih tako ponovno dobila kulinarično brošuro. Številni odmevnimi dogodki in uveljavljeni ter priznani kulinarični ponudniki so Radovljico postavili na zemljevid slovenske gastronomije, pri čemer je prav projekt Okusi Radol'ce eden najbolj odmevnih. Po njegovem vzoru se namreč kulinarični dogodki in združenja oblikujejo tudi v drugih slovenskih destinacijah in regijah. Kljub temu Radovljica s ponudbo izvrstnih dogodkov na področju kulinarike še naprej ostaja med najboljšimi. Brošura ob gostilnah in restavracijah predstavlja tudi lokalne kmetije in kulinarične dobavitelje, kulinarične dogodke ter doživetja in obrtnike. 

 

Vsebina v brošuri je razdeljena v tri ključne sklope:

  • Okusi Radol'ce: predstavitev združenja in partnerjev projekta, lokalnih dobaviteljev ter nekaterih praktičnih napotkov in namigov za kulinarično raziskovanje destinacije. V tem sklopu so na zemljevidu predstavljene tudi vse gostilne in restavracije v destinaciji. Pomen povezovanja in uporabe lokalnih sestavin sta predstavljena tudi preko pogovorov s chefi in ekološkim kmetom.
  • Narjen v Radol'c: predstavitev lokalnih rokodelcev in obrtnikov ter idej za radolška kulinarična darila
  • Doživi v Radol'c: predstavitev kulinaričnih dogodkov ter kulinaričnih doživetij v destinaciji

 

Sočasno s pripravo vsebin za brošuro smo pripravili tudi kratke video posnetke, ki v ospredje postavljajo stik med gostinci Okusov Radol'ce ter njihovimi dobavitelji, s posnetki pa predstavljamo tudi tematiko čebelarstva in čokolade. Povezave do posnetkov so v brošuri na voljo preko QR kod, posnetki pa bodo objavljeni tudi na družabnih omrežjih ter na kanalu YouTube.

 

Brošura je na voljo v slovenskem in angleškem jeziku. Vsaka jezikovna različica ima 32 strani in je formata A5. Publikacija je nastala kot del projekta sodelovanja LAS EKO Okusi Slovenije, v katerem je Javni zavod Turizem in kultura Radovljica eden od partnerjev v okviru LAS Gorenjska košarica. V sklopu tega projekta smo v jeseni izvedli tudi Kmetovo mizo ter pripravili kolesarsko doživetje S kolesom po kmetijah Radol'ce.

 

Kolofon:
Založil in redil: Javni zavod Turizem in kultura Radovljica
Besedila: Turizem in kultura Radovljica (Kaja Beton s sodelavci)
fotografije: Katja Jemec, Nejc Vurnik, Boris Pretnar, Mankica Kranjec, Polona Bartol, Miran Kambič
video: Nejc Vurnik
oblikovanje: Maša Bogataj
lektura: Mojca Zemljak
prevod: Adele Gray

 

 

Vodnik je nastal v sklopu projekta sodelovanja LAS »EKO Okusi Slovenije«, ki je sofinanciran s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Za vsebino je odgovoren Javni zavod Turizem in kultura Radovljica. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Vir financiranja: Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja (EKSRP).

 

LAS EKO Okusi Slovenije, projekt financira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja

Povezane novice

Radol'ca v projektu LAS Eko Okusi Slovenije
LAS projekt povezovanja regij

Radol'ca je del vseslovenskega projekta LAS "EKO Okusi Slovenije", ki poteka v letu 2023 in je sofinanciran s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Kulinarično doživetje ob ekološki njivi
Izviren kulinaričen produkt za skupine

Kmetova miza je edinstven produkt, ki na kar se da trajnosten način povezuje lokalne pridelovalce in vrhunsko kulinariko. Dogodek se odvija na kmetiji v okolici Radovljice.

15.09.2023 10:00
Kolesarska tura po podeželju
Kulinarična jesen v Radol'ci

V sklopu letošnje kulinarične jeseni vabimo na brezplačne vodene kolesarske izlete s kulinaričnim pridihom.

28.08.2023 20:29
EKO Okusi Slovenije v Radol'ci
EKO Okusi Slovenije in jesenski dogodki

Radol'ca, ki je partner v medregijskem projektu sodelovanja LAS "EKO Okusi Slovenije", jeseni predstavlja dva nova kulinarična produkta.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih