Tudi Radovljica je kot turistična destinacija pristopila k vseslovenskemu projektu Evropska Gastronomska Regija 2021, ki ga obeležujemo v letošnjem letu.
Kulinarična ponudba destinacije Radol'ca je bila predstavljena že v procesu ocenjevanja Slovenije kot primerne nosilke naslova Evropska Gastronomska regija 2021. Julija 2018 se je namreč mednarodna komisija ustavila na večerji v Vili Podvin, kjer se je srečala tudi s predstavnikom destinacije.
Projekt Slovenija ‒ Evropska gastronomska regija 2021 spodbuja povezovanje ter razvoj kulinarične ponudbe v Sloveniji ter promovira Slovenijo kot destinacijo za vrhunska kulinarična doživetja. V projekt se kot partnerji vključujejo gostilne, restavracije, proizvajalci, trgovska podjetja ter destinacije.
V sklopu projekta je razpisano tudi mednarodno tekmovanje za kratke kulinarične filme.
Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra.
V Sloveniji je danes potekala prva podelitev Michelinovih zvezdic v zgodovini. Podeljenih je bilo sedem zvezdic, eno je prejel tudi Uroš Štefelin.