Skoči do osrednje vsebine

Vrt Gostilne Kunstelj

Kar 5 nastanitev pridobilo zeleni znak Green Key

23.08.2021 10:47

Kar 5 nastanitvenih obratov, ki so vsi tudi gostinski obrati in člani Okusov Radol'ce je v letošnjem poletju pridobilo okoljski znak Zeleni ključ oziroma Green Key.

V letošnjem letu se je kar pet nastanitvenih in gostinskih obratov v občini prijavilo na poziv za pridobitev mednarodnega zelenega znaka Green Key ter v drugem koraku pridobitev slovenskih znakov Green Accommodation in Green Cuisine. 

 

Konec lanskega leta je znak Green Key pridobil Kamp Šobec, ki je največji ponudnik nastanitve v destinaciji, letos pa so se v pridobivanje znaka aktivno vključili tudi nekateri člani Okusov Radol'ce. Ker ti preko celega leta sodelujejo na področju kulinarike in prireditev, so se tudi tokrat izkazali kot odlični partnerji in sodelavci. Za korak naprej na področju zelenega delovanja tako pri ponujanju nastanitev kot tudi gastronomske ponudbe, so se določili Vila Podvin, Linhart Hotel & Bistro, Penzion Kunstelj, Gostišče Tulipan in Gostišče Draga. Vseh pet je postopek pridobivanja uspešno zaključilo in se že lahko pohvalijo z mednarodnim trajnostnim znakom za turistične nastanitve Zeleni ključ. Skupaj z njimi je znak Zeleni ključ pridobila tudi Restavracija Tabor, prav tako članica Okusov Radol'ce.

 

Green Key oz. Zeleni ključ je mednarodni okoljski znak, ki zagotavlja standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. Pomeni zavezanost podjetij, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo (FEE). Certifikat Zeleni Ključ omogoča gostom izbiro preverjenega trajnostnega nastanitvenega obrata. Nosilci znaka namreč vzdržujejo visoke okoljske standarde.

 

Naslednji korak, ki ga bodo izvedli je pridobitev znakov Green Accommodation in Green Cuisine, ki ju podeljuje Slovenska Turistična organizacija. S podpisom Zaveze za trajnostno gastronomijo Slovenije se ponudniki, ki pridobijo znak Slovenia Green Cuisine, zavežejo k spoštovanju sedmih trajnostnih načel: avtentičnosti ponudbe, povezovanju z lokalnimi dobavitelji, usmerjenosti k naravi, delovanju s čim manj odpadki, uporabi neoporečne vode, odgovornosti do okolja in odgovornosti do zaposlenih.

 

Povezane novice

17.11.2020 14:39
Kamp Šobec, vaš prostor v naravi
Zeleni znak Green Key in tekmovanje Naj kamp Adria 2020

Največji kamp v destinaciji, Kamp Šobec, je nosilec trajnostnega znaka Zeleni ključ. Nov leški kamp River Camping Bled pa je v tekmovanju portala avtokampi.si osvojil kar dve nagradi, Kamp Šobec pa eno. 

Lokalne sestavine in odlične recepture

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra. 

02.03.2020 11:58
Slovenia Green

Občina Radovljica, ki je lansko leto pristopila k pridobivanju znaka Slovenia Green, je kandidiranje uspešno zaključila. Prejela je zlati znak za destinacije.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih