Skoči do osrednje vsebine

Kulinarično doživetje ob ekološki njivi

Kmetova miza

Kmetova miza je edinstven produkt, ki na kar se da trajnosten način povezuje lokalne pridelovalce in vrhunsko kulinariko. Dogodek se odvija na kmetiji v okolici Radovljice.

Trajnostno po podeželju
Z vrta na krožnik
Z vrtna na mizo
Vrhunska kulinarika ob izvoru sestavin

Novo inovativno kulinarično doživetje, ki smo ga prvič izvedli jeseni 2023, povezuje podeželje in vrhundko kulinariko.

Približno 4-urno izvirno doživetje po radovljiški deželi vodi najprej od zbirnega mesta na ogled ekološke kmetije in degustacijo sezonskih pridelkov. Z dvema lojtrnikoma, torej na trajnostnen način in naravi prijazno se boste podali mimo polj in čez travnike ter uživali v izjemnih pogledih na Karavanke in Julijske Alpe.

 

Sledi obisk druge kmetije in vrhunec doživetja: kosilo na kmetiji. Drugi del doživetja boste preživeli na robu ekološke kmetije na podeželju. Na relativno majhni površini pridelujejo raznoliko ekološko zelenjavo, s katero zalagajo okoliške odjemalce tedenskih zabojčkov ter vrhunske šefe v destinaciji Radol'ca. Tik ob gredah zelenjave bodo pred vašimi očmi kulinarično poslastico pripravili kuharski mojstri iz ene od restavracij, ki je članica Okusov Radol'ce. Princip iz vil do vilic oziroma z vrta na mizo ni bil še nikjer bližji, pot zelenjave do krožnika pa še nikjer krajša. 

 

Doživetje je bilo razvito s pomočjo sredstev projekta LAS Eko Okusi Slovenije in je na voljo spomladi in jeseni za naročene skupine. Ponudnik kulinarike je lahko vsakič drugi, enkrat letno, v jesenskem času, pa doživetje izvajamo z vsemi chefi Okusov Radol'ce.

 

VEČ INFORMACIJ

E: blanka.grasic@radolca.si 

Povezane novice

01.10.2023 00:00
Oktober in november, več lokacij

Lokalne sestavine, vrhunska priprava in nepozabna doživetja! Oktobra vabljeni na dneve odprtih vrat na kmetijah ter na vodena kulinarična doživetja, novembra pa v najboljše radolške restavracije vabijo izbrani meniji iz lokalnih sestavin.

28.08.2023 20:29
EKO Okusi Slovenije v Radol'ci
EKO Okusi Slovenije in jesenski dogodki

Radol'ca, ki je partner v medregijskem projektu sodelovanja LAS "EKO Okusi Slovenije", jeseni predstavlja dva nova kulinarična produkta.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih