Skoči do osrednje vsebine

Michelinova zvezdica za Vilo Podvin

16.06.2020 13:03

V Sloveniji je danes potekala prva podelitev Michelinovih zvezdic v zgodovini. Podeljenih je bilo sedem zvezdic, eno je prejel tudi Uroš Štefelin.

Michelinova zvezdica je od vseh nagrad, ki jih je chef Uroš Štefelin iz Vile Podvin za svoje delo že prejel, zagotovo najbolj žlahtna. Znano je, da je Michelin z zvezdicami ni preveč radodaren, zato je vsaka toliko več vredna. Michelinove zvezdice, ena, dve ali tri, pomenijo ugled, popoznavnost in vključitev v michelinov kulinarični vodnik. 

 

Poleg Uroša Štefelina so po eno zvezdico prejeli še chef Gregor Vračko iz Hiše Denk, Tomaž Kavčič iz Restavracije Pri Lojzetu, Uroš Fakuč iz Restavracije Dam in Jorg Zupan iz restavracije Atelje. Dve zvezdici je prejela Ana Roš iz Hiše Franko.

 

Vila Podin in njen Chef Uroš Štefelin je tako edini nosilec Michelinove zvezdice na Gorenjskem in to je še en dokaz več, da je Radol'ca upravičeno kulinarična prestolnica Gorenjske. 

 

Kulinarična zgodba Uroša Štefelina se z Vilo Podvin vključuje tudi v Okuse Radol'ce, od letošnjega leta dalje pa jo v Bistroju Linhart lahko okušate tudi v starem mestnem jedru Radovljice.

Uroš Štefelin pa je tudi eden od ambasadorjev destinacije Radol'ca. Oglejte si video: 

 

 

Povezane novice

★★★★☆

Hiša Linhart je hiša povezovanja z restavracijo in sobami. Pri nas se družimo ob jedeh nove slovenske kuhinje. Za vas jih pripravlja chef Uroš Štefelin z ekipo. Uroš je domačin, ki se trudi, da se okoliške sestavine in jedi ohranijo!

 

Lokalne sestavine in odlične recepture

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra. 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih