Skoči do osrednje vsebine

Festival čokolade bo septembra

Festival čokolade prestavljen

23.03.2021 09:13

Radovljiški Festival čokolade, ki je že lansko leto zaradi epidemije COVID-19 potekal le na spletu, je letos prestavljen na september.

Na Javnem zavodu Turizem in kultura Radovljica so se odločili, da letošnji Festival čokolade prestavijo na jesen. Aprila, ko festival sicer poteka tradicionalno že od leta 2012, pogoji organizacije prireditev predvidoma še ne bodo omogočali tovrstnih dogodkov.

 

Ker so poletni meseci za čokoladne izdelke zaradi višjih temperatur neugodni, se je organizator odločil, da festival prestavi na september v upanju na boljše razmere ob koncu poletja. Nov datum festivala je tako 11. in 12. september. Organizator bo prireditev načrtoval v skladu s pogoji in skrbjo za zdravje obiskovalcev. To organizatorju veleva tudi certifikat Varno in zdravo na dogodke, ki ga je Turizem Radovljica že pridobil.

 

V sklopu festivala bo tudi letos potekalo tekmovanje za naj pralino festivala. Lansko leto so bile najbolje ocenjeni izdelki čokoladnic Tramontana, Lucifer in Passero. Več o lanskem tekmovanju si preberite tukaj.

 

Lansko leto je festival kot prvi kulinarični virtualni dogodek v Sloveniji potekal med 24. in 30. aprilom. Na spletni strani festivala ter na družabnih omrežjih je bilo v času festivala deljenih veliko vsebin, ki si jih lahko še vedno ogledate tukaj

Povezane novice

30.03.2022 13:52
Praline, ki so se potegovale za naziv Naj pralina Festivala čokolade 2022
Izbrana je najboljša pralina Festivala čokolade 2022

10 pralin iz petih slovenskih čokoaldnic se je potegovalo za naziv Naj pralina Festivala čokolade 2022. Rezultati so bili zelo tesni, zelo dobro pa so se odrezale nove čokoladnice v slovenskem prostoru.

22.03.2021 14:25
Letos bo kartica gosta digitalna
Brezplačna digitalna kartica ugodnosti

Gostje, ki bodo letos v občini Radovljica bivali najmanj dve noči pri partnerskih nastanitvah, bodo prejeli brezplačno kartico ugodnosti Julijske Alpe: Radovljica.

Evropska gastronomska regija 2021
Radol'ca pridružen partner projekta

Tudi Radovljica je kot turistična destinacija pristopila k vseslovenskemu projektu Evropska Gastronomska Regija 2021, ki ga obeležujemo v letošnjem letu.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih