Evropska gastronomska regija 2021

Evropska gastronomska regija 2021

Tudi Radovljica je kot turistična destinacija pristopila k vseslovenskemu projektu Evropska Gastronomska Regija 2021, ki ga obeležujemo v letošnjem letu.

Kulinarična ponudba destinacije Radol'ca je bila predstavljena že v procesu ocenjevanja Slovenije kot primerne nosilke naslova Evropska Gastronomska regija 2021. Julija 2018 se je namreč mednarodna komisija ustavila na večerji v Vili Podvin, kjer se je srečala tudi s predstavnikom destinacije.

 

Projekt Slovenija ‒ Evropska gastronomska regija 2021 spodbuja povezovanje ter razvoj kulinarične ponudbe v Sloveniji ter promovira Slovenijo kot destinacijo za vrhunska kulinarična doživetja. V projekt se kot partnerji vključujejo gostilne, restavracije, proizvajalci, trgovska podjetja ter destinacije.

 

V sklopu projekta je razpisano tudi mednarodno tekmovanje za kratke kulinarične filme.

 

Več o Evropski gastronomski regiji 2021.

Povezane novice

Lokalne sestavine in odlične recepture

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra. 

16.06.2020 13:03
Prve Michelinove zvezdice v Sloveniji

V Sloveniji je danes potekala prva podelitev Michelinovih zvezdic v zgodovini. Podeljenih je bilo sedem zvezdic, eno je prejel tudi Uroš Štefelin.

Vila Podvin, restavracija z vrtom
Sodobna slovenska kuhinja

Kulinarične dobrote v Vili Podvin, ki jo obdaja prostran vrt, pripravlja eden najboljših slovenskih chefov, Uroš Štefelin.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih